OTS Üzleti Sajtószolgálat
2022. november 28. hétfő
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)


2022. május 10., kedd 09:25

Károli Szabadegyetem címmel tudományos és aktuális témák közérthető formában ismeretterjesztő előadássorozatot indít
    Budapest, 2022. május 10., kedd (OTS) - A hiánypótló rendezvénysorozat célja, hogy a Károli Gáspár Református Egyetem - alapfeladatának megfelelően, a szellemiségével és küldetésével összhangban - teret biztosítson a tudásra vágyóknak. A Károli Szabadegyetem (KSZE) - közérthető előadásaival - egyetemünk hallgatóin kívül minden olyan kedves érdeklődőre számít, aki nyitott a világra és a mindennapi életünket átszövő kérdések mélyebb megértésére vágyik.

    A Károli Szabadegyetem rendezvényein az adott tudományterület neves képviselői - köztük a Károli Gáspár Református Egyetem jeles oktatói, nagyhírű professzorai aktuális témákról, jelenségekről és azok a társadalmi, gazdasági, tudományos, kulturális és hitéleti kérdésekben a világot és az emberek életében kiváltott változásokról, hatásáról tartanak előadásokat.

A mindenki számára nyitott rendezvények végén a témához kapcsolódó kérdésekre is lesz lehetőség.

A május végén induló rendezvénysorozat előadásairól azon érdeklődők sem maradnak le, akik személyesen nem tudnak jelen lenni, hiszen az előadások rögzítésre kerülnek és a későbbiekben az egyetem online felületén és a közösségi médiában is elérhetők lesznek.

A Károli Egyetem ismeretterjesztő sorozata a tanév során havonta egy alkalommal kerül majd megrendezésre, az esti órákban. Az előadások helyszíne az egyetem korszerűsített Reviczky utcai épülete, mely a Károlyi-Csekonics Palota gyönyörűen felújított épületével együtt ad otthont az előadások megtartásának.

Az első előadásra - amelyre a Magyar Jogász Egylettel történő együttműködés keretében kerül sor - Dr. Sulyok Tamás, az Alkotmánybíróság elnöke tartja "Konszenzus vagy konfliktus - Az európai intézmények és a tagállamok viszonya, különös tekintettel a bírók közötti dialógusra" címmel. Időpontja: 2022. május 25, szerda délután 18 óra lesz. Házigazda és beszélgető partner Prof. Dr. Trócsányi László az KRE egyetem rektora, a Magyar Jogász Egylet elnöke, európai parlamenti képviselő.

Az ismeretterjesztő és tudományos előadásokra regisztráltak számára történelmi vezetett séta lehetőségét is kínálja az egyetem az előadás helyszínén a Károlyi-Csekonics palotában.

A KRE egyetem ténylegesen is megnyitja kapuit azok elött akik kíváncsiak nyitottak, felelősen gondolkodók és érdeklődők napjainkat, sorsunkat érintő témák iránt.

Regisztráció és részletes információ a Károli Gáspár Református Egyetem honlapján: http://www.kre.hu/szabadegyetem/regisztracio/
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.