OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. április 23. kedd
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)


2022. május 12., csütörtök 09:45

A Mawi DNA Technologies megjelentette NextSWAB™ mintavevőjét a megbízhatóbb, pontos COVID-19-teszteredmények biztosítása érdekében
    Hayward, Kalifornia állam, USA, 2022. május 12., csütörtök (Business Wire/OTS) - Az innovatív biológiai mintavételi technológiák fejlesztésére összpontosító biotechnológiai vállalat, a Mawi DNA Technologies (a továbbiakban "Mawi") megjelentette a piacon az USA-ban tervezett és gyártott, NextSWAB™ elnevezésű, orvosi használatra szolgáló, 100%-os tisztaságú, műanyagból készült mintavevő pálcáját. Ezt az új terméket a Mawi a COVID-19-járvány során bekövetkező mintavevőpálca-hiányra reagálva tette elérhetővé. Az eszköz, amely nagy hatékonyságú mintagyűjtés céljára lett kifejlesztve, kiküszöböli a gyapjú vagy gyapot mintavevő pálcák előállításához használt ragasztó vagy szálak okozta, a PCR-alapú tesztek végzésekor potenciális inhibíciót előidéző szennyeződés lehetőségét. A NextSWAB™ jelenleg nazális mintavételre van optimalizálva, és folyamatban van további mintatípusok vételére való validálása.

    "A NextSWAB™ 15,24 cm hosszú, a disztális végén egyedi kialakítású fejjel rendelkező, steril mintavevő applikátor" - magyarázta Dr. Bassam El-Fahmawi, a Mawi vezérigazgatója. "A pálca vattafeje két csatornát foglal magában, melyeket egy szeptum választ el. A levett nazális anyag a fej csatornáiba kerül, és a levételt követően óvatos rázással juttatható be a szállítóközegbe (transzport médium). A rugalmas fej könnyen és hatékonyan illeszthető be az orrnyílásba, és így lehetővé teszi az anterior nazális mintáknak a beteg számára csak minimálisan kellemetlen módon való, érdemi eredményt biztosító levételét" - tette hozzá Dr. El-Fahmawi.

A NextSWAB™ számos transzportcsővel kompatibilis, miáltal ideális több tamponminta egyetlen csőbe való behelyezése céljára. A legoptimálisabb eredményeket azonban akkor biztosítja, ha a Mawi iSWAB-Microbiome-EL mintagyűjtési technológiájával alkalmazzák, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy kihagyják az RNS-extrakció lépését a COVID-19 molekuláris tesztek végzésekor. Ugyanabba a mintatartó csőbe behelyezhető egy második nazális minta is, miáltal koncentráltabb minta hozható létre, amely javítja a teszt megbízhatóságát. A NextSWAB™ felhasználásra készen kerül leszállításra, és az azzal való mintavételhez nincsen szükség semmiféle előkészületre.

"NextSWAB™ mintavevő tamponunk tartalma teljes egészében bejuttatható a szállítóközegbe, ezért nincs szükség arra, hogy a csőben maga a tampon is szállításra kerüljön a mintával együtt" - mutatott rá Dr. El-Fahmawi. "Így egy teljes mértékben koncentrált, folyékony minta áll rendelkezésre, amely automatizált folyadékkezelő rendszerekkel vagy bármilyen laboratóriumi munkafolyamat alkalmazásával rendkívül gyorsan feldolgozható. Az előzetes kutatási és fejlesztési vizsgálatok igazolták, hogy az egyedi kialakítású, szabadalmaztatás alatt álló fejjel nagyobb hatékonysággal végezhető a nazális (középső orrkagylóból származó és anterior nazális) minták vétele, mint a hagyományos, bolyhos tamponokkal" - mondta.

A COVID-19 mintagyűjtő tamponok iránti nagy kereslet közepette a NextSWAB™ ellátási lánc megbízható és stabil, a műanyagfröccsöntéses technológiának és az USA-ban való gyártásnak köszönhetően. További információkért a NextSWAB™-ról látogasson el honlapunkra: www.mawidna.com !


Amit a Mawi DNA Technologies-ről tudni kell …

A 2013-ban alapított Mawi DNA Technologies fejlesztette ki és hozta kereskedelmi forgalomba a biológiai minták gyűjtésére szolgáló innovatív rendszert, az iSWAB technológiát. A Mawi küldetése az, hogy biztosítsa a szobahőmérsékleten tartott minták épségének és vizsgálatra alkalmas állapotának megőrzését, függetlenül attól, hogy a világ mely tájáról vagy a populáció mely szegmenséből származnak. A Mawinál jelmondatának (The Future of Biosampling is Here™) megfelelően a mintavétel jövője már elérkezett. További információkért látogasson el honlapunkra: http://www.mawidna.com !

Tekintse meg az eredeti sajtóközleményt a következő internetes címen: businesswire.com: https://www.businesswire.com/news/home/20220510005587/en/

Kapcsolat:
Befektetői kapcsolatok:
Jerome David, VP of Sales and Marketing
510-256-5186, j.david@mawidna.com

Médiakapcsolatok:
Susan Tellem, APR, RN, BSN
310-313-3444, text or call 310-613-3504 susan@tellemgrodypr.com


Forrás: Mawi DNA Technologies


E közlemény hivatalos, mérvadó változata az eredeti forrásnyelven közzétett szöveg. A fordítás csak az olvasó kényelmét szolgálja, és összevetendő a forrásnyelven írt szöveggel, amely az egyetlen jogi érvénnyel bíró változat.
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.