OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. március 29. péntek
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)


2022. május 12., csütörtök 13:15

A Zynga nyilvánosságra hozta a 2022-es év első negyedévében elért pénzügyi eredményeit (1. rész)
    San Francisco, 2022. május 12., csütörtök (Business Wire/OTS) - Erős negyedéves bevétel és foglalási volumen - A Zynga fennállása óta a legmagasabb első negyedéves hirdetési bevétel és foglalási volumen - Folytatódik a többéves növekedési stratégia megvalósítása/A Zynga Inc. (NASDAQ: ZNGA) május 9-én közzétette a 2022. március 31-én végződő első negyedévre vonatkozó pénzügyi eredményeit.

    "A 2022-es évet igen jó első negyedéves teljesítménnyel kezdtük: cégünk fennállása óta a legmagasabb első negyedéves hirdetési bevételt és foglalási volument könyvelhettük el, amit főként hiper-casual portfóliónknak köszönhetünk" - mondta Frank Gibeau, a Zynga vezérigazgatója. "Annak eredményeként, hogy a többéves növekedési stratégiánk által meghatározott minden területen (ideértve az élő szolgáltatásokat, az új játékok kifejlesztését és a hirdetési platformunkba való befektetéseket, valamint az új piacokat és technológiákat) folyamatosan munkálkodunk a kitűzött feladatok végrehajtásán, megszilárdítottuk a Zynga vezető pozícióját az elsősorban mobileszközöket használó, ingyenesen játszható, élő szolgáltatásokat igénybe vevő felhasználókat kiszolgáló vállalatok közt."

2022 első negyedéve - pénzügyi összefoglalás
 Millió USD                         2022 1. 2021 1. Eltérés (USD) Eltérés (%)

                                    negyedévinegyedévi(előző év     (előző év
                                    tényadatoktényadatokazonos        azonos
                                                    időszakához   időszakához
                                                    képest)       képest)
================================== ======= ======= ============= =============
Bevétel                            691     680     11            0,02
---------------------------------- ------- ------- ------------- -------------
Bevétel passzív időbeli            (4)     (39)    36            (91%)
elhatárolásából kivezetett nettó
összeg (Bevétel passzív időbeli
elhatárolásának nettó
növekedése)(1)
---------------------------------- ------- ------- ------------- -------------
Foglalások                         695     720     (25)          (3%)
---------------------------------- ------- ------- ------------- -------------
Nettó eredmény (veszteség)         (25)    (23)    (2)           0,07
---------------------------------- ------- ------- ------------- -------------
Korrigált EBITDA(2)                144     123     21            0,17
---------------------------------- ------- ------- ------------- -------------

Megjegyzés: Az egyes feltüntetett mérőszámok a kerekítés hatása miatt eltérőek lehetnek.
(1)    A bevétel passzív időbeli elhatárolásából kivezetett nettó összeg eredményeként a bevétel magasabb lesz, mint a foglalások, és ez pozitív hatással van a jelentésben szereplő, korrigált EBITDA-ra, míg a bevétel passzív időbeli elhatárolásának nettó növekedése eredményeként a bevétel alacsonyabb lesz, mint a foglalások, és ez negatív hatással van a jelentésben szereplő, korrigált EBITDA-ra.
(2)   A korrigált EBITDA tartalmazza a passzív időbeli elhatárolások növekedését.

     -    Bevétel és foglalások: Az első negyedévben 691 millió USA dolláros bevételt értünk el, ami az előző év azonos időszakához viszonyítva 2%-os emelkedést jelent, a 695 millió USA dollár összegű negyedéves foglalási volumen azonban az előző év azonos időszakához viszonyítva 3%-kal csökkent. Az online játékokból vagy felhasználói befizetésekből származó bevétel 538 millió USA dollár volt, amely az előző év azonos időszakához viszonyítva 3%-os csökkenést képvisel, a felhasználói foglalási befizetések pedig 528 millió USA dollárt tettek ki, amely az előző év azonos időszakához viszonyítva 11%-os csökkenést jelent. A hirdetési és egyéb bevételek terén első negyedéves rekordot értünk el (154 millió USA dollár), amely az előző év azonos időszakához viszonyítva 24%-os növekedés, a 167 millió USA dollár összegű hirdetési és egyéb foglalások (amelyek az előző év azonos időszakához viszonyítva 35%-os növekedést mutattak) pedig minden idők legjobb első negyedéves eredményének bizonyultak.
     -    A felhasználókra vonatkozó mérőszámok: Az átlagos napi aktív felhasználók száma (DAU) 40 millió volt, amely az előző év azonos időszakához viszonyítva 3%-os emelkedés, az átlagos havi aktív felhasználók (MAU) száma pedig 209 millió, amely az előző év azonos időszakához viszonyítva 27%-os növekedés. A mobil átlagos foglalások átlagos napi aktív mobilfelhasználókra vetítve (átlagos számlázott összeg felhasználónként [ABPU]) (0,190) az előző év azonos időszakához viszonyítva 6%-kal csökkent.
     -    Költségek és kiadások: Az értékesítés költsége 252 millió USA dollárt avagy a bevételek 36%-át tette ki, míg az előző év első negyedévében ez az arány 38% volt. A nem GAAP szerinti értékesítési költség 185 millió USA dollár volt, avagy a foglalások 27%-a, mely arányszám csökkenést jelent az előző év első negyedévében elkönyvelt 29%-hoz képest. A GAAP szerinti működési (üzemi) költségek 424 millió USA dollárra rúgtak, avagy a bevételek 61%-át tették ki - ez javulást jelent az előző év első negyedévében elkönyvelt 62%-hoz viszonyítva. A nem GAAP szerinti működési (üzemi) költségek összege 364 millió USA dollár volt, amely a foglalások 52%-a, szemben az előző év első negyedévében elkönyvelt 49%-kal. (folyt.)



2022. május 12., csütörtök 13:16

A Zynga nyilvánosságra hozta a 2022-es év első negyedévében elért pénzügyi eredményeit (2. rész)
    San Francisco, 2022. május 12., csütörtök (Business Wire/OTS) -

        -    Nyereségesség és cash flow: A nettó veszteség 25 millió USA dollár volt, míg az előző év negyedik negyedévében a nettó veszteség csak 23 millió USA dollárt tett ki. A korrigált EBITDA (Earnings Before Interest, Taxes, Depreciation and Amortization [kamatok, adózás, értékcsökkenés és amortizáció előtti eredmény]) 144 millió USA dollár, volt, amely éves viszonylatban 21 millió USA dolláros növekedést jelent. Az elért működési cash flow 203 millió USA dollárt tett ki, szemben az előző év első negyedévében elért 164 millió USA dollár összegű működési cash flow-val. Az első negyedévben teljesítettük a Small Giant Games és a Rollic felvásárlásakor meghatározott, ún. "earn out" fizetések (a vételár egy részének teljesítménymutatók eléréséhez kötött utólagos kifizetése) utolsó részleteit, amelyek összesen 265 millió USA dollárt tettek ki.

Mivel a cég Take-Two Interactive Software Inc. (a továbbiakban "Take-Two") általi, 2022. január 10-én bejelentett felvásárlására irányuló ügylet jelenleg függőben van, a Zynga nem szervez telefonkonferenciát és nem ad ki előirányzatot negyedéves eredményeinek közzététele kapcsán.

További információk a Take-Two-val való, függőben lévő ügyletről a Take-Two által az Amerikai Egyesült Államok Értékpapír- és Tőzsdefelügyeletéhez (Securities and Exchange Commission [a továbbiakban "SEC"]) az S-4 jelű formanyomtatványon benyújtott regisztrációs nyilatkozatban (amely magába foglalja a Zynga és a Take-Two közös meghatalmazotti nyilatkozatát/részvénykibocsátási tájékoztatóját [Prospectus]), valamint a SEC-hez benyújtott egyéb vonatkozó dokumentumokban találhatók. A regisztrációs nyilatkozat 2022. április 7-én lépett hatályba, és a végleges, közös meghatalmazotti nyilatkozat/ részvénykibocsátási tájékoztató kiküldésre került a Zynga és a Take-Two részvényeseinek.


Amit a Zynga Inc.-ről tudni kell …

A Zynga az interaktív szórakoztatási ágazat egyik globális vezető vállalata, mely küldetésének tekinti az emberek játékok révén való összekapcsolását szerte a világon. Ez idáig a felhasználók több mint négymilliárd alkalommal töltötték le mobileszközeikre a jelentős globális lábnyommal rendelkező, több mint 175 országban és régióban tevékenykedő Zynga népszerű játék franchise-okat tartalmazó, sokszínű játékportfóliójába tartozó játékokat, ideértve a következőket: CSR Racing™, Empires & Puzzles™, FarmVille™, Golf Rival™, Hair Challenge™, Harry Potter: Puzzles & Spells™, High Heels!™, Merge Dragons!™, Merge Magic!™, Toon Blast™, Toy Blast™, Words With Friends™ és Zynga Poker™. Az egyik vezető mobilhirdetési és monetizációs platform, a Chartboost felvásárlásának köszönhetően a Zynga ágazatvezető, következő generációs platformmá vált, amely minden szinten képes a programmatic hirdetések és a hozamok optimalizálására. A 2007-ben alapított Zynga székhelye Kaliforniában található, és a cég irodákat működtet Észak-Amerikában, Európában és Ázsiában is. További információkért kérjük, látogasson el honlapunkra (www.zynga.com) vagy kövesse a Zynga-t a Twitter-en, az Instagram-on vagy a Facebook-on, illetve kísérje figyelemmel a cég blogját: Zynga blog.

A működésre vonatkozó legfontosabb mutatók

Tevékenységünk eredményeit a működésre vonatkozó különféle mérőszámok alapján követjük nyomon, ideértve a következőket: "mobiljátékok DAU-ja", azaz a mobiljátékainkkal naponta aktívan játszó felhasználók száma; "mobiljátékok MAU-ja", azaz a mobiljátékainkkal havonta aktívan játszó felhasználók száma; "mobiljátékok ABPU-ja", azaz az átlagos napi mobil foglalások a mobiljátékok átlagos DAU-jára vetítve. E mérőszámok mindegyike belső analitikai rendszereink segítségével kerül mérésre, illetve megbecslésre. Ezeket a működésre vonatkozó mérőszámokat olyan belső, vállalati adatok alapján határozzuk meg, amelyeket a felhasználói aktivitás nyomon követése során rögzítünk. Ugyanakkor felhasználunk harmadik felek által szolgáltatott adatokat is (ideértve a platformszolgáltatók által biztosított, harmadik felek hálózataiba való bejelentkezésekre vonatkozó adatokat) annak érdekében, hogy segítségükkel meghatározhassuk, hogy a két vagy több felhasználói fiókból bejelentkezett személy ugyanaz az személy-e. Úgy gondoljuk, hogy összességében ezek az összegek ésszerű becslését jelentik felhasználói bázisunk tevékenységének az adott időszakban, valamint hogy az általunk alkalmazott és időről időre frissített módszerek megfelelnek a játékosok viselkedésében érvényesülő tendenciák azonosítása céljára. Mindazonáltal a felhasználói tevékenységekkel és rendszerekkel kapcsolatos tényezők, valamint a jogszerű játékosi tevékenység másolására irányuló kísérletek azonosítását és felderítését célzó lehetőségeink korlátozott volta miatt ezek a számok némiképp eltérhetnek a tényleges számoktól. (folyt.)



2022. május 12., csütörtök 13:16

A Zynga nyilvánosságra hozta a 2022-es év első negyedévében elért pénzügyi eredményeit (3. rész)
    San Francisco, 2022. május 12., csütörtök (Business Wire/OTS) -

    
Mobiljáték DAU: A mobiljáték DAU alatt azoknak a személyeknek a számát értjük, akik egy mobiljátékunkkal egy adott napon játszanak. Az átlagos mobiljáték DAU egy adott időszak vonatkozásában az adott időszak egyes napjai mobiljáték DAU-jának átlaga. E mérőszám esetében egy adott személy, aki két különböző mobiljátékkal játszik ugyanazon a napon, két külön mobiljáték DAU-ként kerül figyelembe vételre. Annak érdekében, hogy lehetőleg ne kétszer vegyünk figyelembe adatokat, felhasználunk harmadik felek által szolgáltatott információkat is, melyek segítenek nekünk azonosítani az egyazon játékot játszó egyéneket. Ugyanakkor azonban nem rendelkezünk harmadik felek által szolgáltatott olyan hálózati bejelentkezési adatokkal, melyek alapján hiper-casual mobiljátékaink (melyek közé tartoznak a Rollic-tól 2020 októberében megvásárolt játékok), mobil üzenetküldő alkalmazáson belül játszott játékaink (a 2021 harmadik negyedéve előtti időszakban), a Puzzle Combat és a Merge Magic! elnevezésű játékok, a Gram Games-től 2018 májusában megvásárolt játékok, a Small Giant-től 2019 januárjában, a Peak-től 2020 júliusában, valamint a StarLark-tól 2021 októberében megvásárolt játékok esetében meg tudnánk határozni, hogy ki játszott ezekkel több felhasználói fiókon keresztül, ezért az esetleg kétszer figyelembe vett adatok miatt előfordulhat, hogy a tényleges mobiljáték DAU érték alacsonyabb a beszámolóban szereplőnél. A mobiljáték DAU mérőszámot a közönségünk elkötelezése, bevonása (ún. "engagement") terén elért eredményeink mérésére használjuk.

Mobiljáték MAU: A mobiljáték MAU alatt azoknak a személyeknek a számát értjük, akik egy mobiljátékunkkal a mérés dátumát megelőző 30 napos időszakban játszanak. Az átlagos mobiljáték MAU egy adott időszak vonatkozásában az egyes hóvégi MAU-k átlaga az adott időszakban. E mérőszám esetében egy adott személy, aki két különböző mobiljátékkal játszik ugyanabban a 30 napos időszakban, két külön mobiljáték MAU-ként kerül figyelembe vételre. Annak érdekében, hogy lehetőleg ne kétszer vegyünk figyelembe adatokat, felhasználunk harmadik felek által szolgáltatott információkat is, melyek segítenek nekünk azonosítani az egyazon játékot játszó egyéneket. Ugyanakkor azonban nem rendelkezünk harmadik felek által szolgáltatott olyan hálózati bejelentkezési adatokkal, melyek alapján hiper-casual mobiljátékaink (melyek közé tartoznak a Rollic-tól 2020 októberében megvásárolt játékok), mobil üzenetküldő alkalmazáson belül játszott játékaink (a 2021 harmadik negyedéve előtti időszakban), a Puzzle Combat és a Merge Magic! elnevezésű játékok, a Gram Games-től 2018 májusában megvásárolt játékok, a Small Giant-től 2019 januárjában, a Peak-től 2020 júliusában, valamint a StarLark-tól 2021 októberében megvásárolt játékok esetében meg tudnánk határozni, hogy ki játszott ezekkel több felhasználói fiókon keresztül, ezért az esetleg kétszer figyelembe vett adatok miatt előfordulhat, hogy a tényleges mobiljáték MAU érték alacsonyabb a beszámolóban szereplőnél. A mobiljáték MAU mérőszámot játékaink teljes közönsége méretének mérésére használjuk.

Mobiljáték ABPU: A mobiljáték ABPU alatt összes mobil foglalásunkat értjük egy adott időszakban, osztva az időszak napjainak számával, osztva az adott időszak átlagos mobiljáték DAU-jával. Úgy gondoljuk, hogy a mobiljáték ABPU hasznos információt biztosít a befektetőknek és másoknak eredményeink megértéséhez és a cég vezetőségével hasonló módon való értékeléséhez. A mobiljáték ABPU mérőszámot a virtuális árucikkek és hirdetések értékesítése révén való általános monetizáció mérésére használjuk teljes játékosbázisunk tekintetében.
A közösségi játékainkra vonatkozó üzleti modellünk azon alapul, hogy minél több játékos játszik a játékainkkal, annál nagyobb mértékben nő a társadalmi interakciók száma és annál értékesebbé válnak játékaink és vállalkozásunk. A játékaink iránt elkötelezett összes játékos hozzájárul foglalásaink volumenének növeléséhez, és ennek következtében az online játékokból és a hirdetésekből származó bevételek emelkedéséhez. A virtuális árucikkeket olyan játékosok vásárolják meg, akik baráti kapcsolatokat létesítenek vagy együttműködnek olyan más játékosokkal, illetve olyan más játékosokkal versenyeznek, akiknek többsége nem vásárol virtuális árucikkeket. Ezért elsősorban a mobiljáték DAU, mobiljáték MAU és mobiljáték ABPU mérőszámokat vesszük figyelembe, amelyek véleményünk szerint összeségükben a legjobban tükrözik a közönségünkre vonatkozó legfontosabb adatokat. (folyt.)



2022. május 12., csütörtök 13:17

A Zynga nyilvánosságra hozta a 2022-es év első negyedévében elért pénzügyi eredményeit (4. rész)
    San Francisco, 2022. május 12., csütörtök (Business Wire/OTS) -

    
Nem GAAP szerinti pénzügyi mutatók

A jelen sajtóközleményben szerepeltettünk bizonyos nem GAAP (Generally Accepted Accounting Principles ([általánosan elfogadott számviteli elvek]) szerinti pénzügyi mutatókat az Amerikai Egyesült Államokban általánosan elfogadott számviteli elvek alapján készített, konszolidált pénzügyi kimutatásainkban (a továbbiakban "GAAP szerinti pénzügyi kimutatások") található mutatók kiegészítése céljából. Vezetőségünk ezeket a nem GAAP szerinti pénzügyi mutatókat belső vállalati célokra (pénzügyi eredményeink elemzése során működési teljesítményünk és likviditásunk értékelésére) használja. A nem GAAP szerinti pénzügyi mutatók eltérhetnek a más vállalatok által használt nem GAAP szerinti pénzügyi mutatóktól.

A nem GAAP szerinti pénzügyi mérőszámainkat tartalmazó alábbi kimutatások nem veendők figyelembe önmagukban, illetve nem tekintendők a GAAP szerinti pénzügyi kimutatásainkat helyettesítő vagy azoknál jobb, illetve azokat érvénytelenítő kimutatásoknak. Úgy hisszük, hogy mind vezetőségünk, mind befektetőink számára előnyös, ha rendelkezésükre állnak nem GAAP szerinti pénzügyi mérőszámok is cégünk teljesítményének értékelése, valamint jövőbeli időszakokra vonatkozó tervek, előrejelzések és elemzések készítése során. Úgy véljük, hogy nem GAAP szerinti pénzügyi mérőszámaink hasznosak befektetőink számára, mivel átláthatóságot biztosítanak azoknak a kulcsfontosságú mérőszámoknak az esetében, amelyeket működésünkre vonatkozó döntéseink meghozatalához használunk, valamint mivel befektetőink és a gazdasági elemzők vállalatunk 'egészségének' felmérésére is használhatják azokat.

Az e sajtóközleményben az alábbi táblázatokban található nem GAAP szerinti pénzügyi mérőszámok esetében közöljük azok egyeztetését is az azoknak tartalmilag leginkább megfelelő GAAP szerinti mérőszámokkal. A nem GAAP szerinti pénzügyi mérőszámainkkal kapcsolatos alábbi korlátok miatt javasoljuk, hogy az e sajtóközleményben bemutatott nem GAAP szerinti pénzügyi mutatókat GAAP szerinti pénzügyi mutatóinkkal együttesen vegyék figyelembe.

A nem GAAP szerinti pénzügyi mérőszámainkkal kapcsolatos főbb korlátok közé tartoznak az alábbiak:

     -    A foglalások nem tükrözik azt, hogy online játékokból és bizonyos hirdetési ügyletekből származó bevételeinket elhatároljuk (halasztjuk) és a tartós virtuális tételekért fizetők becsült átlagos játékidőszaka során vesszük figyelembe, vagy pedig felhasználtként a virtuális fogyóeszközök közt, és a foglalások esetében szintén végzünk bizonyos egyéb korrekciókat;
     -    A korrigált EBITDA nem foglalja magában a részvényalapú kifizetésekkel kapcsolatos kiadások hatását, a felvásárlással kapcsolatos ügyleti kiadásokat, a feltételes ellenérték valós értékének korrekcióját és a kiürített bérelt helyiségekkel kapcsolatos kiadásokat (amelyekbe beletartoznak a figyelembe vett értékvesztési kiadások);
     -    A korrigált EBITDA nem tükrözi a jövedelemadó-elhatárolásokat illetve az azokból származó jóváírásokat, és nem foglalja magában az egyéb bevételek (kiadások) nettó értékét, amely tételbe beletartoznak az árfolyamnyereségek és -veszteségek, az eszközértékesítésből származó nyereségek és veszteségek, a kamatkiadások és kamatbevételek;
     -    A korrigált EBITDA nem tartalmazza a tárgyi eszközök és immateriális javak értékcsökkenését és amortizációját. Bár az értékcsökkenés és az amortizáció nem készpénzbeni költség, előfordulhat, hogy az értékcsökkenéssel és amortizációval érintett eszközök és javak helyett a jövőben újakat kell beszerezni;
     -    A szabad cash flow összege a működési (üzemi) tevékenységekből eredő nettó pénzeszközökből származik, miután levonásra kerülnek belőle a beruházásokra (tőkekiadás) fordított összeg; valamint
     -    A nem GAAP szerinti értékesítési költség és a GAAP szerinti működési (üzemi) költségek nem tartalmazzák a felvásárlásokból származó immateriális javak amortizációjának hatását, feltételes ellenérték valós értékének korrekcióját, a felvásárlásokkal kapcsolatos tranzakciós kiadásokat, a kiürített bérleményekkel kapcsolatosan felmerülő kiadásokat és a részvényalapú kifizetésekkel kapcsolatos kiadások hatását. (folyt.)



2022. május 12., csütörtök 13:17

A Zynga nyilvánosságra hozta a 2022-es év első negyedévében elért pénzügyi eredményeit (5. rész)
    San Francisco, 2022. május 12., csütörtök (Business Wire/OTS) -

    ZYNGA INC. KONSZOLIDÁLT MÉRLEGEK
 (Millió USD, nem auditált)                  2022. március 31. 2021. december 31.
=========================================== ================= ==================
Eszközök                                                      
------------------------------------------- ----------------- ------------------
Forgóeszközök:                                                
------------------------------------------- ----------------- ------------------
Pénzeszközök és pénzeszköz-egyenértékesek   826               984
------------------------------------------- ----------------- ------------------
Rövid lejáratú befektetések                 10,5              169
------------------------------------------- ----------------- ------------------
Követelések, 2022. március 31-i és 2021.    233,4             242,5
december 31-i 0,9 USA dollár engedmény
nélkül
------------------------------------------- ----------------- ------------------
Korlátozott felhasználású pénzeszközök      81                161
------------------------------------------- ----------------- ------------------
Aktív időbeli elhatárolások                 68,4              56,7
------------------------------------------- ----------------- ------------------
Egyéb forgóeszközök                         47,4              35,4
------------------------------------------- ----------------- ------------------
Összes forgóeszköz                          1266,7            1648,6
------------------------------------------- ----------------- ------------------
Üzleti vagy cégérték                        3586,8            3601,1
------------------------------------------- ----------------- ------------------
Immateriális javak, nettó                   834,8             900,5
------------------------------------------- ----------------- ------------------
Ingatlanok, gépek, berendezések, nettó      36,6              30,3
------------------------------------------- ----------------- ------------------
Használati jogot megtestesítő eszközök      84,1              86,4
------------------------------------------- ----------------- ------------------
Korlátozott felhasználású pénzeszközök      0,2               40,2
------------------------------------------- ----------------- ------------------
Aktív időbeli elhatárolások                 18,9              25
------------------------------------------- ----------------- ------------------
Egyéb befektetett eszközök                  31,9              26,8
------------------------------------------- ----------------- ------------------
Összes eszköz                               5860              6358,9
------------------------------------------- ----------------- ------------------
Kötelezettségek és saját tőke                                  
------------------------------------------- ----------------- ------------------
Rövid lejáratú kötelezettségek:                                
------------------------------------------- ----------------- ------------------
Kötelezettségek                             48,4              95,6
------------------------------------------- ----------------- ------------------
Fizetendő jövedelemadó                      30,9              52,2
------------------------------------------- ----------------- ------------------
Halasztott bevétel                          746,4             748,1
------------------------------------------- ----------------- ------------------
Operatív lízing kötelezettségek             17,9              17,1
------------------------------------------- ----------------- ------------------
Egyéb rövid lejáratú kötelezettségek        284               650,4
------------------------------------------- ----------------- ------------------
Összes rövid lejáratú kötelezettség         1127,6            1563,4
------------------------------------------- ----------------- ------------------
Átváltható elsőrendű kölcsönkötvények,      1542,1            1343,8
nettó
------------------------------------------- ----------------- ------------------
Halasztott bevétel                          0,3               0,3
------------------------------------------- ----------------- ------------------
Halasztott adókötelezettségek, nettó        84,6              93,8
------------------------------------------- ----------------- ------------------
Hosszú lejáratú operatív lízing             131,6             133,4
kötelezettségek
------------------------------------------- ----------------- ------------------
Egyéb hosszú lejáratú kötelezettségek       67,7              112,3
------------------------------------------- ----------------- ------------------
Összes kötelezettség                        2953,9            3247
------------------------------------------- ----------------- ------------------
(folyt.)



2022. május 12., csütörtök 13:18

A Zynga nyilvánosságra hozta a 2022-es év első negyedévében elért pénzügyi eredményeit (6. rész)
    San Francisco, 2022. május 12., csütörtök (Business Wire/OTS) -

    ZYNGA INC.KONSZOLIDÁLT MÉRLEGEK (2)
 (Millió USD, nem auditált)                  2022. március 31. 2021. december 31.
=========================================== ================= ==================
------------------------------------------- ----------------- ------------------
Saját tőke:                                                    
------------------------------------------- ----------------- ------------------
Törzsrészvények és addicionális befizetett  5398,6            5625
tőke
------------------------------------------- ----------------- ------------------
Felhalmozott egyéb átfogó bevétel           (138,3)           (107,1)
(veszteség)
------------------------------------------- ----------------- ------------------
Felhalmozott hiány                          (2354,2)          (2406,0)
------------------------------------------- ----------------- ------------------
Saját tőke összesen                         2906,1            3111,9
------------------------------------------- ----------------- ------------------
Összes kötelezettség és saját tőke          5860              6358,9
------------------------------------------- ----------------- ------------------
(folyt.)



2022. május 12., csütörtök 13:18

A Zynga nyilvánosságra hozta a 2022-es év első negyedévében elért pénzügyi eredményeit (7. rész)
    San Francisco, 2022. május 12., csütörtök (Business Wire/OTS) -

    ZYNGA INC.KONSZOLIDÁLT EREDMÉNYKIMUTATÁS
Háromhavi adatok
 (Millió USD, az egy részvényre   2022. márc. 31. 2021. dec. 31. 2021. márc. 31.
vonatkozó adatok kivételével,
nem auditált)
================================ =============== ============== ===============
Bevétel:                                                          
-------------------------------- --------------- -------------- ---------------
Online játékok                   537,7           534            557
-------------------------------- --------------- -------------- ---------------
Hirdetés és egyéb                153,5           161,4          123,3
-------------------------------- --------------- -------------- ---------------
Összes bevétel                   691,2           695,4          680,3
-------------------------------- --------------- -------------- ---------------
Költségek és kiadások:                                          
-------------------------------- --------------- -------------- ---------------
Értékesítési költségek           252,2           260,1          260,7
-------------------------------- --------------- -------------- ---------------
Kutatás és fejlesztés            112,4           151,9          140,7
-------------------------------- --------------- -------------- ---------------
Értékesítés és marketing         251,1           245,6          248,7
-------------------------------- --------------- -------------- ---------------
Általános és adminisztratív      60,5            39,1           35,7
-------------------------------- --------------- -------------- ---------------
Ingatlaneszközökkel kapcsolatos  676,2           696,7          685,8
értékvesztés
-------------------------------- --------------- -------------- ---------------
Összes költség és kiadás         15              (1,3)          (5,5)
-------------------------------- --------------- -------------- ---------------
Kamatbevételek                   0,9             1,4            1,7
-------------------------------- --------------- -------------- ---------------
Kamatkiadások                    (3,1)           (15,0)         (14,7)
-------------------------------- --------------- -------------- ---------------
Egyéb jövedelem (kiadás), nettó  (15,7)          (10,2)         8,9
-------------------------------- --------------- -------------- ---------------
Jövedelemadó előtti eredmény     (2,9)           (25,1)         (9,6)
(veszteség)
-------------------------------- --------------- -------------- ---------------
Jövedelemadó elhatárolás         21,6            42,1           13,4
(jövedelemadó kedvezmény)
-------------------------------- --------------- -------------- ---------------
Nettó eredmény (veszteség)       (24,5)          (67,2)         (23,0)
-------------------------------- --------------- -------------- ---------------
Törzsrészvény-tulajdonosoknak                                    
fizetendő részvényenkénti nettó
eredmény (veszteség):
-------------------------------- --------------- -------------- ---------------
Kiinduló                         (0,02)          (0,06)         (0,02)
-------------------------------- --------------- -------------- ---------------
Hígított                         (0,02)          (0,06)         (0,02)
-------------------------------- --------------- -------------- ---------------
Törzsrészvény-tulajdonosoknak                                    
fizetendő részvényenkénti nettó
eredmény (veszteség)
kiszámításához használt
törzsrészvények súlyozott
átlaga:
-------------------------------- --------------- -------------- ---------------
Kiinduló                         1133,2          1124,9         1084,4
-------------------------------- --------------- -------------- ---------------
Hígított                         1133,2          1124,9         1084,4
-------------------------------- --------------- -------------- ---------------
A fenti sorokban szereplő                                        
részvényalapú kifizetésekkel
kapcsolatos kiadások:
-------------------------------- --------------- -------------- ---------------
Értékesítési költségek           0,7             0,8            0,6
-------------------------------- --------------- -------------- ---------------
Kutatás és fejlesztés            31              27,7           24,3
-------------------------------- --------------- -------------- ---------------
Értékesítés és marketing         4,8             4,8            3,9
-------------------------------- --------------- -------------- ---------------
Általános és adminisztratív      8,5             8,9            8,4
-------------------------------- --------------- -------------- ---------------
Részvényalapú kifizetésekből     45              42,2           37,2
származó összes kiadás
-------------------------------- --------------- -------------- ---------------
(folyt.)



2022. május 12., csütörtök 13:19

A Zynga nyilvánosságra hozta a 2022-es év első negyedévében elért pénzügyi eredményeit (8. rész)
    San Francisco, 2022. május 12., csütörtök (Business Wire/OTS) -

    ZYNGA INC. KONSZOLIDÁLT CASH FLOW KIMUTATÁS
Háromhavi adatok
 (Millió USD, nem auditált)       2022. márc. 31. 2021. dec. 31. 2021. márc. 31.
================================ =============== ============== ===============
Üzemi tevékenységekből származó                                  
(működési) cash flow:
-------------------------------- --------------- -------------- ---------------
Nettó eredmény (veszteség)       (24,5)          (67,2)         (23,0)
-------------------------------- --------------- -------------- ---------------
Nettó eredmény (veszteség) és                                    
üzemi tevékenységekből származó
(üzemi tevékenységek során
felhasznált) nettó pénzeszközök
egyeztetése miatti korrekciók:
-------------------------------- --------------- -------------- ---------------
Értékcsökkenés és amortizáció    69,2            68,2           56,5
-------------------------------- --------------- -------------- ---------------
Részvényalapú kifizetésekkel     45              42,3           37,2
kapcsolatos kiadások
-------------------------------- --------------- -------------- ---------------
(Nyereség) veszteség             26,6            18,3           (9,0)
derivatívákból, befektetések és
egyéb eszközök, valamint deviza
értékesítéséből, nettó
-------------------------------- --------------- -------------- ---------------
Nem pénzbeli lízing kiadások     3,9             4              4,2
-------------------------------- --------------- -------------- ---------------
Nem pénzbeli kamatkiadások       1,6             13,7           13,2
-------------------------------- --------------- -------------- ---------------
Halasztott jövedelemadók és      (9,3)           (6,9)          (15,2)
egyéb adók változása
-------------------------------- --------------- -------------- ---------------
Működési eszközök és                                            
kötelezettségek változásai:
-------------------------------- --------------- -------------- ---------------
Követelések, nettó               8,2             (33,5)         (59,5)
-------------------------------- --------------- -------------- ---------------
Előre fizetett költségek és      (19,2)          (3,1)          (2,0)
egyéb eszközök
-------------------------------- --------------- -------------- ---------------
Kötelezettségek                  (46,3)          45             (18,8)
-------------------------------- --------------- -------------- ---------------
Halasztott bevétel               4,3             22,1           40,4
-------------------------------- --------------- -------------- ---------------
Fizetendő jövedelemadó           (30,0)          (20,4)         5,9
-------------------------------- --------------- -------------- ---------------
Operatív lízing és egyéb         (232,2)         75,6           (193,6)
kötelezettségek
-------------------------------- --------------- -------------- ---------------
Üzemi tevékenységekből származó  (202,7)         158,1          (163,7)
(üzemi tevékenység során
felhasznált) nettó pénzeszközök
-------------------------------- --------------- -------------- ---------------
Befektetési tevékenységekből                                    
származó cash flow:
-------------------------------- --------------- -------------- ---------------
Befektetési eszközök vásárlása   (2,2)           (1,5)          (537,2)
-------------------------------- --------------- -------------- ---------------
Lejárt befektetések              84,8            83,5           83,9
-------------------------------- --------------- -------------- ---------------
Befektetések értékesítése        74              —              —
-------------------------------- --------------- -------------- ---------------
Ingatlanok, gépek, berendezések  (10,3)          (5,7)          (1,7)
vásárlása
-------------------------------- --------------- -------------- ---------------
Üzleti egyesülések, a            (12,6)          (286,1)        (19,6)
megszerzett pénzeszközök nélkül
-------------------------------- --------------- -------------- ---------------
Üzleti egyesülés során letétben  (120,0)         —              —
tartott pénzeszközök
felszabadítása
-------------------------------- --------------- -------------- ---------------
Immateriális javak felvásárlása  (1,0)           —              (0,9)
-------------------------------- --------------- -------------- ---------------
Egyéb befektetési tevékenységek, (20,4)          (8,0)          (0,3)
nettó
-------------------------------- --------------- -------------- ---------------
Befektetési tevékenységekből     (7,7)           (217,8)        (475,8)
származó (befektetési
tevékenységek során felhasznált)
nettó pénzeszközök
-------------------------------- --------------- -------------- ---------------
(folyt.)



2022. május 12., csütörtök 13:22

A Zynga nyilvánosságra hozta a 2022-es év első negyedévében elért pénzügyi eredményeit (9. rész)
    San Francisco, 2022. május 12., csütörtök (Business Wire/OTS) -

    ZYNGA INC. KONSZOLIDÁLT CASH FLOW KIMUTATÁS (2)
Háromhavi adatok
 (Millió USD, nem auditált)       2022. márc. 31. 2021. dec. 31. 2021. márc. 31.
================================ =============== ============== ===============
-------------------------------- --------------- -------------- ---------------
Finanszírozási tevékenységekből                                  
származó cash flow:
-------------------------------- --------------- -------------- ---------------
Adósságot megtestesítő           —               —              (0,9)
értékpapírok kibocsátási
költségei
-------------------------------- --------------- -------------- ---------------
Sajáttőke juttatás nettó         (5,7)           (2,5)          (8,2)
teljesítésével kapcsolatosan
fizetett adók
-------------------------------- --------------- -------------- ---------------
Törzsrészvények kibocsátásából   7,3             18,3           10,5
befolyt összegek
-------------------------------- --------------- -------------- ---------------
Felvásárlással kapcsolatos       (56,6)          —              (25,1)
feltételes ellenérték kifizetése
-------------------------------- --------------- -------------- ---------------
Finanszírozási tevékenységekből  (55,0)          15,8           (23,7)
származó (finanszírozási
tevékenységek során felhasznált)
nettó cash flow
-------------------------------- --------------- -------------- ---------------
Árfolyamváltozások hatása        (12,6)          (19,3)         (1,7)
pénzeszközökre,
pénzeszköz-egyenértékesekre -és
korlátozott felhasználású
pénzeszközökre
-------------------------------- --------------- -------------- ---------------
Nettó változások a               (278,0)         (63,2)         (664,9)
pénzeszközökben,
pénzeszköz-egyenértékesekben és
korlátozott felhasználású
pénzeszközökben
-------------------------------- --------------- -------------- ---------------
Pénzeszközök,                    1,185,2         1,248,4        1,500,4
pénzeszköz-egyenértékesek -és
korlátozott felhasználású
pénzeszközök az időszak elején
-------------------------------- --------------- -------------- ---------------
Pénzeszközök,                    907,2           1,185,2        835,5
pénzeszköz-egyenértékesek -és
korlátozott felhasználású
pénzeszközök az időszak végén
-------------------------------- --------------- -------------- ---------------

(folyt.)



2022. május 12., csütörtök 13:23

A Zynga nyilvánosságra hozta a 2022-es év első negyedévében elért pénzügyi eredményeit (10. rész)
    San Francisco, 2022. május 12., csütörtök (Business Wire/OTS) -

    ZYNGA INC. GAAP ÉS NEM GAAP EREDMÉNYEK EGYEZTETÉSE
Háromhavi adatok
 (Millió USD, nem auditált)       2022. márc. 31. 2021. dec. 31. 2021. márc. 31.
================================ =============== ============== ===============
Bevételek és foglalások                                          
egyeztetése: Összes
-------------------------------- --------------- -------------- ---------------
Bevétel                          691,2           695,4          680,3
-------------------------------- --------------- -------------- ---------------
Változás halasztott bevételekben 3,7             21,2           39,2
-------------------------------- --------------- -------------- ---------------
Foglalások egyéb korrekciói      —               10             —
-------------------------------- --------------- -------------- ---------------
Foglalások                       694,9           726,6          719,5
-------------------------------- --------------- -------------- ---------------
Bevételek és foglalások                                          
egyeztetése: Mobil
-------------------------------- --------------- -------------- ---------------
Bevétel                          672,2           673,9          660,7
-------------------------------- --------------- -------------- ---------------
Változás halasztott bevételekben 3,8             21,1           38,9
-------------------------------- --------------- -------------- ---------------
Foglalások                       676             695            699,6
-------------------------------- --------------- -------------- ---------------
Bevételek és foglalások                                          
egyeztetése: Online játékok
-------------------------------- --------------- -------------- ---------------
Bevétel                          537,7           534            557
-------------------------------- --------------- -------------- ---------------
Változás halasztott bevételekben (9,4)           21,2           39,3
-------------------------------- --------------- -------------- ---------------
Foglalások                       528,3           555,2          596,3
-------------------------------- --------------- -------------- ---------------
Bevételek és foglalások                                          
egyeztetése: Hirdetés és egyéb
-------------------------------- --------------- -------------- ---------------
Bevétel                          153,5           161,4          123,3
-------------------------------- --------------- -------------- ---------------
Változás halasztott bevételekben 13              0,1            (0,1)
-------------------------------- --------------- -------------- ---------------
Foglalások egyéb korrekciói      —               10             —
-------------------------------- --------------- -------------- ---------------
Foglalások                       166,5           171,5          123,2
-------------------------------- --------------- -------------- ---------------
Nettó eredmény (veszteség) és                                    
korrigált EBITDA egyeztetése
-------------------------------- --------------- -------------- ---------------
Nettó eredmény (veszteség)       (24,5)          (67,2)         (23,0)
-------------------------------- --------------- -------------- ---------------
Jövedelemadó                     21,6            42,1           13,4
elhatárolás/jövedelem
-------------------------------- --------------- -------------- ---------------
Egyéb kiadás (jövedelem), nettó  15,7            10,2           (8,9)
-------------------------------- --------------- -------------- ---------------
Kamatjövedelem                   (0,9)           (1,4)          (1,7)
-------------------------------- --------------- -------------- ---------------
Kamatkiadások                    3,1             15             14,7
-------------------------------- --------------- -------------- ---------------
Értékcsökkenés és amortizáció    68,7            67,6           56,5
-------------------------------- --------------- -------------- ---------------
Felvásárlással kapcsolatos       12,5            4,6            1,5
ügyleti kiadások
-------------------------------- --------------- -------------- ---------------
Feltételes ellenérték valós      (13,7)          28,9           33,4
értékének korrekciója
-------------------------------- --------------- -------------- ---------------
(Nyereség) veszteség jogi        12              —              —
eljárásokban megítélt
kifizetésekből és kapcsolódó
jogi költségek
-------------------------------- --------------- -------------- ---------------
Kiürített bérleményekkel         4,9             4,6            —
kapcsolatosan felmerülő
kiadások(1)
-------------------------------- --------------- -------------- ---------------
Részvényalapú kifizetésekkel     45              42,2           37,2
kapcsolatos kiadások
-------------------------------- --------------- -------------- ---------------
Korrigált EBITDA                 144,4           146,6          123,1
-------------------------------- --------------- -------------- ---------------
(folyt.)



2022. május 12., csütörtök 13:23

A Zynga nyilvánosságra hozta a 2022-es év első negyedévében elért pénzügyi eredményeit (11. rész)
    San Francisco, 2022. május 12., csütörtök (Business Wire/OTS) -

    ZYNGA INC. GAAP ÉS NEM GAAP EREDMÉNYEK EGYEZTETÉSE (2)
Háromhavi adatok
 (Millió USD, nem auditált)       2022. márc. 31. 2021. dec. 31. 2021. márc. 31.
================================ =============== ============== ===============
GAAP működési költségek és nem                                  
GAAP működési költségek
egyeztetése
-------------------------------- --------------- -------------- ---------------
GAAP működési költségek          424             436,6          425,1
-------------------------------- --------------- -------------- ---------------
Felvásárlással kapcsolatos       (12,5)          (4,6)          (1,5)
ügyleti kiadások
-------------------------------- --------------- -------------- ---------------
Feltételes ellenérték valós      13,7            (28,9)         (33,4)
értékének korrekciója
-------------------------------- --------------- -------------- ---------------
(Nyereség) veszteség jogi        (12,0)          —              —
eljárásokban megítélt
kifizetésekből és kapcsolódó
jogi költségek
-------------------------------- --------------- -------------- ---------------
Kiürített bérleményekkel         (4,9)           (4,6)          —
kapcsolatosan felmerülő kiadások
(1)
-------------------------------- --------------- -------------- ---------------
Részvényalapú kifizetésekkel     (44,3)          (41,4)         (36,6)
kapcsolatos kiadások
-------------------------------- --------------- -------------- ---------------
Nem GAAP működési költségek      364             357,1          353,6
-------------------------------- --------------- -------------- ---------------
Működési tevékenységekből                                        
származó pénzeszközök és szabad
cash flow egyeztetése
-------------------------------- --------------- -------------- ---------------
Működési tevékenységekből        (202,7)         158,1          (163,7)
származó (működési tevékenységek
során felhasznált) nettó
pénzeszközök
-------------------------------- --------------- -------------- ---------------
Ingatlanok és gépek,             (10,3)          (5,7)          (1,7)
berendezések felvásárlása
-------------------------------- --------------- -------------- ---------------
Szabad cash flow                 (213,0)         152,4          (165,4)
-------------------------------- --------------- -------------- ---------------

(1)        Az összeg magában foglal a romló állagú irodaépületeinkkel kapcsolatos állagromlási költségeket (amennyiben felmerültek), bérleti díjat és egyéb kiadásokat (ideértve az értékcsökkenést). (folyt.)



2022. május 12., csütörtök 13:23

A Zynga nyilvánosságra hozta a 2022-es év első negyedévében elért pénzügyi eredményeit (12. rész)
    San Francisco, 2022. május 12., csütörtök (Business Wire/OTS) -

    ZYNGA INC.
GAAP ÉS NEM GAAP KÖLTSÉGEK ÉS KIADÁSOK EGYEZTETÉSE

A 2022. március 31-én végződő háromhavi időtartam adatai
 (MillióGAAP  FelvásárlásbólFeltételesFelvásárlással(Nyereség)       Kiürített
RészvényalapúNem
USD,  mutatószármazó ellenértékkapcsolatosveszteség jogi bérleményekkelkifizetésekkelGAAP
nem         immateriálisvalós    kiadásokeljárásokban kapcsolatosankapcsolatosmutató
auditált      javak    értékének      megítélt         felmerült  kiadások
             amortizációjakorrekciója      kifizetésekből   kiadások
                                     és kapcsolódó
                                     jogi költségek
===== ===== ======== ======== ===== ================ ========== ======== =====
Értékesítési252,2 (66,1)   —        —     —                —          (0,7) 185,4
költségek
----- ----- -------- -------- ----- ---------------- ---------- -------- -----
Működésix            
költségek
----- ----- -------- -------- ----- ---------------- ---------- -------- -----
Kutatás112,4 —        13,7     (1,3) —                —          (31,0)   93,8
és
fejlesztés
----- ----- -------- -------- ----- ---------------- ---------- -------- -----
Értékesítés251,1 —        —        (0,1) —                —          (4,8)    246,2
és
marketing
----- ----- -------- -------- ----- ---------------- ---------- -------- -----
Álalános60,5  —        —        (11,1)(12,0)           (4,9)      (8,5)    24
és
adminisztratív
----- ----- -------- -------- ----- ---------------- ---------- -------- -----
Működési424   —        13,7     (12,5)(12,0)           (4,9)      (44,3)   364
költségek
összesen
----- ----- -------- -------- ----- ---------------- ---------- -------- -----


ZYNGA INC.
GAAP ÉS NEM GAAP KÖLTSÉGEK ÉS KIADÁSOK EGYEZTETÉSE

A 2021. március 31-én végződő háromhavi időtartam adatai
 (MillióGAAP  FelvásárlásbólFeltételesFelvásárlással(Nyereség)       Kiürített
RészvényalapúNem
USD,  mutatószármazó ellenértékkapcsolatosveszteség jogi bérleményekkelkifizetésekkelGAAP
nem         immateriálisvalós    kiadásokeljárásokban kapcsolatosankapcsolatosmutató
auditált      javak    értékének      megítélt         felmerült  kiadások
             amortizációjakorrekciója      kifizetésekből   kiadások
                                     és kapcsolódó
                                     jogi költségek
===== ===== ======== ======== ===== ================ ========== ======== =====
Értékesítési260,7 (52,8)   —        —     —                —          (0,6) 207,3
költségek
----- ----- -------- -------- ----- ---------------- ---------- -------- -----
Működésix    
költségek
----- ----- -------- -------- ----- ---------------- ---------- -------- -----
Kutatás140,7 —        (33,4)   —     —                —          (24,3)   83
és
fejlesztés
----- ----- -------- -------- ----- ---------------- ---------- -------- -----
Értékesítés248,7 —        —        —     —                —          (3,9)    244,8
és
marketing
----- ----- -------- -------- ----- ---------------- ---------- -------- -----
Álalános35,7  —        —        (1,5) —                —          (8,4)    25,8
és
adminisztratív
----- ----- -------- -------- ----- ---------------- ---------- -------- -----
Működési425,1 —        (33,4)   (1,5) —                —          (36,6)   353,6
költségek
összesen
----- ----- -------- -------- ----- ---------------- ---------- -------- -----
Összes685,8 (52,8)   (33,4)   (1,5) —                —          (37,2)   560,9
költség
és
kiadás
----- ----- -------- -------- ----- ---------------- ---------- -------- -----


Tekintse meg az eredeti sajtóközleményt a következő internetes címen: https://www.businesswire.com/news/home/20220509005777/en/

Kapcsolat:
Befektetői kapcsolatok:
Investors@zynga.com

Médiakapcsolatok:
Kenny Johnston
Press@zynga.com


Forrás: Zynga


E közlemény hivatalos, mérvadó változata az eredeti forrásnyelven közzétett szöveg. A fordítás csak az olvasó kényelmét szolgálja, és összevetendő a forrásnyelven írt szöveggel, amely az egyetlen jogi érvénnyel bíró változat.
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.