OTS Üzleti Sajtószolgálat
2023. szeptember 22. péntek
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)


2022. május 18., szerda 13:05

A University of Nebraska Medical Center és az ANANDA Scientific bejelentették, hogy az FDA jóváhagyta a PTSD kezelésére szolgáló, új kutatási gyógyszerrel folytatandó klinikai vizsgálatok engedélyezésére vonatkozó kérvényt (1. rész)
    Omaha, Nebraska állam és Greenwood Village, Colorado állam, USA, 2022. május 18., szerda (Business Wire/OTS) - A University of Nebraska Medical Center (UNMC) és az ANANDA Scientific Inc. bejelentették, hogy együttműködnek egy poszttraumás stressz zavarban (Post-Traumatic Stress Disorder [PTSD]) szenvedő felnőttek kezelésére vonatkozó, új klinikai vizsgálat lefolytatásában.

        Ez a sajtóközlemény multimédia elemeket is tartalmaz. A teljes közlemény a következő internetes címen tekinthető meg: https://www.businesswire.com/news/home/20220517005065/en/

A vizsgálatot vizsgálatvezetőként Mathew Rizzo, M.D., Reynolds Professor, a UNMC idegtudományi tanszékének (Department of Neurological Sciences) elnöke és a Nebraska Medicine neurológiai szolgáltatásokat nyújtó egységének főorvosa irányítja.

A vizsgálat célja egy, az ANANDA saját fejlesztésű hatóanyag-leadási technológiáját alkalmazó, kannabidiol (CBD) felhasználásával készült kutatási gyógyszer, a Nantheia™ ATL5 hatékonyságának értékelése. Az Amerikai Egyesült Államok Élelmiszer- és Gyógyszerügyi Hatósága (Food and Drug Administration [FDA]) jóváhagyta az új kutatási gyógyszerre (Investigational New Drug [IND]) vonatkozó klinikai vizsgálat engedélyezésére vonatkozó kérelmet.

(Clinical Trials.gov azonosító: NCT05269459)

"Ez lesz a PTSD-vel kapcsolatosan lefolytatásra kerülő második klinikai vizsgálatunk. Nagy izgalommal várjuk az UNMC kutató csapatával ennek a debilizáló állapotnak a kezelésére szolgáló, ígéretes gyógyszerünknek az értékelése során való együttműködést" - mondta Sohail R. Zaidi, az ANANDA vezérigazgatója. "Ez fontos lépést jelent a PTSD-ben szenvedő betegek számára potenciálisan jobb kezelési opciók biztosítását célzó erőfeszítéseink szempontjából."

"A PTSD-ben szenvedő betegek széles köre számára új, innovatív kezelési lehetőségeket nyújtó terápiás készítmények kidolgozását célzó, bizonyítékokon alapuló kutatások elősegítése kutató csapatunk számára az egyik legfontosabb célkitűzés" - jelentette ki Dr. Rizzo. "Nagyon örülünk annak, hogy együttműködhetünk az ANANDA Scientific-kel ennek a vizsgálatnak a keretében."

Dr. Rizzo a Nemzeti Egészségügyi Intézeteket (National Institutes of Health) tömörítő Great Plains IDeA klinikai és transzlációs kutatási hálózat (Great Plains IDeA Clinical and Translational Research Network) igazgatója és a neurológiai betegségek gyógymódjainak kutatását támogató American Brain Coalition ügyvezető bizottságának elnöke.

A Dr. Rizzo által vezetett kutató csapatba tartoznak a következő szakemberek: Jennifer Merickel, Ph.D., a kognitív idegtudományok szakértője és a UNMC idegtudományi tanszékének (Department of Neurological Sciences) adjunktusa, valamint Brigette Vaughan, a UNMC pszichiátriai tanszékének (Department of Psychiatry) mesterdiplomával rendelkező ápolója (Advanced Practice Registered Nurse), klinikusa és kutatója.

Ebbe a II. fázisú, kettős vak, placebokontrollált, randomizált klinikai vizsgálatba a tervek szerint 240 résztvevő kerül bevonásra annak érdekében, hogy a Nantheia™ ATL5 hatásosságát és biztonságosságát alapos klinikai és valós körülmények közti értékelés keretében lehessen felmérni. (folyt.)2022. május 18., szerda 13:07

A University of Nebraska Medical Center és az ANANDA Scientific bejelentették, hogy az FDA jóváhagyta a PTSD kezelésére szolgáló, új kutatási gyógyszerrel folytatandó klinikai vizsgálatok engedélyezésére vonatkozó kérvényt (2. rész)
    Omaha, Nebraska állam és Greenwood Village, Colorado állam, USA , 2022. május 18., szerda (Business Wire/OTS) -

    
AMIT A NANTHEIA™ ATL5-ről tudni kell …

A Nantheia™ ATL5 egy kannabidiol felhasználásával készült kutatási gyógyszer, mely az ANANDA saját fejlesztésű, Liquid Structure elnevezésű hatóanyag-leadási technológiáját alkalmazza. A preklinikai, illetve az első klinikai vizsgálatok azt mutatták, hogy az ANANDA Liquid Structure™ hatóanyag-leadási technológiája (melyet az izraeli, jeruzsálemi székhelyű Lyotropic Delivery Systems (LDS) Ltd adott licencbe számára) fokozza a kannabidiol hatékonyságát és stabilitását. A Nantheia™ ATL5 szájon át szedhető készítmény, amely 100 mg kannabidiolt tartalmazó lágyzselatin-kapszulás kiszerelésben kerül forgalomba.


AMIT a University of Nebraska Medical Centerről tudni kell …

Az UNMC, amely Nebraskában az egyetlen állami akadémiai egészségtudományi központ, elkötelezett a 21. század egészségügyi ellátó személyzetének oktatása, a pusztító betegségek gyógyítására szolgáló gyógymódok és kezelések kidolgozása, a betegek számára a legjobb ellátás biztosítása és Nebraska államnak és közösségeinek a lehető legnagyobb hatókörű szolgáltatások nyújtása iránt. A UNMC hat kollégiummal és két intézettel rendelkezik, és több mint 4200 diák számára biztosít oktatást mintegy két tucat program keretében. Az UNMC kutatói magas színvonalú kutatásokat végeznek az idegtudományok, az onkológia, a fertőző betegségek témájában, illetve egyéb, kulcsfontosságú területeken.


AMIT AZ ANANDA SCIENTIFIC-RŐL TUDNI KELL …

Az ANANDA erőfeszítéseit elsősorban kutatásokra összpontosító, vezető biotechnológiai vállalat, amely úttörő szerepet játszik olyan betegségek terápiás javallatait értékelő, magas színvonalú klinikai vizsgálatok lefolytatásában, mint a poszttraumás stressz zavar (PTSD), a radikulopátiás fájdalom, a szorongás és az opioidhasználati zavar (Mt. Sinai és UCLA). A vállalat szabadalmaztatott hatóanyag-leadási technológiát alkalmaz arra a célra, hogy biztosítsa a kannabinoidok és egyéb növényi eredetű vegyületek biohasznosulását, illetve vízoldékonnyá és hosszan eltarthatóvá tegye azokat, és így hatékony, elsőrendű minőségű gyógyszertermékeket állítson elő. A vállalat egyetemekkel kötött, szponzorált kutatási megállapodások révén folyamatosan bővíti kutatásait klinikai portfóliójának diverzifikálása érdekében. Kutatásokon alapuló, kiterjedt adatainak köszönhetően a vállalat egyre több vény nélkül kapható, gyógyhatású terméket fejleszt ki. Az ANANDA már több ilyen terméket sikeresen forgalomba hozott az USA-ban, Ausztráliában és az Egyesült Királyságban, valamint olyan további piacokon is megjelenteti azokat, mint az Európai Unió, Kína, Afrika és számos ázsiai ország.

Tekintse meg az eredeti közleményt a következő internetes címen: businesswire.com: https://www.businesswire.com/news/home/20220517005065/en/

Kapcsolat:
ANANDA Scientific médiakapcsolatok | Christopher Moore | 813 326 4265 | media@anandascientific.com


Forrás: ANANDA Scientific Inc.


E közlemény hivatalos, mérvadó változata az eredeti forrásnyelven közzétett szöveg. A fordítás csak az olvasó kényelmét szolgálja, és összevetendő a forrásnyelven írt szöveggel, amely az egyetlen jogi érvénnyel bíró változat.
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.