OTS Üzleti Sajtószolgálat
2023. december 4. hétfő
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)


2022. május 19., csütörtök 11:15

A Starr Insurance Companies terjeszkedik Thaiföldön
    New York, 2022. május 19., csütörtök (Business Wire/OTS) - Starr Insurance Companies (Starr) bejelentette, hogy megállapodást kötött az FPG Insurance Holdings Limiteddel (HK) (a továbbiakban "FPG") és a helyi thaiföldi részvényesekkel az életbiztosításoktól eltérő biztosításokkal foglalkozó biztosítótársaság, az FPG Insurance Public Company Limited (a továbbiakban "FPG Thailand") helyi thaiföldi vállalatokkal közösen való megvásárlásáról.

    A Starr befektetése bermudai biztosítótársasága, a Starr Insurance & Reinsurance Limited tulajdona lesz. Az ügylet zárására várhatóan 2022 második negyedévében kerül sor bizonyos szokásos zárási feltételek (ideértve bármely szükséges szabályozó hatósági jóváhagyás megszerzését) teljesülésétől függően.

"Thaiföld fontos, gyorsan növekvő biztosítási piac - és egyben a délkelet-ázsiai gazdaság egyik alappillére" - magyarázta Maurice R. Greenberg, a Starr elnöke és vezérigazgatója. "Ázsia kereskedelmi és kulturális szempontból egyaránt fontos a Starr számára, mivel cégünk egy több mint 100 évvel ezelőtt Sanghajban alapított, amerikai tulajdonú vállalatból nőtt ki. Nagy várakozással tekintünk a helyi thaiföldi vállalatok és fogyasztók igényeinek ezen az új biztosítási vállalkozáson keresztül való kielégítése elé."

David Zuellig, az FPG regionális elnöke a következőket nyilatkozta: "Ez az ügylet tükrözi franchise-aink elismertségét, és az FPG Thailand csapatának a számos kihívást jelentő piaci feltételek közt végzett kemény munkája, kitartása és elszántsága eredményeit. A csapat felkészülten és nagy izgalommal várja a Starral való közös munkát, melynek célja a vállalat következő fejlődési szintre való eljuttatása."

A Starr tervei szerint a helyi igények szerint kialakított kereskedelmi biztosításokkal, baleset- és egészségbiztosítási (Accident & Health [A&H]) termékekkel fogja erősíteni helyi termékkínálatát, és tovább kívánja fokozni növekedését helyi thaiföldi biztosítási szakértők toborzásával és kinevelésével. Korábban a Starr elsősorban viszontbiztosítási termékekkel (ideértve műszaki kockázati, baleset-, tengeri és A&H biztosításokat) támogatta a thaiföldi piacot.

Gerard Pennefather, az FPG stratégiai tanácsadójának, a Huntingtonnak a képviselője kijelentette: "Ez fantasztikus kimenet mind a Starr, mind az FPG számára. Úgy gondoljuk, hogy a Starr ideális hátteret jelent az FPG Thailand számára tevékenységeinek felfuttatására és szaktudásának és elosztási tevékenységének bővítésére, illetve innovatív termékek piaci megjelentetésére."

Az AM Best közelmúltban kiadott minősítő jelentése szerint 2021-ben Thaiföld életbiztosítás körén kívül eső biztosítási piacának bevétele a becslések szerint 253 milliárd thai bát (THB) (azaz 8,3 milliárd USA dollár) volt a közvetlen biztosítási díjak alapján.

A vállalat központja a várakozások szerint Bangkokban marad.


Amit a Starr Insurance Companies-ról tudni kell…

A Starr Insurance Companies (avagy Starr) a Starr International Company, Inc. tulajdonában lévő biztosítási és utazástámogatási vállalatok, valamint a C. V. Starr & Co., Inc. és leányvállalatai befektetési üzletágának közös marketing elnevezése. A Starr az egyik vezető biztosító és befektető szervezet, amely hat kontinensen végzi tevékenységét; operatív biztosítótársaságain keresztül a Starr vagyon- és baleset-, valamint baleset- és egészségbiztosítási termékeket, továbbá egy sor különleges fedezetet nyújtó terméket (repülési, tengeri, energia és a felelősségbiztosítási fedezeten felüli fedezetet nyújtó biztosítások) kínál. A Starr biztosítótársaságként működő, külföldi (amerikai egyesült államokbeli, bermudai, kínai, hongkongi, szingapúri, egyesült királyságbeli, svájci és máltai) székhelyű leányvállalatainak mindegyike "A" (Kitűnő) minősítést kapott az A.M. Best hitelminősítő intézettől. A Starr Lloyd's szindikátusának Standard & Poor szerinti minősítése "A+" (Erős).


Amit az FPG Insurance Groupról tudni kell…

A több mint fél évszázaddal ezelőtt alapított FPG Insurance Group a Délkelet-ázsiai Nemzetek Szövetségéhez (Association of Southeast Asian Nations [ASEAN]) tartozó országokban bejegyzett, az életbiztosításoktól eltérő biztosításokkal foglalkozó biztosítóvállalatokból álló csoport.


Amit a Huntingtonról tudni kell…

A Huntington és kapcsolt vállalatai szingapúri és törökországi székhelyű, integrált, stratégiai tanácsadó/induló tőkét és magántőkét biztosító csoport, amely elsősorban (viszont)biztosítási tevékenységet végez.
Látogasson el honlapunkra (www.starrcompanies.com) vagy kövessen minket a LinkedIn-en és a Twitter-en!

Tekintse meg az eredeti sajtóközleményt a következő internetes címen: businesswire.com: https://www.businesswire.com/news/home/20220517006195/en/

Kapcsolat:
Charlie Armstrong
Vice President, Marketing
charlie.armstrong@starrcompanies.com, 646.758.8308


Forrás: Starr Insurance Companies


E közlemény hivatalos, mérvadó változata az eredeti forrásnyelven közzétett szöveg. A fordítás csak az olvasó kényelmét szolgálja, és összevetendő a forrásnyelven írt szöveggel, amely az egyetlen jogi érvénnyel bíró változat.
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.