OTS Üzleti Sajtószolgálat
2023. december 4. hétfő
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)


2022. május 20., péntek 11:55

A Mary Kay Inc. együttműködik európai partnereivel az étiosztriga-zátonyok helyreállítását célzó projektek támogatása céljából (1. rész)
    Dallas, 2022. május 20., péntek (Business Wire/OTS) - Az osztrigazátonyok többféle módon is hozzájárulnak az ökoszisztéma fenntartásához, miáltal jótékony hatást gyakorolnak a természetre és számos előnyt biztosítanak az emberek számára is. Egyetlen osztriga naponta akár 240?liter vizet is képes megszűrni, amivel hozzájárul a víz minőségének és tisztaságának javulásához és támogatja a halak és gerinctelen tengeri élőlények alkotta egyedi és sokszínű életközösség fennmaradását. Az osztrigazátonyok azonban ugyanakkor a világ legveszélyeztetettebb tengeri élőhelyei, amelyeknek becslések szerint globális szinten már mintegy 85 százaléka elpusztult.

        Ez a sajtóközlemény multimédia elemeket is tartalmaz. A teljes közlemény a következő internetes címen tekinthető meg: https://www.businesswire.com/news/home/20220519005168/en/

A veszélyeztetett fajok világnapja és a biológiai sokszínűség nemzetközi napja alkalmából a vállalati fenntarthatóság terén az egyik globális vezető cégnek számító Mary Kay Inc. bejelentette, hogy együttműködésre lépett a The Nature Conservancy (TNC) természetvédelmi szervezettel és több európai partnerrel egyesült királyságbeli és az európai kontinens szárazföldi területei partvidékein található étiosztriga-zátonyok helyreállítását célzó erőfeszítések támogatása érdekében.

A TNC segítséget nyújtott az étiosztriga-zátonyok helyreállítása érdekében létrehozott, kormányzati szervezeteket, tudósokat, nem kormányzati szervezeteket, osztrigatenyésztőket és magánvállalkozásokat tömörítő európai hálózat, a Native Oyster Restoration Alliance-nek (NORA) tevékenységének elindításában. A szövetség munkacsoportjai együttműködnek az Európában őshonos éti osztriga (avagy európai lapos osztriga) élőhelyeinek helyreállítása céljából, annak érdekében, hogy az osztrigazátonyok ismét támogathassák a tőlük függő sokszínű tengeri életközösségek fennmaradását és hozzájárulhassanak a vízminőség javításához.

"Az osztrigazátonyok az egyik legjobb befektetésnek számítanak a környezeti rendszerek megőrzését célzó befektetések közt" - magyarázta Dr. Elizabeth McLeod, aki a TNC Globális zátonyprogramja (Global Reef Program) keretében a zátonyok megőrzését célzó munkát irányítja. "Az egészséges osztrigapopulációk gondoskodnak a víz tisztaságáról és segítenek megvédeni a partvidéki területeket és az ott élő embereket az éghajlatváltozás hatásaitól. Az olyan finanszírozók támogatásával, mint a Mary Kay, a TNC sikeresen helyreállíthatja és hosszú távon is megóvhatja ezeket a fontos rendszereket."

A Mary Kay a TNC-vel és a NORA hálózat tagjaival való együttműködése keretében olyan európai projekteket támogat, amelyek a biodiverzitás és a tengeri erőforrások megóvását célozzák. Ezek közé tartoznak, többek közt, a következők:
     -    OSZTRIGAZÁTONY-HELYREÁLLÍTÁS AZ EGYESÜLT KIRÁLYSÁG KÜLÖNBÖZŐ TERÜLETEIN
         o    A Blackwater, a Crouch, a Roach és a Colne folyók torkolatát magában foglaló tengeri természetvédelmi zóna (Marine Conservation Zone [MCZ]): ezt a 284 négyzetkilométeres védett tengeri területet 2013-ban jelölték ki az őshonos osztrigák és osztrigaágyak számára. A terület mérete alapján ez a legnagyobb helyreállítási projekt Európában.
         o    A Solent (a Wight-szigetet az Egyesült Királyságtól elválasztó) szoros: a szorosban élő osztrigapopulációt már a római idők dézsmálják az emberek. 1972 és 2006 között ez volt Európa legnagyobb önfenntartó osztrigafarmja. A túlhalászat, betegségek és a korlátok nélküli fosztogatás következtében azonban az osztrigapopuláció olyan mértékben csökkent, hogy végül 2013-ban bezárták a farmot. Azóta csak korlátozott, alkalmankénti hozzáférést engedélyeznek a halászoknak az ezen a területen élő osztrigaágyakhoz.
     -    OSZTRIGAZÁTONY-HELYREÁLLÍTÁS EURÓPA KONTINENTÁLIS TERÜLETEINEK PARTVIDÉKEIN
         o    Németország északi-tengeri partvidéke: ez a terület tipikus példája azoknak a területeknek, amelyeken az Európában honos osztriga régebben rendkívül elterjedt volt, a 20. század közepe óta azonban az osztriga itt gyakorlatilag kihaltnak számít. Csak nagy néha fordul elő, hogy találnak egy-két élő példányt, és a faj szerepel az IUCN veszélyeztetett fajokat felsoroló Vörös listáján. Ennek a projektnek a keretében olyan "offshore" módszereket dolgoznak ki és tesztelnek, amelyek a terület osztrigatelepeinek hosszú távú helyreállítását célozzák.

"A Mary Kay büszke arra, hogy támogathatja a The Nature Conservancy által az Európában honos osztrigafaj újbóli letelepítéséért végzett munkát, melynek végső célja a kulcsfontosságú tengeri biodiverzitás helyreállítása" - mondta Deborah Gibbins, a Mary Kay operatív vezetője. "Ismerve a The Nature Conservancy négy kontinensen szerzett hatalmas tapasztalatát az osztrigazátonyok helyreállítása terén, bízunk abban, hogy erőfeszítéseikkel újra tudják éleszteni ezeket a ritka és súlyosan veszélyeztetett élőhelyeket Európa tengereiben. A Mary Kay-nél arra összpontosítunk, hogy a bolygót jobb állapotban hagyjuk utódainkra, mint amilyenben mi kaptuk azt elődeinktől. Ebbe beletartozik az is, hogy minden élőlényt védünk, legyen az kicsi vagy nagy."

További információkért a Mary Kay fenntarthatóság iránti elkötelezettségéről látogasson el a marykayglobal.com/sustainability internetes címre, és töltse le a Mary Kay "Enriching Lives Today for a Sustainable Tomorrow" (Az élet gazdagítása ma egy fenntartható holnap érdekében) címet viselő, globális fenntarthatósági stratégiáját! (folyt.)2022. május 20., péntek 11:56

A Mary Kay Inc. együttműködik európai partnereivel az étiosztriga-zátonyok helyreállítását célzó projektek támogatása céljából (2. rész)
    Dallas, 2022. május 20., péntek (Business Wire/OTS) -

    
Amit a The Nature Conservancy-ról tudni kell…

A The Nature Conservancy globális természetvédelmi szervezet, amelynek küldetése a minden életnek otthont adó földek és vizek megóvása. Tudományos eszközöket felhasználva innovatív, pragmatikus megoldásokat dolgozunk ki a világ legnagyobb kihívásainak leküzdésére annak érdekében, hogy a természet és az emberek együtt élhessenek. Rendkívül széleskörű tevékenységünk kiterjed az éghajlatváltozás elleni küzdelemre, a talajvédelemre, a vizek és óceánok védelmére, fenntartható élelmiszer és víz biztosítására és a városok fenntarthatóbbá tételének támogatására. 79 országban és területen munkálkodva olyan kollaboratív megközelítést alkalmazunk, amely segítségével tevékenységünkbe bevonjuk a helyi közösségeket, kormányokat, a magánszektort és más partnereket. További információkért kérjük, látogasson el honlapunkra (www.nature.org) vagy kövessen minket a Twitteren: @nature_press..


Amit a Mary Kay-ről tudni kell…

Mary Kay Ash, egyikeként azoknak a nőknek, akiknek sikerült áttörni a nők vezető pozíciókba kerülését akadályozó, sokszor "láthatatlan" korlátokat, egyetlen cél teljesítését tűzte ki az általa megálmodott és 1963-ban létrehozott szépségápolási cég elé: tegye gazdagabbá a nők életét. Ez az álom szolgált alapul annak a ma már több milliárd dolláros bevételt elérő vállalatnak a felépítéséhez, amely mintegy 40 országban több millió független szépségápolási tanácsadó munkatárs közreműködésével értékesíti termékeit. Vállalkozásfejlesztő szervezetként a Mary Kay elkötelezett aziránt, hogy képzés, mentorálás, érdekképviselet, hálózatépítés és innováció révén támogassa a nők szerepvállalását. A Mary Kay elkötelezett a szépségápolási termékek tudományos alapjait biztosító kutatások és innovatív bőrápolási, és dekorkozmetikai termékek, táplálékkiegészítők, illetve illatszerek előállítása iránt. A Mary Kay hisz abban, hogy ha ma cselekszünk életünk gazdagítása érdekében, ezzel fenntartható jövőt biztosíthatunk, és szerte a világon együttműködik különféle szervezetekkel az üzleti kiválóság elérésének elősegítése, a rákkutatások támogatása, a nemek közti egyenlőség előrevitele, a családon belüli erőszak áldozatainak védelme és a közösségi életterek szépítése céljából, és arra törekszik, hogy támogatásával a gyermekek megvalósíthassák álmaikat. További információkért látogasson el a marykayglobal.com internetes címre és kövessen minket a Facebook-on, az Instagram-on, a LinkedIn-en vagy a Twitter-en!

Tekintse meg az eredeti sajtóközleményt a következő internetes címen: businesswire.com: https://www.businesswire.com/news/home/20220519005168/en/

Kapcsolat:
Mary Kay Inc. Corporate Communications
marykay.com/newsroom
972.687.5332 or media@mkcorp.com


Forrás: Mary Kay Inc.


E közlemény hivatalos, mérvadó változata az eredeti forrásnyelven közzétett szöveg. A fordítás csak az olvasó kényelmét szolgálja, és összevetendő a forrásnyelven írt szöveggel, amely az egyetlen jogi érvénnyel bíró változat.
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.