OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. március 29. péntek
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)




2022. május 27., péntek 10:15

Miskolci vállalkozás nyerte el az Európai Hulladékcsökkentési Hét hazai díját
    Miskolc, 2022. május 27., péntek (OTS) - A miskolci MiReHu Nonprofit Kft. nyerte el az Európai Hulladékcsökkentési Hét hazai díjának első helyét vállalkozás kategóriában saját fejlesztésű szemléletformáló applikációs játékával, a Hulladékfelfedezővel.

    A hírhez tartozó kép(ek) ingyenesen letölthető(ek) a következő
internetcímen:
http://ots.mti.hu/Pages/Picture.aspx?fi=OTS_20220527_001.jpg

Magyarországon 2012 óta minden év novemberében megrendezik Európa legnagyobb hulladékmegelőzési kampányát, mely hazánkban is egyre nagyobb népszerűségnek örvend.
A nemzetközi program célja, hogy az egyes országok önkéntesei egyéni elképzeléseikkel hívják fel a figyelmet a tudatos hulladékgazdálkodásra, az újrahasznosítás fontosságára. Az akcióhoz csatlakozók saját, helyi lehetőségeiket, körülményeiket felmérve valósítják meg és teszik közkinccsé ötleteiket, annak érdekében, hogy azokat mások is megismerjék, és példaként szolgálhassanak a társadalom minél szélesebb köreiben. A kampány 2021. évi magyarországi koordinátora az Innovációs és Technológiai Minisztérium támogatásával az ÉMI Nonprofit Kft. volt.

Az Európai Hulladékcsökkentési Hétre öt kategóriában regisztrálhattak a jelentkezők. A 2021. évben a hazai verseny vállalkozás kategóriájának győztese lett a MiReHu.

A MiReHu évek óta Borsod-Abaúj-Zemplén megye hulladékgazdálkodásának meghatározó alakja, a Hulladékcsökkentési Hét 2021 kampányába Legyél Te is Hulladékfelfedező! címen az általuk létrehozott, saját fejlesztésű applikációs geocaching társasjátékkal neveztek.

A Hulladékfelfedező egy olyan applikációs játék, amely a társaság telephelyén vezeti körbe a kalandozó felfedezőket. Játékos és élményekkel teli formában tanítja a gyermekeket a megfelelő gyűjtés gyakorlatára, az újrahasználat, a megelőzés fontosságára és a különböző hulladék feldolgozó, előkészítő technológiákra. Közösség építő hatású, hiszen ez egy csapatjáték, a kalandban és a tanulásban osztoznak a felfedezők. Közösen, egymást segítve sajátítják el a környezettudatos, körforgásos és fenntartható szemléletet. A játék érdekessége, hogy ötvöződik benne a 21. századra jellemző elektronikus világ technikája a hagyományos, kézzel fogható játékelemekkel, tehát azt nem csak az online térben kell játszani. Az app segítségével végig kell járni a telephelyet annak érdekében, hogy a felfedezők megszerezzék az ott található valamennyi kincset. Izgalmassá teszi a kalandot, hogy a MiReHu telephelyén számos hulladékkezelési tevékenység végzése folyik, ezért már egyetlen játék alkalmával is számos technológiai megoldással és hulladékfajtával, illetve annak kezelésével találkozhatnak a gyerekek. Egyszerre kalandos mégis oktató játék, elméleti információk mellett tapasztalati tudáshoz is jutnak a gyermekek, miközben a felfedezés, kincskeresés élménnyé teszi a programot.

A Társaság elkötelezett a szemléletformálás iránt, az elmúlt években számos olyan intézkedést tett, mely lehetőséget nyújt kicsiknek és nagyoknak betekinteni a hulladékgazdálkodásba, a helyes gyűjtési és kezelési gyakorlatokba, egyúttal egy fenntarthatóbb gondolkodásmód és életvitel kialakítására.

Ezt igazolja az is, hogy szemléletformáló programjaikkal a PPH Media szaklapkiadó első ízben megrendezett Greengage - a zöld elkötelezettség díja elnevezésű versenyén a kommunikációs megoldások kategóriáját is megnyerték.

A MiReHu Nonprofit Kft. számos lehetőséget biztosít az érdeklődőknek a szemléletformálás témakörében, melyekről a https://www.mirehu.hu/szemleletformalas oldalon tájékozódhatnak.
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.