OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. március 29. péntek
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)




2022. május 31., kedd 12:35

Az európai alapanyaghiányra keresi a megoldást a gyártó szakma
    Budapest, 2022. május 31., kedd (OTS) - Nemzetközi együttműködéssel áthidalható a krízis - A májusban tartott Magyar Logisztikai, Beszerzési és Készletezési Társaság által szervezett Beszerzési Konferencián a magyar ellátási lánc szakemberei, logisztikusok, beszerzők és vezetők együttesen keresték a szakterület egyik legsürgetőbb problémájára a választ: az alapanyaghiányra. Érintett ebben az acél is, mely többek között a fröccsöntő szerszámgyártás elengedhetetlen kelléke.

    A hírhez tartozó kép(ek) ingyenesen letölthető(ek) a következő
internetcímen:
http://ots.mti.hu/Pages/Picture.aspx?fi=OTS_20220531_001.jpg

Európa két fő acélellátója Oroszország és Ukrajna; a háborús helyzet következtében most mindkét ország akadozva tudja csak ellátni az alapanyag-szállítást. A gyártási folyamatok zökkenőmentes biztosítása érdekében a cégeknek most a szokásosnál is előbbre kell tervezniük, adott esetben érdemes kockázatelemzést végezniük, amely során átvilágítják az ellátási láncukat, és megnézik, hol vannak a kritikus pontok, hol okozhat problémát az alapanyaghiány.

"Jelenleg nem az a kérdés, hogy a szükséges alapanyag mely forrásból szerezhető be kedvezőbb áron, hanem az, hogy bárhol is hozzáférhető-e" - hívta fel a figyelmet Varga Richárd Attila, az AGS Mérnökiroda Kft. tulajdonosa és ügyvezető igazgatója.

Szakmai kapcsolatokkal a megoldás is érkezik

Az AGS Mérnökiroda az európai mérnöktudást és garanciát ötvözi az ázsiai gyártás előnyeivel. Mivel gyártási tevékenységét Kínában végzi, ráadásul rendelkezik kinti leányvállalattal, az alapanyaghiány nincs hatással a működésére, rövid és hosszú távon is zökkenőmentesen biztosítani tudja ügyfelei számára a szerszámgyártást.

"Kínában az acél ára nem emelkedett az elmúlt két évben. Stabilan elérhető és jó minőségű alapanyag áll rendelkezésünkre. Sokéves eredményes együttműködésünk a garancia arra, hogy megfelelő alternatíva lehetünk azok számára, akik az acélhiány áthidalására megbízható megoldást keresnek" - emelte ki az AGS Mérnökiroda Kft. tulajdonosa és ügyvezető igazgatója.

Gyártóipari trend: csökken a gyártások darabszáma

A fröccsöntő üzemek gyártósorai olyan termelési volumenre lettek kialakítva, amilyet a piac igényei az adott körülmények között indokolttá tettek, azonban az évek során nem követték a változások alakulását. Az itt készülő termékek darabszáma évről évre csökken, viszont a szerszámok költségei változatlanok maradtak, így összességében drágábban valósul meg a termelés.

A darabszámok csökkenése jellemző az okoskészülékek mellett a kisgépekre, de az autógyártásban is ugyanez a változás figyelhető meg az elmúlt évekhez képest.

A dráguló alapanyag és a dráguló gyártás miatt kiemelten fontos, hogy tervezetten és körültekintően válasszanak beszállítókat és szerszámgyártókat cégek.
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.