OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. április 19. péntek
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)


2022. június 10., péntek 11:27

A Recover™ meglévő befektetője, a STORY3 Capital Partners és a Goldman Sachs Asset Management által együttesen biztosított 100 millió USA dollár összegű kisebbségi tőkebefektetésnek köszönhetően felgyorsítja növekedését (1. rész)
    Madrid, 2022. június 10., péntek (Business Wire/OTS) - Az új tőkebefektetésre egy olyan időszakban kerül sor, amikor a fenntarthatóság egyre inkább prioritássá válik a globális kiskereskedők és márkák számára - Az anyagtudományok terén az egyik vezetőnek számító vállalat, a fenntartható, prémiumkategóriás, újrahasznosított pamutszálakat és pamutszálkeverékeket gyártó Recover™ június 9-én bejelentette, hogy lezárult a Goldman Sachs Asset Management Sustainable Investing egységének (a továbbiakban Goldman Sachs) vezetésével végrehajtásra került új, 100 millió USA dollár összegű, kisebbségi tőkebefektetési ügylete. A Goldman Sachs a cég többségi részvényesével, a STORY3 Capital Partners-zel együttesen hajtotta végre a befektetést.

        Ez a sajtóközlemény multimédia elemeket is tartalmaz. A teljes közlemény a következő internetes címen tekinthető meg: https://www.businesswire.com/news/home/20220607005869/en/

A Recover a befektetést globális bővülésének felgyorsítására és termelési kapacitásainak bővítésére fordítja annak lehetővé tétele érdekében, hogy a vezető márkák és kiskereskedők gyorsabban valósíthassák meg fenntarthatósági kezdeményezéseiket. A Recover ügyfelei közt megtalálható jó néhány a világ legnagyobb és legelismertebb kiskereskedői, márkái és beszállítói közül, ideértve többek közt a Primarkot, az Inditexet, a C&A-t, a Revolve-ot és a Lands' Endet.

A Recover saját fejlesztésű, újrahasznosított pamutszála csökkenti a ruházati ellátási lánc szén-dioxid-kibocsátását és vízfelhasználását, miáltal lehetőséget kínál a ruházati szektornak ahhoz, hogy kisebb mértékben járuljon hozzá a környezet pusztulásának legjelentősebb okaihoz. A Recover becslései szerint az új befektetésnek köszönhetően a Recover elindulhat azon az úton, amely pamutszáltermelésének évi több mint 350 000 metrikus tonnára növeléséhez vezet 2026-ra. Ennek eredményeként az ágazati kutatások szerint évente akár 5 billió literrel (azaz 4,5 milliárd ember éves ivóvízfogyasztásának megfelelő mennyiséggel) csökkenhet a vízfelhasználás, és a hagyományos pamutszálakhoz viszonyítva jelentős mértékben mérséklődik a szén-dioxid-kibocsátás, az energiafelhasználás és a földhasználat.*

"A Goldman Sachs elkötelezett a fenntarthatóság elérésén munkálkodó, innovatív üzleti vállalkozásokkal való együttműködés iránt" - jelentette ki Letitia Webster, a Goldman Sachs Asset Management divíziójának igazgatója és fenntarthatóságért felelős vezetője. "A Recover egyike azoknak a vezető cégeknek, amelyek diszruptív szerepet töltenek be olyan anyagtudományon alapuló, fenntartható megoldások kidolgozásával, amelyekre a ruházati és textiliparnak rendkívül nagy szüksége van. Nagy örömünkre szolgál, hogy befektetésünkkel támogathatjuk a Recovernek a termelés felfuttatásának felgyorsítása és technológiáinak folyamatos fejlesztése révén megvalósítani kívánt növekedési terveit." Az ügylet részeként Webster asszony csatlakozik a Recover igazgatótanácsához.

"A Recover segítséget nyújt egy fenntartható jövő eléréséhez azzal, hogy megoldást kínál egy kolosszális környezeti problémára, ezért számunkra rendkívül nagy öröm, hogy együttműködhetünk a Goldman Sachs-szel cégünk növekedésének felgyorsítása érdekében" - mondta Alfredo Ferre, a Recover negyedik generációs családi gondnoka és vezérigazgatója. Ben Malka, a STORY3 Capital Partners ügyvezető tulajdonosa és a Recover ügyvezető elnöke a következőket nyilatkozta: "A Recover tulajdonosa, a spanyolországi Ferre család generációkon át, több mint 70 év alatt tökéletesítette a fenntartható, újrafelhasznált pamutszál skálázható előállításának tudományát és művészetét. Ma a Recover saját fejlesztésű szellemi tulajdona révén olyan megoldást kínál, amely költséghatékony, maximális teljesítményt nyújtó, újrahasznosított pamutszálat biztosít mind a rotoros, mind a gyűrűs fonógépekhez."

A Recover márka fontos része a vezető kiskereskedők és márkák fenntarthatósági törekvéseinek és vállalásainak, és a Recover ügyfelei közül egyre többen értékesítenek olyan termékeket, amelyeknek márkáját a Recover márkájához társítják, hogy felhívják a figyelmet arra, miszerint termékük újrahasznosított pamutszálból készült. Az 50 milliárd USA dollár forgalmú pamutpiacon tevékenykedő Recover gyorsan növekedő, új kategóriákat létrehozó, újító üzleti vállalkozás. A cég nemrégiben új gyártóközpontokat létesített Pakisztánban és Bangladesben, és hamarosan további központokat nyit meg Bangladesben és Vietnámban.

"Ahhoz, hogy a divatiparban jelentős változások történjenek, olyan újító partnerekre és együttműködő ágazati szereplőkre van szükségünk, mint a Recover" - fejtette ki Lynne Walker, a Primark Primark Cares elnevezésű programjáért felelős igazgató. "Mivel növeljük a Recover újrahasznosított pamutszálainak felhasználását termékeinkben, ez a befektetés lehetővé teszi számunkra, hogy teljesítsük vállalásunkat, miszerint egy fenntarthatóbb divatot igyekszünk elérhetővé tenni ügyfelek milliói számára."

Peter Comisar, a STORY3 Capital Partners ügyvezető tulajdonosa és a Goldman Sachs korábbi tulajdonosa elmondta: "Hihetetlenül büszkék vagyunk arra, hogy a Recoverrel való együttműködésünk lehetővé tette a vállalkozás tevékenységének rendkívüli mértékű felfuttatását, mióta 2020-ban felvásároltuk. Az elkövetkező években a nagy iparvállalatok gyökeres átalakulását fogjuk tapasztalni a fenntartható megoldásoknak köszönhetően. A Recover tökéletes helyzetben van ahhoz, hogy globális vezető szerepet töltsön be a fenntartható pamutszálgyártásban, és nagy öröm számunkra, hogy együttműködhetünk a Goldman Sachs-szel a Recover fejlődésének következő szakaszában."

*Forrás: Az AITEX, az Universitat de Valéncia és az UNESCO által hitelesített LCA tanulmány. (folyt.)



2022. június 10., péntek 11:27

A Recover™ meglévő befektetője, a STORY3 Capital Partners és a Goldman Sachs Asset Management által együttesen biztosított 100 millió USA dollár összegű kisebbségi tőkebefektetésnek köszönhetően felgyorsítja növekedését (2. rész)
    Madrid, 2022. június 10., péntek (Business Wire/OTS) -

    
Amit a Recover™-ről tudni kell…

A Recover™ az anyagtudományok terén az egyik vezetőnek számító, a természetet kevéssé terhelő módon előállított, magas minőségű, újrahasznosított pamutszálat és pamutszálkeverékeket gyártó globális vállalat. Prémiumkategóriás, környezetbarát és költséghatékony termékeit globális kiskereskedők és márkák ellátási láncával együttműködve állítja elő, fenntartható megoldást kínálva a cirkuláris divatipar létrehozása céljára. A textiliparban 70 éve, negyedik generációs családi vállalkozásként működő Recover küldetése saját fejlesztésű technológiáját alkalmazó termelésének felfuttatása annak érdekében, hogy hosszú távú, pozitív hatást gyakoroljon a környezetre és együttműködve a változásokért dolgozó márkákkal/kiskereskedőkkel és egyéb piaci szereplőkkel hozzájáruljon az ágazat fenntarthatósági céljainak eléréséhez. További információkért látogasson el a www.recoverfiber.com internetes címre és kövessen minket a közösségi oldalakon (@recoverfiber)!


Amit a STORY3 Capital Partners-ről tudni kell…

A STORY3 alternatív befektetésekre specializálódott, vezető befektetéskezelő cég, amely tevékenységét kizárólag a fogyasztói értékláncra összpontosítja, ideértve a fogyasztást és a fenntarthatóságot összeegyeztetni igyekvő üzleti vállalkozásokat. A cég 2018 októberében való alapítása óta a STORY3 csapata több mint 1 milliárd USA dollár értékű, fogyasztóközeli szolgáltatásokat nyújtó vállalkozásokat célzó tőkebevonási, -befektetési és egyéb ügyletet hajtott végre. A STORY3 rugalmas befektetési stratégiát követ, és mélyreható szakértelmét operatív támogatás nyújtásával ötvözve, kiemelkedő ügyleti tapasztalataira támaszkodva igyekszik segíteni partnereit az értékteremtésben. További információkért kérjük, látogasson el honlapunkra: www.story3capital.com.


Amit a Goldman Sachs Asset Managementről tudni kell…

A hagyományos és alternatív befektetéseket egyaránt végző, hosszú távon is kiemelkedő teljesítmény elérésére összpontosító Goldman Sachs Asset Management elkötelezett együttműködést biztosít ügyfelei számára szerte a világon. A Goldman Sachs (NYSE: GS) fő befektetési egységeként szorosan összekapcsolt globális hálózatunkra és szakértői meglátásainkra támaszkodva befektetési és tanácsadási szolgáltatásokat nyújtunk a világ vezető intézményeinek, pénzügyi tanácsadóknak és magánszemélyeknek minden régióban és piacon. 2022. március 31-i adatok szerint több mint 2 billió USA dollár értékű eszköz kezelését látjuk el. Ügyfeleink teljesítményének fokozása iránti elkötelezettségünk jegyében olyan hosszú távú, kölcsönös bizalmon alapuló kapcsolatokat igyekszünk kiépíteni, amelyek célja a fenntartható kimenetek és a közös sikerek elérése. Kövessen minket a LinkedIn-en!

Tekintse meg az eredeti sajtóközleményt a következő internetes címen: businesswire.com: https://www.businesswire.com/news/home/20220607005869/en/

Kapcsolat:

Médiakapcsolatok:
Recover és STORY3:
Stacy Berns / Michael McMullan
Berns Communications Group
sberns@bcg-pr.com / mmcmullan@bcg-pr.com

Goldman Sachs:
Avery Reed
Goldman Sachs & Co. LLC
Avery.Reed@GS.com
+1 212 902 5400


Forrás: Recover


E közlemény hivatalos, mérvadó változata az eredeti forrásnyelven közzétett szöveg. A fordítás csak az olvasó kényelmét szolgálja, és összevetendő a forrásnyelven írt szöveggel, amely az egyetlen jogi érvénnyel bíró változat.
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.