OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. április 18. csütörtök
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)


2022. június 22., szerda 11:37

A SoftBank Alex Clavelt nevezte ki a SoftBank Group International vezérigazgatójává (1. rész)
    Tokió, 2022. június 22., szerda (Business Wire/OTS) - Michel Combes a SoftBank élén töltött öt év után távozik - Clavel több évre visszanyúló, globális SoftBank tapasztalatok birtokában veszi át az irányítást - A SoftBank Group Corp. (a továbbiakban "SoftBank") június 21-én bejelentette, hogy 2022. június 30-i hatállyal Alex Clavelt, a SoftBank Group International (a továbbiakban "SBGI") jelenlegi ügyvezető tulajdonosát nevezték ki az SBGI vezérigazgatójává. Clavel úr Michel Combes helyébe lép, aki úgy döntött, hogy új lehetőségek kiaknázása céljából távozik a SoftBanktól.

    Clavel úr több évre visszanyúló, a SoftBank tokiói, szilícium-völgyi és New York-i szervezeteinél szerzett vezetői tapasztalatok birtokában kerül az SBGI élére, ahol feladatai közé fog tartozni az SBGI tevékenységének és befektetési portfóliójának felügyelete, ideértve a cég Boston Dynamics-ban, SoFi-ban, Fortress-ben, T-Mobile-ban, Armban, és a portfólióba tartozó egyéb vállalatokban birtokolt tulajdonrészét. A SoftBank Vision Funds-zal együtt az SBGI felelős a SoftBank Group Corp. Japánon kívüli összes tevékenységéért, ideértve az Európában, USA-ban, Ázsiában és Latin-Amerikában folyó tevékenységeket.

Szon Maszajosi, a SoftBank Group Corp. képviseleti jogú igazgatója, vállalati főtisztviselő, elnök és vezérigazgató a következőket nyilatkozta: "A vállalatfejlesztés és befektetések terén több mint két évtizednyi tapasztalattal rendelkező Alex már jó ideje támogatja a SoftBankot megbízható vezetőként a cég szerte a világon működő különböző szervezetei élén. Biztos vagyok abban, hogy tapasztalatainak felhasználásával, az őt segítő erős SoftBank csapatra támaszkodva, továbbra is jó szolgálatot tesz majd a cégnek a Vision tőkebefektetőként folytatott utunkon."

Szon úr ezután kijelentette: "Szeretném megköszönni Michelnek azt a munkát, amellyel az utóbbi öt év során hozzájárult a SoftBank céljainak eléréséhez. Michel kulcsfontosságú szerepet töltött be legfontosabb befektetéseink közül jó néhánynak a megvalósításában, illetve eszközeink kezelésében, és szeretném a legjobbakat kívánni neki jövőbeli tervei megvalósításához. Nagy örömömre szolgál, hogy továbbra is a SoftBank család tagja marad, képviselve cégünket különböző portfólióvállalataink igazgatótanácsában."

Clavel úr hozzátette: "Megtiszteltetés számomra Masza hite abban, hogy jó vezetője leszek az SBGI-nek, és szerencsésnek érzem magam, hogy együtt dolgozhattam Michellel. Nagy izgalommal várom a jövőt és azt, hogy tovább munkálkodhassam a cég sikereiért."

Combes úr elmondta: "Öröm volt együtt dolgozni Maszával és a SoftBank tehetséges csapataival. Büszkén távozom a SoftBanktól, mivel elértem azt, amit kitűztem magam elé, ideértve a Sprint megmentését és a T-Mobile-lal való összeolvasztását, a WeWork újrapozícionálását és sikeres tőzsdei bevezetését, illetve nemrégiben a SoftBank Latin America Alapjainak a Vision Alapba való beépítését, valamint a SoftBank francia és európai portfólióvállalatokba való stratégiai befektetéseinek felügyeletét. Örömmel adom át a stafétabotot Alexnek, aki az elmúlt két évben szorosan együttműködött velem. Biztos vagyok abban, hogy minden szempontból alkalmas a csapat irányítására és hozzájárul majd a cég sikereinek továbbviteléhez."

Alex Clavel - életrajzi információk

Clavel úr az elmúlt időszakban a SoftBank Vision Alapokon kívüli nemzetközi befektetési platformjához tartozó több szervezetet is irányított, ideértve a T-Mobile-t, a Deutsche Telecomot, a WeWorköt és a OneWebet. Clavel úr számos vállalat és befektetési eszköz (köztük az Arm China, a Boston Dynamics, az InMobi, az SB Energy, a Goggo és a Levere Holdings Corp.) igazgatótanácsának igazgatója. Clavel úr 2015-ben csatlakozott a SoftBankhoz Tokióban, és mielőtt 2018-ban a SoftBankkal New York-ba költözött, a SoftBank Szilícium-völgyben működő irodájában dolgozott.

A SoftBankhoz való belépése előtt Clavel úr 19 évet töltött a Morgan Stanley befektetési banki egységénél, ahol elsősorban technológiai, média- és távközlési cégek összeolvadási és felvásárlási ügyleteiért felelt. Clavel úr a Princeton Egyetemen szerezte diplomáját, és az általa beszélt nyelvek közé tartozik a francia, a japán és a mandarin kínai. (folyt.)



2022. június 22., szerda 11:38

A SoftBank Alex Clavelt nevezte ki a SoftBank Group International vezérigazgatójává (2. rész)
    Tokió, 2022. június 22., szerda (Business Wire/OTS) -

    
Amit a SoftBank Groupról tudni kell…

A SoftBank Group (Softbank Csoport) áttörést képviselő technológiákba fektet be az emberek életminőségének szerte a világon való jobbá tétele érdekében. A SoftBank Csoport tagjai a következők: egy befektetési holding vállalat, a SoftBank Group Corp. (TOKYO: 9984), amelynek portfóliójában távközlési, internetszolgáltató, mesterséges intelligenciával foglalkozó, okosrobotokat fejlesztő, a dolgok internete (IoT) terén tevékenykedő és tiszta energia előállítására szolgáló technológiákat szolgáltató cégek találhatók; a SoftBank Vision Funds (SoftBank Vision Alapok), amelyek több mint 140 milliárd USA dollárt fektetnek be azzal a céllal, hogy kiemelkedő vállalkozókat segítsenek a gazdasági ágazatok átalakításában és új iparágak kiépítésében; a 8 milliárd USA dollár tőkével rendelkező SoftBank Latin America Funds (SoftBank Latin-Amerika Alapok), valamint az alulképviselt alapítók cégeibe való befektetések, ideértve a több mint 100 millió USA dollár tőkével rendelkező SB Lehetőség Alapot (SB Opportunity Fund), amely elkötelezett az amerikai egyesült államokbeli afroamerikai, latin-amerikai és amerikai őslakos vállalkozók által alapított vállalkozásokba való befektetések iránt, továbbá a SoftBank Investment Advisers (SoftBank Befektetési Tanácsadók) Emerge elnevezésű globális programja. További információkért kérjük, látogasson el a következő internetes címre: https://group.softbank/en.

Tekintse meg az eredeti sajtóközleményt a következő internetes címen: businesswire.com: https://www.businesswire.com/news/home/20220621006036/en/

Kapcsolat:
Japán:
sbpr@softbank.co.jp
+81 3 6889 2300

Amerikai Egyesült Államok:
FGS Global
Benjamin Spicehandler / Hannah Dunning
SoftBank-SVC@sardverb.com


Forrás: SoftBank Group Corp.


E közlemény hivatalos, mérvadó változata az eredeti forrásnyelven közzétett szöveg. A fordítás csak az olvasó kényelmét szolgálja, és összevetendő a forrásnyelven írt szöveggel, amely az egyetlen jogi érvénnyel bíró változat.
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.