OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. március 28. csütörtök
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)


2022. június 23., csütörtök 09:40

A Magyar Országos Horgász Szövetség közleménye - Nagyköveti együttlét legalább 37 jó cél érdekében
    Budapest, 2022. június 23., csütörtök (OTS) - Bő 10 nappal a szintén itt rendezett, 5 magyar érmet hozó összevont világbajnokságok után június 23-án újra Szegeden, a Maty-éren kerül megrendezésre a sporthorgászat újabb ünnepe, a Magyar Horgászat Nagyköveteinek IX. Találkozója és Horgászversenye. Ez az a rendezvény, ahol a nagykövetek, a nemzeti horgászsport élversenyzői, a horgászszövetség tagszervezeteinek, speciális jogállású tagjainak vezető tisztségviselői és a MOHOSZ "Magyar Csapat" sportági szakszövetségi sporttámogatási rendszer támogatói, valamint a média képviselői nem csak találkoznak, hanem a hagyományos versenyzés mellett, kötetlen hangulatban egyben eszmét is cserélnek a magyar horgászat jelenéről és jövőjéről is.

    A horgászatnak, a több, mint 800.000 magyar horgásznak is szép számmal vannak jeles napjai. Közülük is kiemelkedik a mindenkori FEHOVA rendezvényhez igazodó Nemzeti Horgászsport Gála és Támogatói Bankett, a március 20-i, a víz világnapjával is összeforrt Halak - és 2022-től - egyben a Halőrök Napja, a jelen nagyrendezvény, vagy éppen a koraőszi Országos Halőr Szakmai Verseny és Találkozó. Ezekben és az évi sok száz egyéb országos, területi és helyi rendezvényben közös pont a tenni akaró közösség, a természet, a vizek és a halak szeretete.

A horgászat, a halgazdálkodás jóval több a halfogásnál. Maga a szektor öt ágazatra, így a horgászati célú halgazdálkodásra; a horgászcikk és etetőanyag gyártásra, kereskedelemre; a haltermelésre; a "halas" oktatásra és képzésre, kutatás-fejlesztésre és innovációra; valamint a horgászturizmusra különíthető el. Ha hozzátesszük a rekreációt, a sportot, vagy éppen a halfogyasztást is, akkor az érintettek köre még szélesebb. Komoly nemzetgazdasági és társadalmi értékteremtésről, a természet, a biodiverzitás védelméről, sok-sok munkahelyről és annak megtartásáról, vagy éppen a jelenleg 37 közfeladatot ellátó MOHOSZ, mint Magyarország legnagyobb hálózatos civil szervezete által generált és koordinált horgászszervezeti feladatellátási felelősségről és fejlődésről, a gazdálkodás kifehérítéséről, a valódi szolgáltatásnyújtásról, azt segítő elektronizációról is szól a mi közös történetünk.

A tények beszélnek. A napokban elkészült a harmadik közfeladat-ellátási évről szóló beszámoló, amely hamarosan átadásra kerül a Magyarország Kormányát képviselő agrárminiszter részére. Benne az utánpótlás-neveléstől az élőhely fejlesztésig, a halőri feladatellátástól a környezetfenntartásig, a vízminőség védelmétől az őshonos halfajok visszatelepítésig terjed az elvégzett és beárazott szakfeladatok széles spektruma, melyben az is közös, hogy a horgászok érdekén túl igazából a nemzet érdekeit is szolgálják. Sikertörténet. Két világjárvánnyal terhelt év után, egy évek óta tartósan aszályos, vízhiányos periódusban is sorban jöttek az eredmények, mely folyamatot talán nem töri, nem törheti meg a szomszédságunkban zajló oktalan és igazságtalan háború okozta gazdasági, ellátási nehézségek okán gerjesztett magas infláció sem.

Éppen ezért a mai ünnepen sem lehet hátradőlni, sőt a szektornak soha nem látott segítségre van szükség a reformokat eddig is konzekvensen támogató és a horgászok mellett jelentős részben finanszírozó Kormány részéről is. A párbeszéd elindult, az együttműködés adott. Túlzás nélkül történelmi időket élünk. Sokszor nehezebb az eredményeket megőrizni, mint azokat elérni, de ez együtt ismét sikerülni fog!


         MOHOSZ Elnöksége

Budapest, 2022. június 23.

MOHOSZ - A vizek, a halak, a horgászok érdekében és védelmében!
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.