OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. április 18. csütörtök
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)


2022. június 27., hétfő 14:10

Innovatív daganatdiagnosztikai és terápiás eljárások fejlesztése az Országos Onkológiai Intézetben
    Budapest, 2022. június 27., hétfő (OTS) - Az Országos Onkológiai Intézet a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Alap finanszírozásával   megvalósuló Befektetés a jövőbe pályázat keretében 1,5 milliárd forint támogatást nyert el a 2020-1.1.6-JÖVŐ-2021-00008 számú szerződés alapján. A projekt egy hosszútávú stratégia megvalósításához járul hozzá, amelynek célja a daganatok onkogenomikai diagnosztizálásával a gyógyítás hatékonyabbá tétele a daganatos betegek halálozási arányának mérséklése és ezáltal a megnyert életévek számának növelése.

    Hazánkban a Nemzeti Rákregiszter alapján évente 60-80 ezer új daganatos megbetegedés fordul elő. Ezen betegek korai diagnózisát segítheti a projekt során kifejlesztendő új genetikai panelek alkalmazása. A személyre szabott terápiás terv kialakításában jelentős támogatást jelenthet a daganatok genomikai alapú újra osztályozása, amely az onkológus szakorvosok, oncoteamek személyre szabott döntését segítheti elő. Az azonosított új biomarkerek valamint az ehhez kapcsolható gyógyszerek vagy gyógyszer kombinációk gyógyszerfejlesztési projektek indulását eredményezhetik. Ez növeli a hazai kórházak, a daganatok molekuláris vizsgálatával is foglalkozó egészségügyi intézetek, valamint a hazai orvosbiológiai innovatív biotechnológiai vállalkozások árbevételét is. Az új diagnosztikai, prognosztikai és prediktív panelek, a kapcsolódó innovatív IT fejlesztések és analitikai elemzések a hazai betegellátás színvonalát, biotechnológiai és gyógyszerfejlesztő vállalkozások nemzetközi versenyképességét segítik elő. A projekt során központi onkológiai biobank is kialakításra kerül, ami biztosítja az új daganatbiológiával és genomikával kapcsolatos kutatásokhoz a megfelelően jellemzett mintákat. A projekt során elért transzlációs és klinikai kutatási eredmények tovább növelik a magyarországi onkológiai központok hazai és nemzetközi elismertséget. Az új terápiás célpontok új gyógyszerek kifejlesztését fogják elősegíteni. A daganatok folyamatos genomikai analízisével újabb genetikai tesztek kialakítására nyílik lehetőség, amely a daganatos betegség korai diagnosztizálásával növeli a betegek gyógyulási esélyét.
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.