OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. március 28. csütörtök
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)




2022. július 4., hétfő 15:01

Francesco Meli: a sztártenor, aki a romantikus repertoárhoz kötődik - Július elején a Margitszigeti Színházban debütál
    Budapest, 2022. július 4., hétfő (OTS) - Francesco Meli számtalan jelentős szerepet énekelt már karrierje során a világ legnagyobb színpadain. Főszerepeket játszott - többek között - a La Scala-ban, a Metropolitan-ben, az Arena di Verona-ban, a londoni Royal Opera House-ban, az Opéra National de Lyon-ban, a Zürichi Operában és a pesarói Rossini Operafesztiválon. Ezúttal a Margitsziget csodás szabadtéri színpadán lép fel, először Magyarországon! 2022 nyarán Cavaradossiként hallhatja a hazai közönség Puccini legszebb operájában, a Toscában, Sümegi Eszter oldalán július 8-án és 10-én. A tehetséges és keresett tenort kérdeztük.

    A hírhez tartozó kép(ek) ingyenesen letölthető(ek) a következő
internetcímen:
http://ots.mti.hu/Pages/Picture.aspx?fi=OTS_20220704_002.jpg

Előadás:
https://margitszigetiszinhaz.hu/margitszigeti-programok/giacomo-puccini-tosca-642/

Melyek a kedvenc szerepei? Cavaradossi alakja hol foglal helyet a számos izgalmas feladat között?
Sok olyan szerepet szeretek, amelyek a repertoáromat alkotják, de a fent említett karakter az egyik kedvencem. Verdi Álarcosbáljának Riccardo-ja és a Tosca Cavaradossija mind olyan szerepek, amelyeket nagyra tartok, és különösen kedvesek számomra. Fontos kiemelnem, hogy a közönség ebben a szerepben idén csak Budapesten láthat engem, kizárólag itt fogom játszani. Nagyon várom a fellépést, már a gondolattól is izgatott vagyok. A szerep miatt is természetesen, valamint amiatt, mert ezelőtt még sosem voltam Budapesten. Alig várom, hogy megismerhessem ezt a történelemmel átitatott, ősi várost! Erre azonban ez alkalommal kevés időm lesz sajnos, mert Budapestre Chicagoból érkezem, ahol Riccardo Muti dirigálásával Riccardot éneklem az Álarcosbálban. A Tosca után pedig Londonban, a Royal Opera House-ban folytatom majd a szereplést és Radamest fogom alakítani az Aidában. Abban azonban biztos vagyok, hogy még vissza fogok térni az önök csodálatos országába!

YouTube link: https://www.youtube.com/watch?v=4ksP2A3rFBo

Milyen érzés sokadszorra, mindig új környezetben, rendezésben, karmesterrel, partnerekkel újra összeállni?
Egy új produkció mindig izgalmas és inspiráló kaland. Minden alkalom olyan, mintha az ember az operát az elejétől kezdené újra tanulmányozni, és mindig vannak új felfedezések a partitúrában.

Mit gondol, miért, mitől lesz különleges szabadtéren, itt a margitszigeti nyári színházban az előadás?
A szabadtéri operaelőadások mindig lebilincselőek és a megszokottól eltérőek. Gyakran énekeltem a veronai Arénában és más különleges környezetben. Már alig várom, hogy megismerjem ezt a színpadot, a történetét és az adottságait.

A nyári időszak az Ön számára pihenés, munka vagy mindkettő?
A nyár számomra a munka, a szórakozás, a tanulás és a pihenés egyvelege. Úgy szervezem, hogy a családomra és az éneklésre is jusson időm. Mi többre vágyhatnék még?
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.