OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. április 19. péntek
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)


2022. július 6., szerda 16:11

Csőtörés-dilemma: folyjon a víz a közterületen? Vagy zárjuk ki a lakókat a szolgáltatásból?
    Budapest, 2022. július 6., szerda (OTS) - Évente mintegy 1000, napi átlagban 3 csőtörés javításán dolgoznak munkatársaink, és a hibák száma emelkedő tendenciát mutat. Az elmúlt héten például 26 alkalommal kellett javító brigádjainknak a város és az agglomeráció különböző helyszíneire kivonulniuk.

    A csőtörés van, hogy csak szivárgást okoz, néha látványosan zubog a víz, de akár alá is moshatja az aszfaltot is. A hibabejelentést követően kivizsgálóink mindig a lehető legrövidebb időn belül a helyszínre sietnek, hogy a hiba feltételezett jellegét és súlyosságát megállapítsák. Ezt követően jön a mérlegelés: a kivizsgálás eredménye és az irányítási központból áttekinthető teljes hálózat ismeretében tudjuk meghatározni, hogy a javítási munka jár-e vízelzárással és a munkálatok ideje alatt hány embert érinthet a vízhiány. Sajnos a hazánkban számos ágazatot sújtó munkaerőhiány, ami a nyári szabadságolások idején még fokozódik, társaságunk számára is komoly gondokat okoz. Előfordul, hogy egy kisebb, budai hibaelhárításon dolgozó brigádot kell azonnal átirányítani egy súlyosabb, pesti oldali csőtöréshez.

A mostani, embert próbáló hőségben az egyik legnagyobb dilemmánk, hogy azonnal kizárjuk-e a meghibásodott vezetékszakaszt és azzal vízhiányt okozzunk számos háztartásban, vagy legjobb meggyőződésünk ellenére is hagyjuk folyni a közterületen a vizet addig, amíg a javítást el tudjuk végezni. A hőségriasztás idején általában ez utóbbi megoldást választjuk, hacsak nem fenyeget súlyos károkkal a kiömlő víz.

Mindeközben a hőségriasztás idején kiemelten kezeltük a nem a mi szolgáltatási területünkhöz tartozó, víz nélkül maradt agglomerációs településeknek való segítségnyújtást is. A szomszédos települések felé irányuló átadási pontokon a helyi víziközmű-szolgáltatók számára maximális vízátvételi lehetőség biztosításával, lajtos kocsival, vízhordáshoz megnyitott tűzcsappal járultunk hozzá a vízhiány enyhítéséhez.

Társaságunk természetesen mindent megtesz annak érdekében, hogy megőrizze a vízellátás folyamatosságát. Ha pedig meghibásodik egy vezeték, akkor azt a lehető legrövidebb időn belül igyekszünk megjavítani. A csőtörések száma azonban növekszik, és ez sajnos a jövőben sem lesz másképp, hiszen a felújításokra fordítható forrásaink jó ideje korlátosak.

Fővárosi Vízművek
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.