OTS Üzleti Sajtószolgálat
2022. november 28. hétfő
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)


2022. július 12., kedd 09:00

Felelősebben tervezik idén a vakációt a magyarok
    Budapest, 2022. július 12., kedd (OTS) - A járványügyi korlátozások enyhítésével idén nyáron érezhetően nőtt a nyaralás és az utazások iránti kedv. Ugyan már 2021-ben is sokan vakációztak idehaza és külföldön, az igazi szezon most érezhetően intenzívebben indult. Az OVB Magyarország tapasztalatai szerint egyre többen tervezik meg felelősen a jól megérdemelt kikapcsolódást és kötnek utasbiztosítást. Leginkább a COVID-19-re vonatkozó térítések érdeklik az utazni vágyókat, illetve az, mi történik, ha már induláskor, a repülőtéren adódik valamilyen fennakadás.

    Bár az elmúlt két nyárhoz képest enyhült a COVID-helyzet, a legtöbb utasbiztosítási csomagban még benne van a COVID-térítés. Ha az OVB Magyarország partnerénél, a MAPFRE-nél sztornó biztosítást is választunk, akkor is fizet a biztosító, ha koronavírus-fertőzés miatt nem tudunk elutazni, vagy a nyaralás helyszínén fertőződünk meg, és emiatt nem tudunk részt venni a már befizetett programokon. De téríti például azt is, ha külföldön rekedünk karanténba és a tömegközlekedési jegyünket is módosítani kell emiatt. Minden részletről és feltételről érdemes pontosan tájékozódni akár a pénzügyi tanácsadó cég munkatársainál.

Itthon is biztonságban

A korábbiakhoz képest újdonság az is, hogy eddig a belföldi nyaraláshoz nem kellett feltétlenül utasbiztosítást kötni, de az OVB Magyarország utasbiztosítási partnerénél a Horvátország és az Ausztria csomagok mellett már megtalálható az úgynevezett Magyarország csomag is. Itt a fő szempont nem az egészségügyi fedezet, hanem olyan hasznos szolgáltatások összeállítása volt, mint például a beépített gépjármű asszisztencia és az útlemondás biztosítások, amelyek a belföldi utazások során vélhetően nagy segítséget nyújtanak majd.

Erre figyeljünk, ha repülővel utazunk

Ebben az esetben érdemes az ehhez kapcsolódó csomagot választanunk, amely akkor is térít, ha például valamilyen technikai ok, természeti katasztrófa, a rossz időjárás miatt nem száll fel a gépünk, vagy valamilyen hatósági lezárás, erőszakos cselekedet miatt késik, vagy törlik a járatunkat.
Manapság a hírekből sokszor hallani, hogy már a repülőtérre érkezve is érhet minket csalódás amiatt, hogy akár fél napos késéssel kezdődhet csak el a nyaralás, nem beszélve egy járattörlésről vagy arról, ha valaki az induláskor elszenvedett késés miatt a csatlakozást is elbukva hosszú órákra egy idegen országban reked. Bizonyos esetekben jár is a légitársaságoktól valamennyi kártérítés, de az OVB Magyarország véleménye szerint a megfelelő utasbiztosítás kiválasztásával mi magunk is gondoskodhatunk arról, hogy anyagilag is könnyebb legyen elviselni a megpróbáltatásokat. A leggyakoribb bosszantó esetek közé tartozik a késve indulás, a túlfoglalás (overbooking) miatt bekövetkezett késés, a csatlakozás lekésése, vagy éppen a járattörlés.

Fontos tudni, hogy a biztosítótársaságok többségénél a biztosítás nem vonatkozik a légitársaság, a repülőterek alkalmazottainak, alvállalkozóinak sztrájkjából adódó veszteségre.

További információ:
Saskői Tibor
OVB Vermögensberatung Kft.
Mobil: +36 70 458 5721
E-mail: saskoi.tibor@office.ovb.hu
www.ovb.hu
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.