OTS Üzleti Sajtószolgálat
2022. november 28. hétfő
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)


2022. augusztus 17., szerda 10:00

Neszmély megawatt teljesítményben termel zöldenergiát
    Neszmély, 2022. augusztus 17., szerda (APA/OTS) - A jövőben több százezer háztartás számára állítanak elő zöld hidrogént, Neszmély településen napenergiával

     Dominik Holzner sikeres osztrák vállalkozó, akit többek között az Aventrium Health Care GmbH, Ausztria legnagyobb FFP2 maszkgyártó vállalatának vezetőjeként ismerhetünk, a napokban mutatta be legújabb megaprojektjét, a magyar-szlovák határon fekvő Neszmély községben. A több száz megawatt teljesítményű naperőmű rendszer megvalósítása már megkezdődött. Az első ütemhez mintegy 300 hektár ipari terület tulajdonjogát szerezte meg. Ezen a területen 100 megawatt teljesítményű napelempark épül, amely nemcsak a környező villamosenergia-hálózatba táplálja az áramot, hanem zöld hidrogént is termel belőle. Továbbá a Duna melletti ipari területek, kizárólag CO2-mentes iparvállalatok letelepedésére vannak fenntartva. Holzner úr már tárgyalásokat folytat több ismert vállalattal.

Ezt követően egy további projektfázisban megépül az első hidrogénüzem, valamint a zöld metángáz és hidrogén termelő létesítménye is.

Holzner úr a projektbemutató alkalmával: "A Green Industry Kft. elnevezésű jövőorientált projekttel nem csak munkahelyeket teremtünk, hanem egyértelmű jelzést adunk, hogy az ökológia, a gazdaságosság és a környezetvédelem ötvözhető. Ebben az energiaválságban minden eddiginél fontosabb az energia-önellátás a lakosság ellátásbiztonságának szavatolása, és a jövőbeni határokon átnyúló energetikai megoldások kínálása érdekében. A Green Industry Kft. pontosan ezt jelenti.

"A hatóságokkal való támogató együttműködésnek köszönhetően befektetőként, lehetőségem nyílik arra, hogy elképzeléseimet a lehető leggyorsabban a gyakorlatba ültessem."

Holzner úr projektje tehát nemcsak előremutató, hanem a várható energiahiány miatt sürgősen szükséges is, hogy az esetleges energiakimaradásokat időben megelőzzük.

További információ greenindustry@holdom.eu

     A hírhez tartozó kép(ek) ingyenesen letölthető(ek) a következő
internetcímen:
http://ots.mti.hu/Pages/Picture.aspx?fi=OTS_20220817_001.jpg
http://ots.mti.hu/Pages/Picture.aspx?fi=OTS_20220817_002.jpg

    
-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.