OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. március 29. péntek
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)


2022. szeptember 5., hétfő 12:27

A nemek közt egyenlőségre nem várhatunk 132 évet - Julia A. Simon, a Mary Kay jogi, valamint diverzitásért és inklúzióért felelős vezetőjének nyilatkozata (1. rész)
    Dallas, 2022. szeptember 5., hétfő (Business Wire/OTS) - Az alábbiakban olvasható Julia A. Simon, a Mary Kay Inc. jogi, valamint diverzitásért és inklúzióért felelős vezetőjének nyilatkozata a Világgazdasági Fórum (World Economic Forum) által kiadott, a nemek közötti egyenlőség terén fennálló, globális szakadékról (Global Gender Gap Report) szóló 2022. évi jelentésről.

        Ez a sajtóközlemény multimédia elemeket is tartalmaz. A teljes közlemény a következő internetes címen tekinthető meg: https://www.businesswire.com/news/home/20220831005218/en/

A Világgazdasági Fórum által kiadott, a nemek közötti egyenlőség terén fennálló, globális szakadékról szóló 2022. évi jelentés (Global Gender Gap Report) egyik kijózanító megállapítása szerint a nemek közötti egyenlőséget a jelenlegi generáció életében nem fogjuk tudni elérni. Sőt, a jelentés szerint 132 év kell ahhoz, hogy ez megvalósuljon, és 151 évig fog tartani, amíg a gazdasági életben való részvétel és a gazdasági lehetőségek terén fennálló szakadék megszűnik. A 146 vizsgált országból egyetlen egyben sem valósult meg a nemek közti egyenlőség.

Ez volt a rossz hír.

És vajon mi a jó hír? A jó hír az, hogy még van lehetőségünk arra, hogy ezen változtassunk. A 2022. évi felmérés eredményei megrázóak voltak számomra, de nem ingatták meg az elhatározásomat. És Önöknek sem kell elbizonytalanodniuk.

A nemek közötti egyenlőség nem csak az emberiség fejlődésének, hanem a fenntartható gazdasági növekedésnek is előfeltétele. Rengeteg adat áll rendelkezésre arról, hogy a nemek közötti egyenlőség hiányában lehetetlen visszaszorítani a szegénységet, megvalósítani az élelmiszer-biztonságot, mérsékelni az éghajlatváltozás hatásait vagy elérni, hogy a társadalom békésebb és befogadóbb legyen. A nemek közötti egyenlőség nem olyan dolog, ami "nem ártana, ha lenne", és nem csak a fejlett nemzetek előjoga. A férfiak és nők közötti egyenlőség minden ország számára elengedhetetlen a fejlődéshez és a gyarapodáshoz.

A további visszalépések megakadályozása érdekében feltétlenül cselekednünk kell azért, hogy a nők munkaerőpiaci részvételét (ideértve a COVID-19-pandémia után a munkaerőpiacra való visszatérésüket és folyamatos jelenlétüket) gátló akadályokat felszámoljuk. Nagy szükség van olyan célzott politikákra, amelyek támogatják a nők tehetséggondozását a jövő iparágaiban, és amelyek felgyorsítják vezetői pozíciókba kerülésüket.

A magánszektornak kulcsfontosságú szerepe van a nemek közötti munkahelyi egyenlőtlenség elleni küzdelemben és a nők vezetői pozíciókra való felkészítésében. A Mary Kay számára, amelyet egy minden akadályt legyőző nő alapított mintegy 60 évvel ezelőtt, a nemek közti egyenlőség személyes ügynek számít.

2019-ben a Mary Kay aláírta a Nők felemelkedésének alapelveiről (Women's Empowerment Principles [WEP]) szóló dokumentumot, és 2021-ben a cég kötelezettséget vállalt a Generation Equality Fórum cselekvési koalíciói (Generation Equality Forum Action Coalitions) célkitűzéseinek teljesítésére annak érdekében, hogy a fenntartható fejlődési (Sustainable Development Goals) célok elérése érdekében felgyorsítható legyen a nemek közötti egyenlőség megvalósulása.

A Mary Kay részt vesz az Egyesült Nemzetek Globális Megállapodása Target Gender Equality (Cél: A nemek közti egyenlőség) elnevezésű, a nemek egyenrangúvá válásának felgyorsítását célzó programja (UN Global Compact Target Gender Equality) 2022-2023. évi tevékenységeiben, melyek célja a nők vállalaton belüli és a vállalat ellátási láncában való képviseletére és vezetői szerepére vonatkozó, ambíciózus vállalati célok megvalósításának folytatása. Jó példával járva elöl, híven a nők nagyobb mértékű inklúziójában való hitünkhöz, a Mary Kay a vállalat értékeire támaszkodva, kötelezettségvállalásainak teljesítése érdekében különféle intézkedéseket léptetett életbe, melyek eredményei az alábbiak:

A nők vállalaton belüli képviselete és vezetői szerepe a Mary Kay-nél (2022. augusztusi adatok):

     -    Globális szinten munkavállalóink 62%-a nő
     -    Vezetőségünk tagjainak fele nő
     -    Alelnökeink és az annál magasabb pozíciókban lévők 53%-a nő
     -    Igazgatóink és az annál magasabb pozíciókban lévők 57%-a nő
     -    Menedzsereink és az annál magasabb pozíciókban lévők 59%-a nő
     -    Piacvezetőink 70%-a nő
     -    Legfontosabb 10 piacunkon a vezetők 60%-a nő

A nemi egyenlőség szempontját érvényesítő beszerzés és beszállítói diverzitás a Mary Kay-nél (2021. februári adatok kizárólag az amerikai egyesült államokbeli ellátási láncra vonatkozóan):

     -    A beszerzést végző csoport tagjainak 66%-a nő
     -    Közvetett beszállítóink 12%-a nők, kisebbségi csoporthoz tartozók vagy veteránok tulajdonában lévő vállalkozás
     -    Közvetlen beszállítóink 5%-a nők, kisebbségi csoporthoz tartozók vagy veteránok tulajdonában lévő vállalkozás

"Enriching Lives Today for a Sustainable Tomorrow" (Az élet gazdagítása ma egy fenntartható holnap érdekében) címet viselő, 10 éves fenntarthatósági stratégiánk holisztikus megközelítést alkalmaz a nemek közötti egyenlőség előrevitele és a nők felemelkedésének elérése érdekében. A stratégiában meghatározott, 2030-ra teljesítendő, legfontosabb kötelezettségvállalásaink a következők.

     -    5 millió nő gazdasági felemelkedésének elősegítése világszerte
     -    Oktatáshoz való hozzáférés biztosítása 250000 nő és lány számára globális szinten
     -    Nem alapú erőszaknak kitett nőket támogató szolgáltatások biztosítása 10 millió nő számára világszerte, valamint
     -    Egy 10 éves politika kidolgozása a nők jogai biztosításának támogatása céljából (folyt.)



2022. szeptember 5., hétfő 12:28

A nemek közt egyenlőségre nem várhatunk 132 évet - Julia A. Simon, a Mary Kay jogi, valamint diverzitásért és inklúzióért felelős vezetőjének nyilatkozata (2. rész)
    Dallas, 2022. szeptember 5., hétfő (Business Wire/OTS) -

    
Egy nők által nők számára létrehozott, vállalkozásfejlesztő vállalatként küldetésünkhöz híven elkötelezettek vagyunk a női vállalkozók támogatása és a nők gazdasági szerepvállalását gátló akadályok felszámolása iránt. E célunk elérése érdekében 2019-ben felvettük a kapcsolatot az Egyesült Nemzetek Szervezetével, és az ENSZ 6 ügynökségének közreműködésével létrehoztuk a Women's Entrepreneurship Accelerator (WEA) programot, melynek feladata egy olyan ökoszisztéma létrehozása, amely megfelelő lehetőségeket biztosít a női vállalkozók számára.

Eljött a cselekvés ideje. Az, hogy nem teszünk semmit, csak 132 évig várunk arra, hogy a nők és férfiak egyenrangúvá váljanak, nem elfogadható számunkra. A "Nemek közötti egyenlőség előrevitele" (Advancing Gender Equality) témában ebben a hónapban New Yorkban megrendezésre kerülő, a fenntartható fejlődés hatásait felmérő találkozó (Sustainable Development Impact Meeting) lehetőséget kínál az állami és a magánszektor vezetői számára, hogy azonosítsák azokat az eszközöket és stratégiákat, amelyek alkalmasak a nemek közötti egyenlőtlenség felszámolására. Tartozunk a jövő generációinak azzal, hogy erőfeszítéseket teszünk a nők és lányok számára elengedhetetlen, átfogó átalakulást hozó változások elérése érdekében.


AMIT A MARY KAY-RŐL TUDNI KELL…

Mary Kay Ash, egyikeként azoknak a nőknek, akiknek sikerült áttörni a nők vezető pozíciókba kerülését akadályozó, sokszor "láthatatlan" korlátokat, egyetlen cél teljesítését tűzte ki az általa megálmodott és 1963-ban létrehozott szépségápolási cég elé: tegye gazdagabbá a nők életét. Ez az álom szolgált alapul annak a ma már több milliárd dolláros bevételt elérő vállalatnak a felépítéséhez, amely mintegy 40 országban több millió független szépségápolási tanácsadó munkatárs közreműködésével értékesíti termékeit. Vállalkozásfejlesztő szervezetként a Mary Kay elkötelezett aziránt, hogy képzés, mentorálás, érdekképviselet, hálózatépítés és innováció révén támogassa a nők szerepvállalását azon az úton, amely a gazdasági függetlenséghez vezet. A Mary Kay elkötelezett a szépségápolási termékek tudományos alapjait biztosító kutatások és innovatív bőrápolási, és dekorkozmetikai termékek, táplálékkiegészítők, illetve illatszerek előállítása iránt. A Mary Kay hisz abban, hogy életünk gazdagításával egy fenntartható jövőt biztosíthatunk, és szerte a világon együttműködik különféle szervezetekkel az üzleti kiválóság elérésének elősegítése, a rákkutatások támogatása, a nemek közötti egyenlőség elérésének előrevitele, a családon belüli erőszak áldozatainak védelme és a közösségi életterek szépítése céljából, és arra törekszik, hogy támogatásával a gyermekek megvalósíthassák álmaikat. További információkért látogasson el a marykayglobal.com internetes címre és kövessen minket a Facebook-on, az Instagram-on, a LinkedIn-en vagy a Twitter-en!

Tekintse meg az eredeti sajtóközleményt a következő internetes címen: businesswire.com: https://www.businesswire.com/news/home/20220831005218/en/

Kapcsolat:
Mary Kay Inc. Corporate Communications
marykay.com/newsroom
972.687.5332 vagy media@mkcorp.com


Forrás: Mary Kay Inc.


E közlemény hivatalos, mérvadó változata az eredeti forrásnyelven közzétett szöveg. A fordítás csak az olvasó kényelmét szolgálja, és összevetendő a forrásnyelven írt szöveggel, amely az egyetlen jogi érvénnyel bíró változat.
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.