OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. március 28. csütörtök
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)




2022. szeptember 8., csütörtök 16:30

Svájci egészségügyi startup nyitott irodát Budapest szívében. Hello Bloom Diagnostics.
    Budapest, 2022. szeptember 8., csütörtök (OTS) - 2022. szeptember 2-án, az Andrássy út 74. szám alatt, Zürich után Budapesten nyitotta meg második európai üzletét az otthon elvégezhető, vér alapú diagnosztikával foglalkozó egészségügyi startup, a svájci Bloom Diagnostics.

    A hírhez tartozó kép(ek) ingyenesen letölthető(ek) a következő
internetcímen:
http://ots.mti.hu/Pages/Picture.aspx?fi=OTS_20220908_001.jpg

A Bloom-rendszer (Bloom System)

Egészségünk megőrzésében egyre nagyobb szerepet kap a tudatos proaktivitás, a megelőzésre való törekvés, a betegségek időben történő felismerése. Az ugrásszerű technológiai fejlődésnek köszönhetően az otthon elvégezhető, kényelmes, biztonságos, gyors és egyszerű tesztelések az eredmények azonnali értékelésével hamarosan a mindennapjaink részévé válnak.

Sőt, egy új fejlesztésnek köszönhetően a jövő, az ügynevezett Bloom-rendszeren keresztül, már meg is érkezett - Svájc után elsőként - Magyarországra is.

"A Bloom-rendszer a fejlett biotechnológia és a felhőalapú számítástechnika kombinációjával mostantól a felhasználók otthonába viszi a vér alapú diagnosztikát. Az egyszerűen kezelhető rendszer segítségével az otthoni felhasználó számos egészségügyi állapotot képes azonosítani - állítja Terman Tibor, a Bloom-rendszer hazai forgalmazója, a Hear & Go Kft. tulajdonosa.

A Bloom-rendszer előnye, hogy mindenki számára elérhető és hasznos, de különösen az egészségtudatos felhasználók, a bizonyos hiánytünetek esetén érintettek, a vegetáriánusok, a speciális étrendet követők, valamint az él- és hobbisportolók számára javasolt.

A Bloom-rendszer működése

A Bloom Diagnostics terméke, a Bloom System egy három részből - a Bloom-tesztből, a Bloom Labből és a Bloom Appból - álló intelligens rendszer, amely a laboratóriumi technológiát a személyre szabott elemzéssel egyesíti.

A Bloom-tesztek, vagyis maguk a vércsepp alapú gyorstesztek, néhány csepp vérből specifikus biomarkereket gyűjtenek. A bevált laterális áramlásos immunpróba-technológián alapulnak, és láthatóvá teszik a vérértékeket. A Bloom Lab beolvassa az eredményt, majd a Bloom App a Bloom Lab által beolvasott és a felhőben elemzett adatok alapján gyors, érthető eredményt és alapdiagnózist ad a felhasználó számára. A Bloom App segítségével a felhasználók könnyedén, lépésről lépésre haladhatnak végig a folyamaton.

"A Bloom-rendszer a felhasználók számára lehetővé teszi, hogy átvegyék az irányítást saját egészségük felett. A következő generációs technológiának és a személyre szabott adatelemzéseknek köszönhetően a Bloom Diagnostics gépi tanulást alkalmaz az eredmények javítása és az adatok elemzése érdekében, amelyek végül segítik diagnózist, de akár aktív részt vállalhatnak új terápiák kifejlesztésében is" - ismertette a Bloom-rendszer további előnyeit Terman Tibor.

Jelenleg négy, a Ferritin szintet, a vese működését, a pajzsmirigy alulműködést és a gyulladási szintet vizsgáló teszt érhető el az Andrássy úti üzletben és a webshopban. A tesztek pontosságát és megfelelőségét az EU biztosítja az úgynevezett IVDD és IVDR rendeleteken keresztül.

A következő, a petefészek tartalékot mérő AMH teszt 2022 év végén érkezik. A Bloom Diagnostics célja, hogy belátható időn belül harminc, a leggyakrabban keresett vizsgálatokra kifejlesztett Bloom-teszt legyen elérhető otthoni felhasználásra.

További információ: https://www.bloomdiagnostics.com/
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.