OTS Üzleti Sajtószolgálat
2022. november 28. hétfő
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)


2022. szeptember 23., péntek 08:00

Akadálymentesen a Néprajziban
    Budapest, 2022. szeptember 23., péntek (OTS) - A Néprajzi Múzeum friss kisvideókban mutatja be, hogyan lehet kerekesszékkel közlekedni az intézményben.

    A Néprajzi Múzeum társadalmi múzeumként a befogadást és az akadálymentességet új épületében is kiemelt szempontként kezeli. A mozgássérült látogatók is élvezhetik a nyitott épület adottságait és a múzeum kiállításait - erre most videós tartalmakban hívják fel a figyelmet.

A kisfilmekben a főbejáratoktól indulva végig kísérjük az útvonalat, ami kerekesszékkel is kényelmesen bejárható. A napjainkban leginkább fogyasztott mozgóképes formátum segítségével mutatják be, hogyan lehet használni a múzeum épületét. Ez a kommunikációs eszköz nyelvi korlátoktól független, a külföldi látogatók számára is érthető.

Az esélyegyenlőség és akadálymentesítés leginkább a jó szándékon és a nyílt kommunikáción múlik, ezt képviselik a Néprajzi Múzeum tájékoztató anyagai is. Az intézmény folyamatosan dolgozik azon, hogy a különböző egyéb speciális igénnyel érkező látogatók is megfelelő tájékoztatást kapjanak, és jól érezzék magukat a múzeumban.

Akadálymentesen a Néprajzi Múzeumban - bejárat I. (Hősök tere felől)
https://www.youtube.com/watch?v=xaEk5sWTd4w

Akadálymentesen a Néprajzi Múzeumban - bejárat II. (Múzeum Mélygarázs felől)
https://www.youtube.com/watch?v=2O4u8kUCdaM
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.