OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. március 28. csütörtök
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)


2022. szeptember 28., szerda 18:00

Az MVM Next Energiakereskedelmi Zrt. közleménye - Az MVM Next diktálási lehetőséget biztosít földgáz ügyfeleinek, de a diktálás nem kötelező
    Budapest, 2022. szeptember 28., szerda (OTS) - Az MVM Next Energiakereskedelmi Zrt. minden árváltozás alkalmával, így az október 1-jei gázárváltozással kapcsolatban 2022. október 1. és október 15. között minden földgázügyfelének diktálási lehetőséget biztosít. A Magyar Energetikai és Közműszabályozási Hivatal a nyáron kiadott rendeletében földgáz esetében az átlagfogyasztás feletti lakossági piaci árat két lépcsőben állapította meg: október 1-jétől az átlagfogyasztás feletti lakossági piaci ár kevesebb, mint 1 Ft-tal lesz magasabb megajoule-onként az eddiginél. Az alig egyforintos árváltozás csak azokat a földgázügyfeleket érinti, akiknek a fogyasztása meghaladja az átlagfogyasztást (63 645 MJ/év, legalább 1729 m3/év). A diktálás nem kötelező, az éves kedvezményes kereten belül fogyasztó ügyfeleknek nem is érdemes ezt megtenni, hiszen az átlagfogyasztásig változatlanul biztosított a rezsicsökkentett ár.

    Az egész Európát sújtó energiaválság és drasztikus energiaáremelkedés miatt egyedülálló intézkedésként a magyar fogyasztóknak az átlagfogyasztásig rezsicsökkentett ár biztosított, és afelett sem a világpiaci árat, hanem egy jóval kedvezőbb, úgynevezett lakossági piaci árat kell fizetniük. Az árakat a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal határozta meg két lépcsőben. 2022. augusztus 1. és 2022. szeptember 30. között 21,416 Ft/MJ, míg 2022. október 1. és 2022. december 31. között 22,002 Ft/MJ a földgáz lakossági piaci ára. A két időszak közötti árkülönbség tehát nem éri el az 1 Ft-ot megajoule-onként, és ez a minimális árváltozás is csak az átlag feletti fogyasztókat érinti. Ők, ha szeretnének,  október első két hetében mérőóraállást diktálhatnak, de ez nem kötelező.

A mérőóraállás rögzítése munkaidőn kívül is, 0-24 órában lehetséges az MVM Next online ügyfélszolgálatán (https://onlineugyintezes.mvmnext.hu/) vagy az MVM Next appban, illetve telefonon keresztül történő automatikus diktálással (06 1 237 7777 számon, vezetékes telefonról pedig a 06 80 40 55 40 számon is). Az árváltozás miatti diktálás időszakában kivételesen október 15-ig regisztrálás nélkül is lehet diktálni az https://mvmnext.hu/foldgaz/Ugyfelszolgalat/ oldalon, a legalsó bal oldali menüpontban.

Ha az adott pillanatban nem érhetők el a vonalak vagy az online felület, és az ügyfél mindenképpen diktálni szeretne, az MVM Next javasolja ügyfeleinek, hogy ilyenkor próbálják meg később, kevésbé frekventált időpontban leadni mérőállásukat.
Időpontfoglalást követően az MVM Next ügyfélszolgálati irodáin is megadható a mérőállás. Ebben az esetben a szolgáltató kéri ügyfeleit, hogy vigyenek magukkal egy friss számlát a gyorsabb azonosítás és ügyintézés érdekében.

Az MVM Next részletes, számos kérdésre választ adó tájékoztató weboldalt állított össze, amely elérhető a https://www.mvmnext.hu/lakossagirezsi címen.
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.