OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. március 29. péntek
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)


2022. október 7., péntek 14:16

A Mary Kay továbbképzési ösztöndíjat biztosít annak a fiatal nőnek, aki szeretne az első Marsra eljutó, latin-amerikai női űrhajós lenni (1. rész)
    Dallas, 2022. október 7., péntek (Business Wire/OTS) - A 2020-ban elindított "Nők a STEAM területen" nevet viselő program a tudományok, technológia, mérnöki tudományok és matematika (STEAM) fejlődéséhez igen jelentős mértékben hozzájáruló fiatal nőknek biztosít ösztöndíjat annak érdekében, hogy támogassa őket álmaik valóra váltásában

        Ez a sajtóközlemény multimédia elemeket is tartalmaz. A teljes közlemény a következő internetes címen tekinthető meg: A https://www.businesswire.com/news/home/20221005005835/en/

A nők felemelkedését és az innovatív tudományos tevékenységeket támogató gazdasági szereplők közt évtizedek óta az egyik vezetőnek számító Mary Kay azokat a fiatal nőket ünnepli, akik vezető szerepet vállalva, innovatív megoldások kidolgozásával saját kezükbe veszik a jövőjüket, és kitartóan dolgoznak azon, hogy kiemelkedő eredményeket érjenek el a STEAM (tudományok, technológia, mérnöki tudományok és matematika [Science, Technology, Engineering and Mathematics]) területeken. A tudományok, technológia, mérnöki tudományok és matematika területén a nők a munkaerő mindössze 28%-át teszik ki. [1] A STEAM területeken munkálkodó fiatal nők folyamatos támogatásával a Mary Kay elősegíti, hogy ezek a nők tevékenységükkel hozzájáruljanak a vállalat küldetésének teljesítéséhez, azaz jobbá tegyék a nők életét a világ minden táján.

"Ahogy egyre több fiatal nőnek nyílik lehetősége arra, hogy STEAM képzésben részesüljön, folyamatosan nő az ezeken a területeken munkát vállaló nők száma is. Ennek eredményeként mérséklődik a nemek közti egyenlőtlenség, csökken a szakadék a nők és férfiak számára nyitva álló lehetőségek között, fellendül a gazdasági élet és eltűnik a megkülönböztetés a tudományos és ehhez kapcsolódó területeken" - magyarázta Dr. Lucy Gildea, a Mary Kay Inc. termék- és tudományos innovációért felelős vezetője. "Újításaikkal és tudományos eredményeikkel a nők szerte a világon nap mint nap hozzájárulnak a legösszetettebb problémák megoldásához - ahhoz azonban, hogy ezért elismerésben részesüljenek, többet kell tennünk: gondoskodnunk kell arról, hogy hallathassák a hangjukat és nagyobb számban vehessenek részt a STEAM területeken folyó munkában."

A Mary Kay "Young Women in STEAM" ösztöndíjprogramjának társadalmi kampánya olyan nőket mutat be, akik szerte a világon kiemelkedő eredményeket érnek el a STEAM területeken. Ivanna Hernandez, egy Kolumbiában élő, leendő csillagász, aki az űrkutatás szerelmese, egyike volt azoknak, akik ösztöndíjat kaptak a "Young Women in STEAM" programtól. Ivanna most egy újabb, továbbképzési célú ösztöndíjban részesült azzal a céllal, hogy támogatást kapjon azon álmának valóra váltásában, hogy ő lehessen az első latin-amerikai női asztronauta, aki eljut a Marsra.

A Világűr hetének (World Space Week - https://www.worldspaceweek.org/) alkalmából a Mary Kay elkészített egy videófilmet, amely rámutat a STEAM területekkel kapcsolatos képzési lehetőségek biztosításának fontosságára annak érdekében, hogy az ambiciózus célokkal rendelkező fiatal nők, mint például Ivanna, támogatást kaphassanak álmaik valóra váltásában.

"Kolumbiában a fiatal nők számára nagyon kevés a lehetőség STEAM oktatásban való részvételre, különösen az űrkutatás területén. Reményeim szerint azzal, hogy felhívjuk a figyelmet a programra, amely segít engem az űrutazásra vonatkozó álmom valóra váltásában, bővíthetjük a lehetőségek körét azoknak a fiatal kolumbiai nőknek a számára, akik szeretnének magasabb szintű tanulmányokat végezni és a STEAM területeken munkát vállalni" - nyilatkozta Ivanna Hernandez. "A legjobb megoldásokat akkor lehet elérni, ha egy olyan sokszínű csapat dolgozik együtt, amely képes azonosítani egy adott terv hiányosságait vagy egy probléma lehetséges megközelítéseit. Mivel a nők eltérő társadalmi háttérrel és sajátos igényekkel rendelkeznek, hozzájárulásunk kiegészíti a meglévő megoldásokat és megszünteti azokat a szakadékokat, amelyekre eddig nem fordítottunk figyelmet."

A Mary Kay büszke arra, hogy elkötelezettségéhez híven igyekszik továbbra is képzési lehetőségeket biztosítani a fiatal nők számára szerte a világon azáltal, hogy befektetésekkel támogatja a jövőjüket és segíti őket kiváló eredmények elérésében STEAM tanulmányaik során. (folyt.)



2022. október 7., péntek 14:16

A Mary Kay továbbképzési ösztöndíjat biztosít annak a fiatal nőnek, aki szeretne az első Marsra eljutó, latin-amerikai női űrhajós lenni (2. rész)
    Dallas, 2022. október 7., péntek (Business Wire/OTS) -

    
Amit a Mary Kay-ről tudni kell…

Mary Kay Ash, egyikeként azoknak a nőknek, akiknek sikerült áttörni a nők vezető pozíciókba kerülését akadályozó, sokszor "láthatatlan" korlátokat, egyetlen cél teljesítését tűzte ki az általa megálmodott és 1963-ban létrehozott szépségápolási cég elé: tegye gazdagabbá a nők életét. Ez az álom szolgált alapul annak a ma már több milliárd dolláros bevételt elérő vállalatnak a felépítéséhez, amely mintegy 40 országban több millió független szépségápolási tanácsadó munkatárs közreműködésével értékesíti termékeit. Vállalkozásfejlesztő szervezetként a Mary Kay elkötelezett aziránt, hogy képzés, mentorálás, érdekképviselet, hálózatépítés és innováció révén támogassa a nők szerepvállalását azon az úton, amely a gazdasági függetlenséghez vezet. A Mary Kay elkötelezett a szépségápolási termékek tudományos alapjait biztosító kutatások és innovatív bőrápolási, és dekorkozmetikai termékek, táplálékkiegészítők, illetve illatszerek előállítása iránt. A Mary Kay hisz abban, hogy életünk gazdagításával egy fenntartható jövőt biztosíthatunk, és szerte a világon együttműködik különféle szervezetekkel az üzleti kiválóság elérésének elősegítése, a rákkutatások támogatása, a nemek közötti egyenlőség elérésének előrevitele, a családon belüli erőszak áldozatainak védelme és a közösségi életterek szépítése céljából, és arra törekszik, hogy támogatásával a gyermekek megvalósíthassák álmaikat. További információkért látogasson el a marykayglobal.com internetes címre és kövessen minket a Facebook-on, az Instagram-on, a LinkedIn-en vagy a Twitter-en!


Szakirodalmi hivatkozások

National Girls Collaborative Project (2022). The State of Girls and Women in Stem. https://ngcproject.org/resources/state-girls-and-women-stem

Tekintse meg az eredeti sajtóközleményt a következő internetes címen: businesswire.com: https://www.businesswire.com/news/home/20221005005835/en/

Kapcsolat:
Mary Kay Inc. Corporate Communications
marykay.com/newsroom
972.687.5332 or media@mkcorp.com


Forrás: Mary Kay Inc.


E közlemény hivatalos, mérvadó változata az eredeti forrásnyelven közzétett szöveg. A fordítás csak az olvasó kényelmét szolgálja, és összevetendő a forrásnyelven írt szöveggel, amely az egyetlen jogi érvénnyel bíró változat.
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.