OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. március 28. csütörtök
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)


2022. október 10., hétfő 11:59

Az EIG irányítása alatt álló MidOcean Energy 2,15 milliárd USA dollárért felvásárolja a Tokyo Gas négy ausztráliai, integrált LNG projektben lévő érdekeltségeit (1. rész)
    Washington, 2022. október 10., hétfő (Business Wire/OTS) - A magas minőségű, erős cash flow-val rendelkező LNG projektek diverzifikált portfóliója jó alapot kínál a MidOcean Energy számára - A globális energia- és infrastruktúraszektor egyik vezető intézményi befektetője, az EIG által létrehozott és irányított, cseppfolyósított földgázzal (Liquified Natural Gas [LNG]) foglalkozó MidOcean Energy (a továbbiakban "MidOcean") október 7-én bejelentette, hogy végleges megállapodást kötött a Tokyo Gas Co., Ltd-del (a továbbiakban "Tokyo Gas") aTokyo Gas négy ausztráliai, integrált LNG projektből álló portfóliójának megvásárlásáról.

    A megállapodás értelmében a MidOcean összesen 2,15 milliárd USA dollárért megvásárolja a Tokyo Gas érdekeltségét a Gorgon LNG-ben, az Ichthys LNG-ben, a Pluto LNG-ben és a Queensland Curtis LNG-ben. Ezek az integrált projektek lefedik Ausztrália nyugati és keleti partvidékeit, jelentős LNG-szállítói Ázsiának, ahol számos különféle, hosszú lejáratú, ún. "vidd vagy fizess" (take or pay) típusú szerződéssel (melyekben a vevő kötelezettséget vállal a szerződés érvényességének minden évében meghatározott mennyiségű gáz adott képlet szerinti áron való vételére és kártérítés fizetésére, amennyiben az előrelátott mennyiséget nem vásárolja meg) rendelkezik kedvező befektetési minősítéssel rendelkező partnerekkel, valamint jelentős gázmennyiséget értékesít Ausztrália belső gázpiacain is. A portfólió várhatóan megközelítőleg évente nettó 1 millió tonna LNG-t biztosít a MidOcean számára a globálisan is versenyképes árazású, hosszú élettartamú tartalékokkal támogatott előállításból. A portfóliócégek olyan tapasztalt üzemeltetőkkel állnak kapcsolatban, mint a Chevron, az INPEX, a Woodside és a Shell, és lefedik a teljes LNG értékláncot, kezdve a kutatási és termelési, azaz az ún. "upstream" tevékenységektől a szállításon és tároláson, azaz az ún. "midstream" tevékenységeken és a cseppfolyósításon át az értékesítésig.

A felvásárlás a MidOcean azon stratégiája megvalósításának első lépése, melynek célja egy magas minőségű, diverzifikált, globális, egyetlen főtevékenységgel rendelkező, integrált LNG vállalat létrehozása, és megvalósítása az EIG által az elmúlt 20 évben a számos LNG projektbe való több milliárd USA dollárnyi befektetés (köztük legutóbb a legnagyobb chilei újragázosító terminálban, a GNL Quintero S.A.-ban többségi tulajdont eredményező felvásárlás) során az LNG szektorban szerzett, kiterjedt befektetési tapasztalatokra támaszkodik. Az ügylet ugyanakkor összhangban van a Tokyo Gas csoport vezetőségének "Compass 2030" elnevezésű stratégiájával is, melynek célja az, hogy a Tokyo Gas továbbra is vezető szerepet játsszon a nettó zéró CO2-kibocsátás elérése terén.

R. Blair Thomas, az EIG elnöke és vezérigazgatója a következőket nyilatkozta: "A MidOcean elindítása tükrözi azt a meggyőződésünket, hogy az LNG kulcsfontosságú szerepet játszik az energiaipar átalakításában és egyre fontosabb geopolitikai stratégiai energiaforrássá válik. Úgy gondoljuk, hogy ez az ügylet olyan megfelelő alapportfóliót biztosít a MidOcean számára, amely költséghatékony LNG eszközöket tartalmaz egy alacsony kockázatú, a japán, ázsiai és globális ügyfelek következő évtizedekben való kiszolgálására ideális helyen lévő jogrendszerben."

2022 júniusában az EIG bejelentette, hogy az LNG területén veteránnak számító, korábban a Shellnél dolgozó De la Rey Venter vezérigazgatóként csatlakozott a MidOceanhez, az LNG projektek működtetése, az ügyletkötés és az üzleti vezetés terén szerezett 25 évnyi tapasztalattal gazdagítva a cég vezetőségét.

Venter úr a következőket mondta: "A mai bejelentéssel a MidOcean megtette az első lépést annak az elképzelésének a megvalósítása irányába, hogy egy fontos, egyetlen fő tevékenységre összpontosító LNG vállalkozás legyen, amely várakozásaink szerint támogatni fogja a nettó zéró kibocsátású jövő elérését. Úgy látjuk, a MidOcean előtt számos lehetőség áll nyitva arra, hogy további piaci pozíciókat szerezzen az LNG piacokon szerte a világon, és nagy várakozással tekintünk az új partnereinkkel és ügyfeleinkkel való közös munka elé."

A tranzakció zárására várhatóan 2023 első felében kerül sor, a szokásos zárási feltételek teljesülésétől függően (ideértve az ausztráliai szabályozó hatósági jóváhagyások megszerzését).

Az ügylet során az EIG pénzügyi tanácsadója a Barrenjoey, a Barclays és a JP Morgan volt, jogi tanácsokkal pedig a White & Case látta el az EIG-t. (folyt.)



2022. október 10., hétfő 11:59

Az EIG irányítása alatt álló MidOcean Energy 2,15 milliárd USA dollárért felvásárolja a Tokyo Gas négy ausztráliai, integrált LNG projektben lévő érdekeltségeit (2. rész)
    Washington, 2022. október 10., hétfő (Business Wire/OTS) -

    Amit az EIG-ről tudni kell…

Az EIG a globális energia- és infrastruktúraszektor egyik vezető intézményi befektetője, amely elsősorban energiaipari és az energiaiparral kapcsolatos infrastrukturális projektekbe és vállalatokba való magánbefektetésekkel foglalkozik világszerte, és a 2022. június 30-i adatok szerint 24,0 milliárd USA dollár értékű eszközt kezel. 40 éves fennállása alatt az EIG hat kontinensen, 38 országban több mint 41,5 milliárd USA dollárt fektetett be az energiaszektorban lebonyolított 387 projektbe vagy energiaipari vállalatba. Az EIG ügyfelei közé tartozik jó néhány a legnagyobb amerikai egyesült államokbeli, ázsiai és európai nyugdíjbiztosítási programok, biztosítótársaságok, alapítványok és állami vagyonalapok közül. Az EIG központja Washington, D.C.-ben található, és a cég irodákat működtet Houstonban, Londonban, Sydney-ben, Rio de Janeiróban, Hongkongban és Szöulban is. További információkért kérjük, látogasson el az EIG honlapjára a www.eigpartners.com internetes címen, illetve a MidOcean honlapjára a www.midoceanenergy.com internetes címen.

Tekintse meg az eredeti sajtóközleményt a következő internetes címen: businesswire.com: https://www.businesswire.com/news/home/20221007005100/en/

Kapcsolat:
Médiakapcsolatok:
FGS Global
Kelly Kimberly / Brandon Messina
+1 212-687-8080
EIG@fgsglobal.com


Forrás: EIG


E közlemény hivatalos, mérvadó változata az eredeti forrásnyelven közzétett szöveg. A fordítás csak az olvasó kényelmét szolgálja, és összevetendő a forrásnyelven írt szöveggel, amely az egyetlen jogi érvénnyel bíró változat.
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.