OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. március 29. péntek
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)


2022. október 11., kedd 13:48

A Mary Kay Inc. a globális sokszínűségi hónap alkalmából nyilatkozatot adott ki a sokszínűségről, az egyenlőségről és a befogadásról, valamint az e témában rendezett csúcstalálkozóról (1. rész)
    Budapest, 2022. október 11., kedd (Business Wire/OTS) - A Mary Kay megosztotta a diverzitással, az egyenlőséggel és az inklúzióval kapcsolatos kötelezettségvállalásait - A nők felemelkedéséért és a nemi egyenlőségért már régóta harcoló és globális szószólóként fellépő Mary Kay Inc. (https://marykayglobal.com/) a globális sokszínűségi hónap alkalmából nyilatkozatot adott ki a sokszínűségről, az egyenlőségről és a befogadásról (Diversity, Equity and Inclusion [DEI]), és a Befogadás világnapja (World Inclusion Day) megünneplése céljából házigazdai szerepet vállalt egy Sokszínűségi, egyenlőségi és befogadási csúcstalálkozón.

    Ez a sajtóközlemény multimédia elemeket is tartalmaz. A teljes közlemény a következő internetes címen tekinthető meg: https://www.businesswire.com/news/home/20221010005616/en/

Julia A. Simon, a Mary Kay jogi, valamint diverzitásért és inklúzióért felelős vezetője (Fénykép: Mary Kay Inc.)
Ezeknek az erőfeszítéseknek a révén a Mary Kay felelősséget vállal DEI kötelezettségvállalásaiért, amelyek három alapvető koncepció köré csoportosíthatók: megértés a tudás alapján, cselekvés követelése és fenntartható, átalakulást eredményező változások elérése egyrészt a vállalaton belül, másrészt üzleti partnereinknél, valamint az általunk kiszolgált közösségekben.

"A Mary Kay működésének célja már 1963-ban való megalapítása óta az, hogy megkérdőjelezze a status quo-t és ajtót nyisson a nők és különféle csoportok előtt. Hiszünk abban, hogy a magánszektor alapvető szerepet játszhat a társadalmi változások előidézése terén. Vállalati tevékenységeink során elkötelezettek vagyunk aziránt, hogy a vállalaton belül támogassuk a sokszínűség elérését és a befogadást. Tudjuk, hogy az egyenlőségért folytatott küzdelemnek túl kell lépnie a vállalati kereteken, ezért igyekszünk az egyenlőség bajnokai lenni a velünk kapcsolatba kerülő közösségekben szerte a világon" - jelentette ki Julia A. Simon (https://marykayglobal.com/leadership/julia-simon/), a Mary Kay jogi, valamint diverzitásért és inklúzióért felelős vezetője.

A vállalat nyilatkozata a sokszínűségről, az egyenlőségről és a befogadásról

Cégünk állásfoglalása

Globális vállalatként hiszünk abban, hogy a vállalaton belüli sokszínűség olyan erősség, amely elősegíti az innovációt és a növekedést. Már közel 60 éve arra törekszünk, hogy az alapításkor meghatározott vállalati értékeink és céljaink alapján vezető szerepet játszva elősegítsük a sokszínűséget és befogadó munkahelyet és társadalmat építsünk ki.

Cégünket egy olyan nő alapította, aki nem fogadta el kora nemekre vonatkozó normáit és áttörte a nőket akadályozó korlátokat egy olyan időszakban, amikor az amerikai nőknek alig harmada tartozott a munkavállalók közé. Ezért a DEI az alapját adja a Mary Kay azon küldetésének, hogy elősegítse a nők felemelkedését és gazdasági szerepvállalását, valamint a nemek közti egyenlőséget.

A vállalaton belül elkötelezettek vagyunk a sokszínűség előrevitele, valamint annak biztosítása iránt, hogy vállalatunk minden dolgozója hallathassa a hangját. A mintegy 40 piacon jelen lévő cégünk működése szempontjából a sokszínűség, az egyenlőség és a befogadás kulcsfontosságú tényezőknek számítanak, és az évek során közös erőfeszítéseket tettünk azért, hogy a DEI-t alapvető stratégiai elemként beépítsük az üzleti növekedésünket szolgáló intézkedésekbe. Arra törekszünk, hogy egy olyan munkakörnyezetet hozzunk létre, amelyben az egyének kifejezhetik és megoszthatják különféle gondolataikat, tapasztalataikat és nézeteiket, és ahol biztosítva van az, hogy ezt mindenki látja, hallja és tiszteletben tartja.

Az élet gazdagítása ma egy fenntartható holnap érdekében (Enriching Lives Today for a Sustainable Tomorrow) címet viselő, 10 évre szóló fenntarthatósági stratégiánk holisztikus megközelítést alkalmaz a DEI elérése érdekében, és a következő három alapvető koncepció köré építi fel céljainkat: tudás, cselekvés és változás.

Konkrét lépések és a partnereinkkel való együttműködés révén folyamatosan azon munkálkodunk, hogy egy befogadóbb, sokszínű és egyenlőséget biztosító kultúrát alakítsunk ki vállalatunknál és közösségeinkben. Elkötelezettek vagyunk a DEI erőfeszítések támogatása, célunk elérése, a tudásnak köszönhető megértés, a cselekvés követelése és a fenntartható, hosszú távú változások biztosítása iránt az alábbi központi területeken:

A DEI előrevitele a Mary Kay-nél
     - Az alkalmazottak képzése és elkötelezése
     - Diverzifikált termékportfólió
     - A beszállítók sokszínűsége és befogadó beszerzéspolitika
     - Társadalmi kockázatok az ellátási láncban

A nők vállalaton belüli képviselete és vezető szerepe

Példánkkal elöl járva, hűen ahhoz a hitünkhöz, hogy a nők nagyobb munkahelyi képviselete és vezető szerepe fontos értékeknek számítanak, a Mary Kay vállalati értékei és kötelezettségvállalásai alapján tett intézkedései nyomán számos eredményt ért el:

(2022. augusztusi adatok)
     - Globális szinten munkavállalóink 62%-a nő
     - Vezetőségünk tagjainak 54%-a nő és 38%-uk feketebőrű, őslakos vagy színesbőrű (Black, Indigenous and People of Color [BIPOC])
     - Alelnökeink és az annál magasabb pozíciókban lévők 53%-a nő
     - Igazgatóink és az annál magasabb pozíciókban lévők 57%-a nő
     - Menedzsereink és az annál magasabb pozíciókban lévők 59%-a nő
     - Piacvezetőink 70%-a nő
     - Legfontosabb 10 piacunkon a vezetők 60%-a nő (folyt.)



2022. október 11., kedd 13:49

A Mary Kay Inc. a globális sokszínűségi hónap alkalmából nyilatkozatot adott ki a sokszínűségről, az egyenlőségről és a befogadásról, valamint az e témában rendezett csúcstalálkozóról (2. rész)
    Budapest, 2022. október 11., kedd (Business Wire/OTS) -

    A nemi egyenlőség szempontját érvényesítő beszerzés és beszállítói diverzitás (kizárólag az amerikai egyesült államokbeli ellátási láncra vonatkozó, 2021. februári adatok)
    
     - A beszerzést végző csoport tagjainak 66%-a nő
     - Közvetett beszállítóink 12%-a nők, kisebbségi csoporthoz tartozók vagy veteránok tulajdonában lévő vállalkozás
     - Közvetlen beszállítóink 5%-a nők, kisebbségi csoporthoz tartozók vagy veteránok tulajdonában lévő vállalkozás

Az alkalmazottak megtartása
     - Globális szinten a Mary Kay alkalmazottainak 41%-a már több mint 10 éve dolgozik a vállalatnál
     - Az USA-ban a Mary Kay alkalmazottainak 47%-a már több mint 10 éve dolgozik a vállalatnál

A globális szabványok előírásainak követése

2019-ben a Mary Kay aláírta a a Nők felemelkedésének alapelveiről (Women's Empowerment Principles) szóló dokumentumot, és 2021-ben a cég kötelezettséget vállalt a Generation Equality Fórum cselekvési koalíciói (Generation Equality Forum Action Coalitions) célkitűzéseinek teljesítésére annak érdekében, hogy a fenntartható fejlődési célok (Sustainable Development Goals [SDG]) elérése érdekében felgyorsítható legyen a nemek közötti egyenlőség megvalósulása. Felismerve a folyamatos előrehaladás szükségességét, a Mary Kay részt vesz az Egyesült Nemzetek Globális Megállapodásának "Cél: A nemek közti egyenlőség" elnevezésű, a nemek egyenrangúvá válásának felgyorsítását szolgáló programja (UN Global Compact Target Gender Equality Accelerator Programme) 2022-2023. évi tevékenységeiben, melyek célja a nők vállalaton belüli és a vállalat ellátási láncában való képviseletére és vezetői szerepére vonatkozó, ambíciózus vállalati célok megvalósításának folytatása.

A nemek és fajok közötti egyenlőtlenség problémájának megoldása érdekében tett intézkedések

Tudjuk, hogy az egyenlőségért való küzdelem saját szervezetünkön kívül is folyik, ezért támogatjuk közösségeink faji és nemi egyenlőtlenségek felszámolását célzó erőfeszítéseit. Elkötelezettek vagyunk aziránt, hogy külső együttműködések keretében támogassuk a faji előítéletek és a faji megkülönböztetés megszüntetését és egy irányváltást hozó megközelítés alkalmazásával igyekszünk lebontani a kisebbségekhez tartozó nők és lányok lehetőségekhez való hozzáférését akadályozó korlátokat.

A hatások elmélyítésének támogatása külső együttműködések révén

     - A nemi alapú erőszak problémájának kezelése
     - A nők vezető szerepének erősítése és részvételének biztosítása
     - Az egyenlőség támogatása az oktatási lehetőségek terén
     - Az új technológiák diszkriminatív jellemzőinek kiküszöbölése
     - A nők vállalkozási lehetőségeinek elősegítése
         - A nemek közti digitális egyenlőtlenség problémájának kezelése
         - A nemi egyenlőség szempontját érvényesítő beszerzés támogatása

Kibővítjük együttműködéseinket egy olyan ökoszisztéma létrehozása érdekében, amely lehetőségeket biztosít a női vállalkozók számára, ideértve az alulképviselt kisebbségekhez tartozó nőket, erősítve a nemi egyenlőség szempontját érvényesítő beszerzést és áthidalva a nemek közti digitális szakadékot a Women's Entrepreneurship Accelerator (https://www.we-accelerate.com/) program segítségével. A vállalkozói készségek oktatására szolgáló hálózattal (Network for Teaching Entrepreneurship (https://www.nfte.com/)) összefogva globális innovációs versenysorozat (World Series of Innovation) révén támogatjuk a 13-24 éves, kezdő társadalmi vállalkozókat egy-egy adott fenntartható fejlődési cél (SDG) vagy 21. századi üzleti kihívás megoldása érdekében. Az Egyesült Nemzetek Szervezetének WE Empower SDG kihívásával (WE Empower SDG Challenge https://sustainability-innovation.asu.edu/we-empower/)) együttműködve támogatjuk a társadalmi és nemi egyenlőség terén fennálló problémákat megoldani kívánó vállalkozásokat; továbbá hozzájárulunk a fenntartható fejlődési célok helyi célokká való lebontásához és eléréséhez a fejlődő országok vidéki női vállalkozóinak az Egyesült Nemzetek Fejlesztési Programjával (United Nations Development Programme) való együttműködés keretében való támogatásával.

A Congressional Black Caucus Alapítvány (Congressional Black Caucus Foundation) által elindított Nemzeti faji egyenlőségi kezdeményezés a társadalmi igazság érdekében (National Racial Equity Initiative for Social Justice) elnevezésű programmal együttműködve a bűnügyi igazságszolgáltatás reformját szolgáló állampolitikai kutatások révén támogatjuk a faji diszkrimináció felszámolását és az emberi jogok érvényesítését. Az oktatási lehetőségeket korlátozó akadályok felszámolása érdekében minden évben együttműködünk a Vegyész-kozmetológusok Társaságával (Society of Cosmetic Chemists (https://www.scconline.org/)) az alulképviselt kisebbségekbe tartozó tanulók felsőfokú STEM (Science, Technolgy, Engineering and Mathematics [tudomány, technológia, mérnöki tudományok és matematika]) oktatásban való részvételének támogatásában a Társaság Madam C.J. Walker ösztöndíjainak finanszírozásával. (folyt.)



2022. október 11., kedd 13:49

A Mary Kay Inc. a globális sokszínűségi hónap alkalmából nyilatkozatot adott ki a sokszínűségről, az egyenlőségről és a befogadásról, valamint az e témában rendezett csúcstalálkozóról (3. rész)
    Budapest, 2022. október 11., kedd (Business Wire/OTS) -

    Felismerve, hogy az erőszak aránytalanul súlyosabban érinti a nőket és lányokat, igyekszünk feltartóztatni a konfliktusok során, illetve természeti katasztrófahelyzetekben bekövetkező, nemi alapú erőszakos cselekedetek áradatát a CARE szervezettel és az Egyesült Nemzetek Szervezete Nők elleni erőszak felszámolásáért létrehozott vagyonkezelői alapjával (UN Trust Fund to End Violence against Women) való globális együttműködés keretében. Ugyanakkor támogatjuk a nők képviseletét és vezető szerepét az állami szférában és az éghajlatváltozás megakadályozásáért folyó tevékenységekben a Nők Nemzetközi Fórumával (International Women's Forum) és a The Nature Conservancy szervezettel együttműködve.

Végezetül igyekszünk hozzájárulni az új technológiákban rejlő potenciális nemi alapú megkülönböztetés problémájának megoldásához az Egyenlő jogok alapítvánnyal (Equal Rights Trust) való együttműködés keretében, annak biztosítása érdekében, hogy a mesterséges intelligencián (AI) alapuló technológiák támogassák a sokszínűséget és a befogadást.

A Mary Kay számára a sokszínűség, az egyenlőség és a befogadás nem puszta szavak, hanem olyan elvek, amelyek alapján képesek vagyunk a nők életének szerte a világon való gazdagítását célzó küldetésünket teljesíteni. A DEI kötelezettségvállalásaink teljesítését célzó vállalati erőfeszítéseink révén, valamint a változásokat előidéző szervezetekkel szerte a világon való együttműködésünknek köszönhetően hozzájárulunk a nemi és faji alapú igazságtalanságok leküzdéséhez és lépéseket teszünk azért, hogy átalakulást eredményező változások következzenek be vállalatunknál, üzleti partnereinknél és az általunk kiszolgált közösségekben.

AMIT A MARY KAY-RŐL TUDNI KELL…

Mary Kay Ash, egyikeként azoknak a nőknek, akiknek sikerült áttörni a nők vezető pozíciókba kerülését akadályozó, sokszor "láthatatlan" korlátokat, egyetlen cél teljesítését tűzte ki az általa megálmodott és 1963-ban létrehozott szépségápolási cég elé: tegye gazdagabbá a nők életét. Ez az álom szolgált alapul annak a ma már több milliárd dolláros bevételt elérő vállalatnak a felépítéséhez, amely mintegy 40 országban több millió független szépségápolási tanácsadó munkatárs közreműködésével értékesíti termékeit. Vállalkozásfejlesztő szervezetként a Mary Kay elkötelezett aziránt, hogy képzés, mentorálás, érdekképviselet, hálózatépítés és innováció révén támogassa a nők szerepvállalását azon az úton, amely a gazdasági függetlenséghez vezet. A Mary Kay elkötelezett a szépségápolási termékek tudományos alapjait biztosító kutatások és innovatív bőrápolási, és dekorkozmetikai termékek, táplálékkiegészítők, illetve illatszerek előállítása iránt. A Mary Kay hisz abban, hogy életünk gazdagításával egy fenntartható jövőt biztosíthatunk, és szerte a világon együttműködik különféle szervezetekkel az üzleti kiválóság elérésének elősegítése, a rákkutatások támogatása, a nemek közötti egyenlőség elérésének előrevitele, a családon belüli erőszak áldozatainak védelme és a közösségi életterek szépítése céljából, és arra törekszik, hogy támogatásával a gyermekek megvalósíthassák álmaikat. További információkért látogasson el a marykayglobal.com internetes címre és kövessen minket a Facebook-on, az Instagram-on, a LinkedIn-en vagy a Twitter-en!

Tekintse meg az eredeti sajtóközleményt a következő internetes címen: businesswire.com: https://www.businesswire.com/news/home/20221010005616/en/

Kapcsolat:
Mary Kay Inc.
media@mkcorp.com
+1-972-687-5332
Forrás: Mary Kay Inc.

    
E közlemény hivatalos, mérvadó változata az eredeti forrásnyelven közzétett szöveg. A fordítás csak az olvasó kényelmét szolgálja, és összevetendő a forrásnyelven írt szöveggel, amely az egyetlen jogi érvénnyel bíró változat.  

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.