OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. április 24. szerda
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)


2022. december 19., hétfő 12:15

EcoAction: eredményes félév!
    Budapest, 2022. december 19., hétfő (OTS) - Az EIT támogatásával sikerrel lezajlott az EcoAction projekt első szakasza. Az Óbudai Egyetem az innováció támogatása és a vállalkozóvá válás oktatásán túl elvállalta a projekt eredményeinek kommunikációját is, ami az intézmény nemzetközi láthatóságát is erősíti. Ez az első EIT HEI pályázat, amit az egyetem elnyert.

    "Ez a pályázat is illeszkedik azokhoz a folyamatokhoz, amelyek elindultak az NKFIH által támogatott EIÖ - ÖKO1 pályázatban, és folytatódtak az ÖKO2 Innovációs Ökoszisztéma projektjeinkben. Partnereinkkel, a főpályázó finn SeAMK - Seinäjoki University of Applied Sciences egyetemmel és a magyar Pannon Gazdasági Hálózattal (PBN) együttműködésben dolgozunk a vállalkozói egyetemmé válás és az innovációs ökoszisztéma eredményeinek kiteljesítése érdekében. Büszkék vagyunk, hogy a hallgatók részéről is nagy az érdeklődés, már körvonalazódnak izgalmas start-up ötletek." - mondta Gedeon Tímea, az Egyetemi Kutató és Innovációs Központ (EKIK) Innovációs irodájának vezetője, a pályázat projektmenedzsere.

A projekt megvalósítási időszaka: 2022. július - 2024. június. "A 2022. július-december időszakban az ÓE jelentős eredményeket ért el. A partner egyetemeken meglévő innovációs ökoszisztémák módszertanát kölcsönösen megosztottuk a konzorciumon belül, több továbbképzési programot, workshopot is szerveztünk az egyetemen, és kívül. November 18-án az ÓE innovációs stratégiájának megvalósításában kulcsszerepet játszó vezetőket hívtuk össze egy találkozóra, közösen áttekintettük, hogy az innovációs ökoszisztéma elemei hogyan működnek intézményünkben. Legutóbb pedig december 7-én szerveztük meg az egyetemi ipari napot, amin a karok vezetői és 50 ipari szereplő képviseltette magát- foglalta össze Dr. Zrubka Zsombor, az EcoAction szakmai vezetője az eltelt félév mérföldköveit. Hamarosan elindul a projekt angol nyelvű honlapja, és a közösségi média kommunikáció is.

A több mint 270 szervezetből álló hálózathoz csatlakozva a kiválasztott partnerek részt vesznek az EIT felsőoktatási intézményi kezdeményezésében, amelynek célja, hogy az oktatási intézményeket szakértelemmel, finanszírozással és az EIT innovációs ökoszisztémájához való hozzáféréssel támogassa. A program eddig mintegy 50 projektnek nyújtott finanszírozást. Az EIT felsőoktatási intézményi kezdeményezésének (HEI) célja, hogy fellendítse az európai innovációt a felsőoktatásban, támogassa a fenntarthatóbb, digitális és versenyképesebb Európa felé történő kettős átmenetet.

Sajtókapcsolat: Jani Kinga/ jani.kinga@uni-obuda.hu; +36304174124
Egyetemi Kutató és Innovációs Központ (EKIK) - PR-kommunikációs munkatárs
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.