OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. március 28. csütörtök
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)


2022. december 30., péntek 14:44

A Mary Kay Inc. beszámolt a cég 2022-ben kapott díjairól, mérföldkőnek számító eredményeiről és különféle sikereiről (1. rész)
    Dallas, 2022. december 30., péntek (Business Wire/OTS) - Kezdődhet a rózsaszín tűzijáték: A Mary Kay Inc. az idén elért eredményeit ünnepli. A 2022-es év során az ikonikus, vállalkozói szellemet erősítő globális vállalat támogatta az innovációt a tudományos bőrápolás területén, folytatta fenntarthatósági és a társadalmi hatást előmozdító törekvéseit, valamint rangos díjakat kapott üzleti és vezetői tevékenységéért. Nemcsak a szépségről van szó, hanem annak igazolásáról is, hogy a közel 60 éves múlttal rendelkező márka továbbra is vezető szerepet tölt be a nők helyzetének javításában világszerte.

    Az alábbiakban néhány eredmény 2022-ből.
Kattintson ide, ha a teljes listát szeretné látni. - https://marykayglobal.com/wp-content/uploads/2022/12/2022-Mid-Year-Report-1.pdf

ETIKA ÉS ÖKOSZISZTÉMA: ÜZLETI KIVÁLÓSÁG

Nagyszerű munkahely

     -    A Resume.io közzétette a "The Companies Employees Don't Want to Leave" (A vállalatok, amelyeket alkalmazottjaik nem akarnak elhagyni)" című listát, amelyen a Mary Kay-nek a 8. helyet ítélte. A listán többek közt a következő vállalatok szerepeltek: a Virgin Atlantic, a Merck & Co. és a Thomson Reuters.
     -    A Mary Kay négy legjobb munkáltatói elismerést kapott Európában és Malajziában a Kincentric-től.
     -    A Mary Kay-t a Forbes magazin Amerika 2022. évi legjobb középméretű munkaadói (America's Best Midsize Employers 2022) közt nevezte meg.
     -    A Deloitte véleménye szerint a Mary Kay 2022-ben az egyik legjobban irányított vállalat volt (2022 US Best Managed Companies).
     -    A Mary Kay kínai leányvállalatát (Mary Kay China) a Yidian Zixun az év legjobb munkaadójaként nevezte meg (Best Employer of the Year).
     -    A Mary Kay kínai leányvállalata (Mary Kay China) "Az üzleti innováció kiváló példája Kínában 2021-2022-ben" díjat kapta a 9. Kínai Üzleti Innovációs Konferencián (China Business Innovation Conference) a Mary Kay szépségtanácsadója pozícióért, amely a rugalmas kereseti lehetőség kortárs modellje.
     -    A Mary Kay kínai leányvállalata (Mary Kay China) a "Karrierfejlesztést legjobban támogató munkáltató" díjat kapta a China Business Journal-tól.
     -    A Mary Kay kínai leányvállalatát (Mary Kay China) választotta a sokszínűség, az egyenlő bánásmód és a befogadás (DEI) gyakorlati példájának az sHero-val együttműködő Page Group "A sokszínűség, az egyenlő bánásmód és a befogadás megvalósulása, legjobb gyakorlatok 2022-ben" elnevezésű összeállításában.
     -    A Mary Kay kínai leányvállalata (Mary Kay China) kapta meg a "Legjobb vállalatok, kiváló munkáltatók nőknek" díjat az sHero-tól.
     -    A Mary Kay lengyelországi leányvállalata (Mary Kay Poland) a Financial Magazine szerint Lengyelországban 2022-ben az év legjobb munkaadói közé tartozott (Best Employers for 2022).
     -    A Mary Kay cseh köztársasági/szlovákiai leányvállalata (Mary Kay Czech Republic/Slovakia) "Legjobb munkaadó" (Best Employer) besorolást kapott a Kincentric Legjobb munkaadók (Best Employers) elnevezésű programjában.
     -    A Mary Kay fehéroroszországi leányvállalata (Mary Kay Belarus) megkapta a "Number One" fehéroroszországi éves nemzeti díjak közé tartozó, a legjobb közvetlen értékesítésű kozmetikai vállalatnak járó díjat ("Direct Sales Cosmetic Company Number One").
     -    A Mary Kay spanyolországi leányvállalata (Mary Kay Spain) "Legjobb munkaadó" besorolást kapott a Kincentric Legjobb munkaadók (Best Employers) elnevezésű programjában.
     -    A Mary Kay Európa a "Legjobb munkaadó" elismerést kapta a Kincentric Legjobb munkaadók (Best Employers) elnevezésű programjában.
     -    A Mary Kay malajziai leányvállalata (Mary Kay Malaysia) a "Legjobb munkaadó" elismerést kapta a Kincentric Legjobb munkaadók (Best Employers) elnevezésű programjában.


Szervezeti hatékonyság

     -    Deborah Gibbins, operatív vezető operatív irányítás terén játszott szerepe kibővítésre került, hogy támogathassa a vállalat digitális stratégiáját, melynek célja az, hogy a cég nagyobb mértékben támaszkodjon az elérhető technológiákra. Ezentúl a számítástechnikai egység munkatársai Deborah-nak jelentenek.
     -    Nathan Moore került az újonnan létrehozott globális értékesítési és marketing (Global Sales and Marketing) elnöki posztra, mely pozícióban felelős a Mary Kay összes piacáért szerte a világon és feladata a Mary Kay független szépségtanácsadóinak támogatása.
     -    Chaun Harper kibővített szerepkörben az ellátási lánc vezetője lett, új feladatai közé tartozik a közvetlen beszerzés és a szerződéses gyártási funkciók is.
     -    Dr. Lucy Gildea a cég termékekért és tudományos tevékenységért felelős innovációs vezetője szintén újabb feladatokat kapott, melyek közé tartozik az új termékek fejlesztése, a termékportfólióval kapcsolatos stratégia és tervezés, a folyamatfejlesztés és kereskedelmi bevezetés (PrD&C), a csomagolási mérnöki tevékenység (PE) felügyelete és a kutatás és fejlesztés terén a megfelelőség (compliance) biztosítása.


Vezetői elismerések

     -    David Holl, vezérigazgató megkapta a Bravo Leadership díjat a Direct Selling News-tól.
     -    Julia Simon, jogi vezetőnek és vállalati titkárnak a Texas General Counsel Forum odaítélte a Robert H. Dedman Award for Ethics & Law díjat. Simon a cég sokszínűségért és befogadásért felelős vezetőjének szerepét is betölti.
     -    Sheryl Adkins-Green, vevőkapcsolati igazgató felkerült a D CEO Dallas 500 listájára, amely a jelentős befolyással bíró észak-texasi vezetőket ismeri el. (folyt.)



2022. december 30., péntek 14:45

A Mary Kay Inc. beszámolt a cég 2022-ben kapott díjairól, mérföldkőnek számító eredményeiről és különféle sikereiről (2. rész)
    Dallas, 2022. december 30., péntek (Business Wire/OTS) -

    A szépségápolás tudományos háttere

     -    Hat nő a világ különböző pontjáról kapott díjat, amely a STEAM tudományok területén tevékenykedő fiatal nőket hivatott felemelni, bátorítani őket szenvedélyük és karriertörekvéseik folytatására.
     -    A Mary Kay a Society for Investigative Dermatology szervezettel közösen a bőr egészségének biztosítását, illetve bőrbetegségek gyógyítását célzó négy kutatási ösztöndíjat biztosított női kutatóknak.
     -    A Mary Kay kézfertőtlenítője a COVID-járvány legértékesebb terméke (COVID: Most Valuable Product) kategóriában arany Stevie díjat kapott az Amerikai üzleti díjak (American Business Awards) 20. éves díjkiosztóján.


Digitális innováció
     -    A Mary Kay alkalmazása, a Mary Kay® App, bekerült a döntőbe a technológiai innováció kategóriában a Direct Selling Association versenyén.
     -    A Mary Kay kínai "RC Store-ja" kiemelt üzleti példa volt "A nemek közötti szakadék áthidalása a digitális korban" (Bridging the Gender Divide in the Digital Age) elnevezésű kutatásban, amelyet közösen kezdeményezett a Sanghaji Társadalomtudományi Akadémia és az ENSZ Ipari Fejlesztési Szervezete.


KÜLDETÉS ÉS TÁRSADALMI FELELŐSSÉGVÁLLALÁS: A VÁLTOZÁS KATALIZÁTORA

A nők felemelkedésének és egyenlőségének támogatása

     -    Nemzetközi Távközlési Egyesület (International Telecommunication Union) a Mary Kay támogatásával nyílt innovációs versenyt tartott, ahol egy szakértő zsűri kiválasztotta a 10 digitális legjobb gyakorlatot és digitális megoldást, hogy a nemek közötti egyenlőségre nagyobb hangsúlyt fektető ökoszisztémát hozzanak létre start-up és scale-up vállalkozások számára azon akadályok leküzdése érdekében, amelyekkel a női vállalkozók néznek szembe a technológiák fejlesztésekor.
     -    A Mary Kay kínai leányvállalata (Mary Kay China) kezdeményezte a "Gyöngyök Visszaszerzése Projektet" (Pearl Retrieval Project), amelynek célja, hogy hátrányos helyzetű lányoknak minőségi és egyenlő oktatási lehetőségeket biztosítsanak középiskolai tanulmányaik befejezése érdekében.
     -    A Mary Kay kínai leányvállalata (Mary Kay China) független szépségápolási tanácsadói megkapták a "Női erő" (Women's Power) díjat, amelyet a kínai internetes cég, a Sohu.com ítélt oda.
     -    Deborah Gibbins beszédet mondott a "Women's Entrepreneurship Accelerator" (WEA) által szervezett, "A nemek közötti különbségeket megszüntető innovációs ökoszisztémák" (Gender Inclusive Innovation Ecosystems) elnevezésű eseményen Genfben (Svájc).
     -    Julia Simon zsűriként vett részt a We Empower UN SDG Challenge prezentációs estéjén, amelynek házigazdája Diane von Furstenberg volt New York-i stúdiójában szeptemberben. A verseny, amelynek lebonyolításában a Vital Voices és az Arizonai Állami Egyetemről a Global Futures Laboratory vett részt, öt olyan női vállalkozót tüntet ki, akik előmozdítják a fenntartható fejlődési célokat a közösségükben. A díjazottak képességfejlesztő képzéseken vehetnek részt, valamint az üzleti élet szakértőivel vehetik fel a kapcsolatot a világ minden tájáról. A 2022-es győztes Yetunde Ayo-Oyalowo, a Market Doctors szervezet alapítója, amely Nigéria 12 államában nyújt egészségügyi szolgáltatásokat több, mint 120 000 embernek.
     -    A Nemzetközi Telekommunikációs Egyesület (International Telecommunication Union), a Mary Kay támogatásával olyan projektet dolgozott ki, amely célul tűzte ki a nemek digitális képességeiben észlelhető különbségek megszüntetését oly módon, hogy ingyenes, színvonalas, a digitális gazdaságban való boldoguláshoz nélkülözhetetlen tanulási modulokat tett elérhetővé nők és lányok számára.
     -    A Mary Kay bejelentette a fenntartható fejlődési célokat középpontba helyező, kínai kísérleti faluprojekt (SDG Pilot Village Project in China) (2017-2021) eredményeit, és közzétette az I. szakaszról készült hatástanulmányt, egy videót, valamint egy blogposztot. A fenntartható fejlődési célokat középpontba helyező kísérleti faluprojektet a kínai Waipulában valósította meg a Mary Kay, az Egyesült Nemzetek Fejlesztési Programja (United Nations Development Programme), a Gazdasági és Technikai Információcsere Kínai Nemzetközi Központja (China International Center for Economic and Technical Exchange), a Kínai Női Fejlesztési Alapítvány (China Women's Development Foundation) és helyi partnerek közösen.
     -    A kísérleti faluprojekt a Reuters Events felelősségteljes üzleti vállalkozások pályázatának döntőse volt a "fenntartható fejlődési célok úttörője díj" (SDG Pioneer Award) kategóriában.
     -    A Mary Kay által, az Egyesült Nemzetek hat ügynökségének együttműködésével létrehozott Women's Entrepreneurship Accelerator (WEA), bejelentette az világ első ingyenes, online, vállalkozói bizonyítványt adó programját (Entrepreneurship Certificate Programme), amelyet a Nemzetközi Kereskedelmi Központ (International Trade Centre - [ITC]) SheTrades dolgozott ki.
     -    A Mary Kay kínai leányvállalata (Mary Kay China) és a Mary Kay Női Vállalkozói Program (Mary Kay Women's Entrepreneurship Program) 10 millió kínai jüan adománya több, mint 46 157 női vállalkozónak nyújtott kölcsönt Kína 23 tartományában a vállalkozások támogatása és több, mint 84 000 nő jövedelmének növelése céljából. A program a Mulan Gyorsítási Tervben (Mulan Acceleration Plan) fog folytatódni, és a hagyományos üzleti hitelek mellett képességfejlesztést is kínál majd.(folyt.)



2022. december 30., péntek 14:45

A Mary Kay Inc. beszámolt a cég 2022-ben kapott díjairól, mérföldkőnek számító eredményeiről és különféle sikereiről (3. rész)
    Dallas, 2022. december 30., péntek (Business Wire/OTS) -

        -    A Mary Kay támogatta a vállalkozói készségek oktatására szolgáló hálózat (Network for Teaching Entrepreneurship [NFTE]) globális innovációs versenysorozatát (World Series of Innovation - WSI) a 2021-22-es tanévben. Huszonegy feltörekvő társadalmi vállalkozó összesen 16 800 USA dollárt nyert a WSI hét kihívásaira benyújtott javaslataiért, amelyek mindegyike egy SDG teljesítéséhez járul hozzá. A hét innovációs kihívás szponzorai közé a következő szervezetek tartoztak: a Bank of the West, a Citi Foundation, a Mary Kay, a Saint-Gobain North America, az Ernst & Young, az LLP (EY), a Maxar Technologies és a PIMCO.
     -    A Nemzetközi Munkaügyi Szervezet (International Labour Organization [ILO]), és a WEA "Evaluación de las condiciones marco para el desarrollo empresarial de la mujer, Sectores de comercio e industria en la Ciudad de México" címmel közzétett egy, a Mary Kay támogatásával az ILO Női vállalkozók fejlődését (Women Entrepreneurship Development [WED]) célzó stratégiája keretében végzett értékelést Mexikóban.


Sokszínűség, egyenlőség és befogadás

     -    A Mary Kay jogi osztálya elnyerte a Texas General Counsel Forum Magna Stella díját a sokszínűség, az egyenlő bánásmód és a befogadás terén tett erőfeszítéseiért.
     -    A Mary Kay kínai leányvállalata (Mary Kay China) a 2022-es sHero díjkiosztó ceremónián átvehette a legjobb munkaadónak járó női arany díját (Prime Employer for Women Gold Award), valamint a sokszínűség, az egyenlő bánásmód, a befogadás legjobb gyakorlatai Kínában díjat (Driving DEI China Best Practices Award).
     -    Az Egyenlő jogok alapítvánnyal (Equal Rights Trust) való együttműködése keretében a Mary Kay segítette az "Algoritmikus diszkriminációs kezdeményezés" (Algorithmic Discrimination Initiative) elnevezésű, új érdekképviseleti kutatási program elindítását. A program célja bizonyítékok gyűjtése a mesterséges intelligencia és az algoritmusalapú döntéshozási rendszerek használata következtében létrejövő diszkriminációs mintázatokról.
     -    A Vegyész-kozmetológusok Társasága (Society of Cosmetic Chemists [SCC]) SCC75 éves ülésén A'Lelia Bundles úrhölgy Madam C.J. Walker ükunokája és Michelle Hines, Ph.D., a Mary Kay termékösszetételért felelős igazgatója átadták a Madam C.J. Walker ösztöndíjakat, amelyeket a felsőfokú STEM (tudomány, technológiai, mérnöki tudomány és matematika) oktatásban részt vevő, a kozmetikai és személyi higiénés termékeket gyártó ágazattal kapcsolatos tanulmányokat végző, alulképviselt kisebbségekhez tartozó diákoknak ítélnek oda.
     -    A Mary Kay csatlakozott Egyesült Nemzetek Szervezete Globális megállapodásának (Global Compact) Nemi egyenlőség felgyorsítását célzó (Target Gender Equality Accelerator) programjához, az ENSZ Globális megállapodása 2021. júniusi Nemi egyenlőségi stratégiai konzultációja (Gender Equality Strategy Consultation) eredményeként annak érdekében, hogy elmélyítse a nők szerepvállalásának alapelveit, valamint erősítse a vállalat hozzájárulását az 5.5 fenntartható fejlesztési célhoz (SDG), amely 2030-ra a nők teljes körű részvételét és egyenlő esélyeit kívánja biztosítani a vezetésben.


A nemi egyenlőség szempontját érvényesítő beszerzés (Gender-Responsive Procurement [GRP]) és a beszállítói sokszínűség

     -    Deborah Gibbins, a Mary Kay operatív vezetője aláírta az ENSZ nőügyi szervezete, a UN Women által a nemi egyenlőség szempontját érvényesítő beszerzéssel kapcsolatosan kiadott,"Procurement's Strategic Value. Why gender-responsive procurement makes business sense " (A beszerzés stratégiai értéke. Miért hasznos üzleti szempontból a nemi egyenlőség szempontját érvényesítő beszerzés?) érdeképviseleti vitairat előszavát.
     -    A Mary Kay 2022-ben elnyerte a Ezüst bajnok a beszállítói sokszínűség és befogadás terén díjat (2022 Silver Champion for Supplier Diversity & Inclusion) a globális beszállítói sokszínűség és befogadás iránti elkötelezettségéért, mely a befogadásra fordított kiadásai növelésében, befogadási politikájában és a befogadást célzó eljárásaiban nyilvánult meg. A további díjazottak közt volt a Bayer, az Eaton Corporation, a Goldman Sachs és a Marriott International.
     -    Julia Simon, a Mary Kay jogi vezetője és a sokszínűségért és befogadásért felelős tisztviselője beszédet tartott az ENSZ nőügyi szervezete, a UN Women európai és közép-ázsiai regionális irodája (Europe and Central Asia [ECA]) és a KAGIDER (Törökországi női vállalkozók szövetsége) rendezvényén, melyben ismertette annak az IPSOS által a Mary Kay támogatásával Törökországban a nemi egyenlőség szempontját érvényesítő beszerzésről (GRP) végzett felmérésnek az eredményeit, melynek célja a női vállalkozók előtt álló akadályok jobb megértése volt. Simon felszólította a magán- és az állami szektor szereplőit, hogy léptessenek életbe a nemi egyenlőség szempontját érvényesítő beszerzési stratégiákat. (folyt.)



2022. december 30., péntek 14:46

A Mary Kay Inc. beszámolt a cég 2022-ben kapott díjairól, mérföldkőnek számító eredményeiről és különféle sikereiről (4. rész)
    Dallas, 2022. december 30., péntek (Business Wire/OTS) -

    Rákkutatás

     -    A Mary Kay Ash Alapítvány (Mary Kay Ash Foundation)SM bejelentette, hogy 1 millió dolláros támogatást nyújt az ország legjobb rákkutató intézeteiben és egyetemein tevékenykedő tíz kutatónak, akik a nőket érintő rákos megbetegedések terén végeznek úttörő kutatásokat.
     -    Dr. Lucy Gildea, a Mary Kay innovációs vezetője átvette a Mary Kay Ash Alapítvány (Mary Kay Ash Foundation) nevében a Cancer Support Community North Texas Thrive díjat.
     -    A Mary Kay Ash Alapítvány, a dallasi Texasi Egyetem Southwestern Gyógyászati Központjának (UT Southwestern Medical Center) Harold C. Simmons Általános karcinómaközpontjával (Harold C. Simmons Comprehensive Cancer Center) együttműködve bejelentette, hogy egy újabb hallgató, a Malagában, Spanyolországban élő, posztdoktori biológusi tanulmányokat végző Dr. Maria del Rosario Chica Parrado kapott nemzetközi posztdoktori hallgatóként rákkutatásokat végző tudósoknak adott, tudományos munkatársi ösztöndíjat (International Postdoctoral Scholars in Cancer Research Fellowship).


Nemi alapú erőszak (GBV) és családon belüli erőszak (DV)

     -    A Mary Kay elismerést kapott egy, az ENSZ 21 szervezetből álló testületének a Cselekvés a konfliktushelyzetekben történő nemi erőszak ellen hálózata (Action against Sexual Violence in Conflict Network [UN Action]) nevű egysége és a "Committed to Good" nevet viselő szervezet által kiadott fehér könyvben, amely arról szól, hogyan vehet részt a magánszektor a konfliktushelyezekben történő nemi erőszak (conflict-related sexual violence [CRSV]) felszámolását célzó erőfeszítésekben.
     -    Az ENSZ Nők helyzete bizottságának (Commission on the Status of Women) 66. ülésén (CSW66), az ENSZ nők elleni erőszak felszámolására létrehozott alapjának (UN Trust Fund to End Violence Against Women) a 2021-es év tevékenységeiről készült 2022-es éves jelentése elismerte a Mary Kay Ash Alapítványt és a Mary Kay erőfeszítéseit a nők és lányok elleni erőszak felszámolásáért, 15 ország kormányának és az ENSZ nőügyi szervezetének kilenc nemzeti bizottságának támogatásával.
     -    A Mary Kay és a Mary Kay Ash Alapítvány támogatta a CARE nemi alapon történő erőszak megelőzését szolgáló iránymutatásait a fejlesztési programokhoz, ami hasznos eszköz a nemi alapon történő erőszak elleni hatékony beavatkozás megtételéhez azokon a területeken, amelyekre a fejlődéssel összefüggésben a CARE hatással van.
     -    Az Instituto Mary Kay elismerést kapott az Associaçao Brasileira de Venda Direta (ABEVD) egyesülettől a 2021-es "Sinal Vermelho" kampányért, amely a nemi alapon történő erőszakra hívta fel a figyelmet.


Vészhelyzeti intézkedések

     -    Egy támogatásról szóló nyilatkozattal párhuzamosan a Mary Kay bejelentette, hogy adományt nyújt a Vöröskereszt ukrajnai humanitárius krízissel kapcsolatos felhívására reagálva (Ukraine Humanitarian Crisis Appeal).
     -    A Mary Kay Vállalati partner díjat (Corporate Partner Award) kapott az amerikai Vöröskereszttől az ukrajnai konfliktusra való vészhelyzeti reagálásáért.
     -    A Mary Kay Ash Alapítvány (Mary Kay Ash Foundation) bronz Stevie díjat kapott a COVID-19-járvány hatásainak enyhítéséért folytatott tevékenységéért az Amerikai üzleti díjak (American Business Awards) 20. éves díjkiosztóján.
     -    2022 márciusa óta a Mary Kay kínai leányvállalatának (Mary Kay China) jótékonysági programja 1 049 800 jüant különített el, hogy a COVID-19 járványra válaszul 15 város 73 közösségének védőfelszerelést és élelmiszert biztosítson.


Globális társadalmi hatás és helyi közösségek

     -    A Mary Kay 91. helyen végzett a Purpose Power Index elnevezésű felmérésben. Ez a harmadik alkalom, hogy lefolytatásra került a világon a legkiterjedtebb felmérésnek számító vizsgálat, amely azt tekinti át, hogyan látják a fogyasztók a márkák küldetését. A 200-nál is több különféle márkára kiterjedő besorolás több mint 5500 amerikai egyesült államokbeli fogyasztó és alkalmazott több mint 20 500 egyéni véleményén alapul. (folyt.)



2022. december 30., péntek 14:46

A Mary Kay Inc. beszámolt a cég 2022-ben kapott díjairól, mérföldkőnek számító eredményeiről és különféle sikereiről (5. rész)
    Dallas, 2022. december 30., péntek (Business Wire/OTS) -

    FENNTARTHATÓSÁG ÉS KÖRNYEZETVÉDELEM, TÁRSADALMI FELELŐSSÉGVÁLLALÁS ÉS VÁLLALATIRÁNYÍTÁS (ENVIRONMENT, SOCIAL, GOVERNANCE [ESG]): ÉLETÜNK GAZDAGÍTÁSA A JELENBEN EGY FENNTARTHATÓ JÖVŐ ELÉRÉSE ÉRDEKÉBEN

Éghajlatváltozás

     -    A Mary Kay részt vett azon az eseményen, amelyet a korallzátonyokról, a halászatról és az élelmezésbiztonságról (CTI-CFF) szóló Korall-háromszög kezdeményezés (Coral Triangle Initiative) regionális titkársága szervezett. A "Női vezetők, akik kiállnak a Korall-háromszög veszélyeztetett biológiai sokféleségének és fajainak védelme mellett" (Women Leaders Protecting the Coral Triangle's Threatened Biodiversity and Endangered Species) címet viselő megbeszélés során a női vezetők által a Korall-háromszögben a tengeri biológiai sokféleség védelme érdekében tett fejlesztéseket és intézkedéseket mutatták be.
     -    Az ENSZ Nők helyzete bizottságának (Commission on the Status of Women) 66. ülésén (CSW66) a WEA házigazdája volt a "Befektetés a női vállalkozásokba a klímaváltozás leküzdése érdekében" (Investing in Women Entrepreneurs to Tackle Climate Change) című panelmegbeszélésnek.
     -    A dokumentumfilm, amelynek címe "Remény erdeje" (Forest of Hope), Do?a Angelica, egy 71 éves ökoszisztémáért küzdő hölgy és a The Nature Conservancy egyik mexikói partnere, a Mujeres Unidas Para La Conservacion De Laguna Sanchez szervezethez tartozó, csak nőkből álló csapatánek tevékenységét mutatja be. A film kiválasztásra került az Észak-dakotai környezetvédelmi jogok filmfesztiválon (North Dakota Environmental Rights Film Festival) és a Melegvizű források nemzetközi női filmfesztiválon (Hot Springs International Women's Film Festival) való bemutatásra. A Mary Kay által The Nature Conservancy szervezettel együttműködésben megalkotott rövidfilm, amelynek forgatókönyvét egy kizárólag nőkből álló csapat írta, és amelyet ugyanez a csapat rendezett és forgatott le, korábban bekerült az elődöntőbe a Filmek az erdőért (Films for the Forest) filmfesztiválon.


A vizek védelme

     -    A Mary Kay részt vett egy Hollandia és Tádzsikisztán kormányával folytatott konzultáción, melynek célja a magánszektornak az ENSZ vízvédelmi programjában (Water Action Agenda) és az ENSZ 2023-as Vízvédelmi konferenciáján (2023 UN Water Conference) betöltendő szerepének meghatározása.
     -    A Mary Kay a The Nature Conservancy szervezettel együttműködésben részt vett a "Hullámok elindítása: Nők a vízvédelemben" (Making Waves: Women in Water Conservation) című panelmegbeszélésen. A virtuális megbeszélés azokra a női vezetőkre irányította a figyelmet, akik reagálva a válsághelyzet képviselte kihívásra szerte a világon erőfeszítéseket tesztnek óceánjaink egészségének helyreállítása érdekében.


Átláthatóság és érdekképviselet (saját jelentések és azok frissítései)

     -    A Mary Kay elvégezte a női szerepvállalási elvek és a nemek közötti különbségek elemzését, és az eredményeket megosztotta vállalati felelősségvállalásra szakosodott szervezettel, a BSR-rel, hogy a szakértők hogyan vihetnék előbbre az eredményeket. A Mary Kay különböző üzleti funkciókat érintő szabályzatainak és gyakorlatainak elemzése alapján a Mary Kay pontszáma alapján a "Sikeres" (Achiever) kategóriába esett. A következő lépés a végrehajtás során még fennálló hiányosságok kezelése. A női szerepvállalás alapelvei (WEPs).
     -    A Mary Kay beszámolt eredményeiről, amelyeket az 5-generációs egyenlőségi cselekvési koalíciókért (5 Generation Equality Action Coalitions) tett kötelezettségvállalások terén ért el. A Mary Kay 2021 júliusában, a Generációs Egyenlőségi Akciófórumon (Generation Equality Action Forum) csatlakozott ezekhez a cselekvési koalíciókhoz.
     -    A Mary Kay benyújtotta az ENSZ globális megállapodása szerinti előrehaladási jelentést, amely a következő fenntarthatósági kategóriákat vizsgálja: irányítás, emberi jogok, munka, környezet és a korrupcióval szembeni fellépés. (folyt.)



2022. december 30., péntek 14:46

A Mary Kay Inc. beszámolt a cég 2022-ben kapott díjairól, mérföldkőnek számító eredményeiről és különféle sikereiről (6. rész)
    Dallas, 2022. december 30., péntek (Business Wire/OTS) -

    Amit a Mary Kay-ről tudni érdemes

Mary Kay Ash, egyikeként azoknak a nőknek, akiknek sikerült áttörni a nők vezető pozíciókba kerülését akadályozó, sokszor "láthatatlan" korlátokat, egyetlen cél teljesítését tűzte ki az általa megálmodott és 1963-ban létrehozott szépségápolási cég elé, hogy gazdagítsa a nők életét. Ez az álom szolgált alapul annak a ma már több milliárd dolláros bevételt elérő vállalatnak a felépítéséhez, amely mintegy 40 országban több millió független szépségápolási tanácsadó munkatárs közreműködésével értékesíti termékeit. Vállalkozásfejlesztő szervezetként a Mary Kay elkötelezett aziránt, hogy képzés, mentorálás, érdekképviselet, hálózatépítés és innováció révén támogassa a nők szerepvállalását. A Mary Kay elkötelezett a szépségápolási termékek tudományos alapjait biztosító kutatásokba való befektetés és innovatív bőrápolási és dekorkozmetikai termékek, táplálékkiegészítők, illetve illatszerek előállítása iránt. A Mary Kay hisz abban, hogy ha ma cselekszünk életünk gazdagítása érdekében, ezzel fenntartható jövőt biztosíthatunk, és szerte a világon együttműködik különféle szervezetekkel az üzleti kiválóság elérésének elősegítése, a rákkutatások támogatása, a nemek közti egyenlőség előrevitele, a családon belüli erőszak áldozatainak védelme és a közösségi életterek szépítése céljából, és arra törekszik, hogy támogatásával a gyermekek megvalósíthassák álmaikat. További információkért látogasson el a marykayglobal.com weboldalra, kövessen minket a Facebookon, az Instagramon, a LinkedIn-en vagy a Twitter-en.

Forrásverzió a businesswire.com címen: https://www.businesswire.com/news/home/20221228005371/hu/

Kapcsolatok
Mary Kay Inc. vállalati kommunikáció
marykay.com/newsroom
972.687.5332 vagy media@mkcorp.com

Forrás: Mary Kay


E közlemény hivatalos, mérvadó változata az eredeti forrásnyelven közzétett szöveg. A fordítás csak az olvasó kényelmét szolgálja, és összevetendő a forrásnyelven írt szöveggel, amely az egyetlen jogi érvénnyel bíró változat.
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.