OTS Üzleti Sajtószolgálat
2023. szeptember 22. péntek
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)


2023. február 22., szerda 11:55

Az Omixon Biocomputing Kft. a 2020-1.1.2-PIACI-KFI-2021-00211 számú pályázatát sikeresen lezárta. Az NKFI finanszírozásából diagnosztikai és terápiás fejlesztéseket valósított meg.
    Budapest, 2023. február 22., szerda (OTS) - Az Omixon Biocomputing Kft. egy 2011-ben alakult, magyar tulajdonú, budapesti székhelyű globális molekuláris diagnosztikai vállalat, amely az egyik legfejlettebb transzplantációs diagnosztikai terméket gyártja és exportálja a világ minden tájára.

    Cégünk 2021-ben pályázatot nyújtott be a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal által meghirdetett "Piacvezérelt kutatás-fejlesztési és innovációs projektek támogatása felhívásra" a "Transzplantáció hosszútávú sikerességét elősegítő in vitro diagnosztikai eszközök fejlesztése" címmel. A 2020-1.1.2-PIACI-KFI-2021-00211 azonosító számú pályázatunk az Innovációs Testület javaslata alapján, 279 892 517Ft visszatérítési kötelezettség nélküli támogatást nyert.

A pályázat eredményeképpen kifejlesztésre került kettő transzplantációs termékcsalád: a NanoTYPE valamint a HoloGRAFT.

A NanoTYPE termék a világ első olyan genetikai tesztje, amely lehetővé teszi, hogy hirtelen elhalálozott donorok kompatibilitását sürgősséggel, 6 órán belül nagy felbontással határozzák meg

A nagyfelbontású HLA tipizálás lehetővé teszi a donor és beteg fehérjemolekula szintű kompatibilitásának vizsgálatát, amit korábban sürgősséggel nem lehetett elvégezni.

A NanoTYPE termék használatával lényegesen csökkenthető a kompatibilitási vizsgálat
komplexitása és megnövelhető a transzplantáció hosszútávú sikerességének esélye.  Várhatóan a termék bevezetése következtében a donorok és betegek párosítása sikeresebb transzplantációs kimenetelhez vezet, a szerv és a beteg is lényegesen tovább él a kiválasztott donor szervvel. A NanoTYPE termék értékesítése 2022 második felében indult, amelynek következtében az Omixon több tíz új ügyfelet szerzett és az árbevétel is jelentős növekedésnek indult. A NanoTYPE termék klinikai validálása folyamatban van, amelynek következtében az Omixon szándéka az európai CE jel megszerzése.

A HoloGRAFT termék a transzplantáció nem-invazív után követésére alkalmas. Jelenleg a transzplantált szervet rendszeresen biopsziás tűvel mintavételezik annak megállapítására, hogy van-e kilökődés. A kilökődés kockázatát azonban vérből is meg lehet állapítani. Célunk egy olyan vérteszt kifejlesztése volt, amely lehetővé teszi a szükségtelen tűbiopsziák számának csökkentését. A HoloGRAFT a világ első olyan kereskedelmi forgalomban is elérhető tesztje, ami lehetővé teszi transzplantált betegek vérmintájából a transzplantált szervből származó szabad      DNS (cf-DNS) abszolút koncentrációjának mérését. A transzplantált szervből származó szabad DNS abszolút szintjének változása alkalmas lehet a szerv állapotának monitorozására. 2022-ben a termék hatékonyságának piaci tesztelése érdekében több országban indítottunk kutatási együttműködést.

Várakozásunk szerint az új termékek a betegellátás biztonságának növelése mellett hozzájárulnak az Omixon a gyorsabb növekedéshez és új munkahelyek létrehozásához.


További információk: www.omixon.com
Projekt website: https://www.omixon.com/2020-1-1-2-piaci-kfi-2021-00211-projekt/
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.