OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. július 13. szombat
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)


2023. február 28., kedd 10:22

Probiotikus állatgyógyászati gyógyhatású készítmény fejlesztése a Fermentia Kft-nél
    Budapest, 2023. február 28., kedd (OTS) - A Fermentia Mikrobiológiai Kft. 2006. évi alapítása óta mikrobiológiai termékeket gyárt és fejleszt. Partnerei között hazai és EU országbeli gyógyszer-, élelmiszer- és agráripari szereplők találhatóak.

        A vállalkozás pályázatot nyújtott be az NKFIH által meghirdetett Piacvezérelt kutatás-fejlesztési és innovációs projektek támogatása felhívásra "Antibiotikumok felhasználását csökkentő probiotikus állatgyógyászati termék fejlesztése tehenek ellést követő méhgyulladásának (metritis) megelőzésére" címmel. A 2020-1.1.2-PIACI-KFI-2021-00002 azonosító számú pályázat 115.654.048 Ft visszatérítési kötelezettség nélküli támogatást nyert.
     Fejlesztésük célja az antibiotikum rezisztencia kialakulásának megelőzése. Ezt a célt a tejelő tehenek ellést követően kialakuló méhgyulladásának kezelésére alkalmas probiotikus termék kidolgozásával kívánják elérni. Azt az irodalmi adatokra alapozott feltevést kívánják igazolni, hogy a hüvelyben alkalmazott probiotikus/szimbiotikus készítmény hozzájárul a nemi utak egészséges mikroflórájának kialakításához, ezáltal javítva a vemhesülési arányt, illetve csökkentve az ellést követő méhgyulladás kialakulásának valószínűségét. Ezáltal a kifejlesztett termék jelentős mértékben csökkenteni fogja a tartás során alkalmazott antibiotikumok mennyiségét.
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.