OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. április 24. szerda
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)


2023. március 24., péntek 14:10

Az American Express közzétette 2023 legfontosabb utazási irányzatait (1. rész)
    New York, 2023. március 24., péntek (Business Wire/OTS) -     Az American Express Travel a globális utazási irányzatokról szóló 2023-as jelentése szerint(1) az utazók, különösen az Y és a Z generáció(2) többet tervez utazásra költeni 2023-ban, mint 2022-ben. -    Az utazókat kedvenc sorozataik és mozifilmek inspirálják, álmaik úti célját az alapján választják ki, hogy mit fognak enni, illetve fontosak számukra a széles körű wellness szolgáltatások és a helyi közösségek támogatása.

        Ez a sajtóközlemény multimédia-tartalommal rendelkezik. A teljes tartalmat itt találja: https://www.businesswire.com/news/home/20230323005097/hu/

Az American Express Travel® ma közzétette a 2023-as globális utazási irányzatokról szóló jelentését, amely négy, az embereket az idei évben utazásra sarkalló globális irányzatot emel ki:

     -    Egyre népszerűbb a "set-jetting": A népszerű filmek, sorozatok és a közösségi média arra ösztönzik az embereket, hogy elutazzanak a képernyőn látott helyszínekre, például Olaszországba, Párizsba, a Yellowstone Nemzeti Parkba vagy Londonba.
     -    Ízek nyomában: Legyen szó a legjobb éttermekről, helyi finomságokról vagy akár főzőtanfolyamokról, az emberek az alapján választják ki, merre utazzanak legközelebb, hogy ott mit fognak enni.
     -    Wellness-hullám: Egyre népszerűbbek a pihentető nyaralások, mivel az utazóknak fontos a mentális és fizikai egészségük megőrzése.
     -    Utazások, amelyek eltérnek a megszokottól: Az utazók rejtett gyöngyszemeket keresnek, és látogatásuk során szeretnék támogatni a helyi közösséget.

A jelentés, amely az Egyesült Államok, Ausztrália, Kanada, Mexikó, Japán, India és az Egyesült Királyság utazói körében végzett felmérés adatain alapul, megállapította, hogy a válaszadók több mint fele (52%) idén több utazást tervez, mint tavaly, és a válaszadók 50%-a több pénzt tervez utazásra költeni 2023-ban, mint 2022-ben. A felmérésben részt vevő Y és Z generáció képviselőinek 84%-a előbb költene álomutazásra, mint egy új luxuscikk megvásárlására, és 79%-uk egyetért abban, hogy az utazás a költségvetés fontos eleme.

"A nyaralások értékesek, és az utazók az érdeklődési körük köré szervezett, személyre szabott utazásokat részesítik előnyben, kezdve onnan, hogy az egész nyaralást egyetlen vacsorafoglaláshoz igazítják, odáig, hogy elkészítik a tökéletes videót a TikTokra" - mondja Audrey Hendley, az American Express Travel elnöke. "Bármi legyen is a motiváció, az American Express Travel tanácsadók kellő tapasztalattal rendelkeznek ahhoz, hogy bármely utazónak bármely utazást segítsenek megtervezni."

Az American Express Travel 2023-as globális utazási irányzatokról szóló jelentésének legfontosabb megállapításai a következők:

     -    A popkultúra és a közösségi média növeli a "set-jetting" népszerűségét, különösen a fiatal utazók körében.
         o    A válaszadók 75%-a azt állítja, hogy a közösségi média hatására utaznak el egy adott helyre.
         o    Az Y és Z generáció megkérdezett tagjainak 70%-a mondja azt, hogy azért kaptak kedvet egy adott úti cél felkereséséhez, mert látták egy sorozatban, hírcsatornán vagy mozifilmben.
         o    Az Y és Z generáció megkérdezett tagjainak 46%-a állítja, hogy az úti cél kiválasztásában szerepet játszott az Instagram.

     -    A legjobb éttermek felkeresésétől, a helyi finomságok kipróbálásán át a főzőtanfolyamokig az ételek nagyban befolyásolják azt, hogy az emberek hova utaznak.
         o    A válaszadók 81%-ának véleménye szerint a helyi ételek és konyha kipróbálása az utazás legjobban várt része.
         o    Az Y és Z generációt képviselő megkérdezettek 66%-a azt állítja, hogy a "Hol együnk?" kérdésre legtöbbször a közösségi médiában találják meg a választ.
         o    Az Y és Z generációt képviselő megkérdezettek közel fele (47%) mondja azt, hogy egy egész utazást szerveztek egy adott étterem meglátogatása köré.

     -    Az egészségmegőrzés előtérbe kerülésének köszönhetően egyre népszerűbbek a pihentető nyaralások.
         o    A válaszadók 73%-a idén abból a célból szervezi a nyaralását, hogy javítson mentális, fizikai és lelki egészségén.
         o    Az Y és Z generációt képviselő megkérdezettek 60%-a azt mondja, hogy csak olyan szállodát foglal, amelyben van fürdő és wellness szolgáltatások.

     -    Az utazók eldugott gyöngyszemeket keresnek és támogatni kívánják a helyi közösséget, amelyet meglátogatnak.
         o    A válaszadók 85%-a olyan helyre szeretne ellátogatni, ahol valóban megtapasztalhatja a helyi kultúrát.
         o    A válaszadók 78%-a szívesen venne részt 2023-ban olyan utazáson, amellyel támogathatja a helyi közösséget.

Mivel 2023-ban is nagy az érdeklődés az utazások iránt, az American Express Travel a jogosult Kártyabirtokosoknak kivételes lehetőségeket biztosít, például több mint 1400 utasváró használata a Global Lounge Collection programon keresztül; több mint 7000 utazási tanácsadó; éttermi foglalások a Resyn keresztül és ellenőrzött éttermi javaslatok a Resy.com/Travel oldalon; kedvezmények világszerte több mint 2000, gondosan kiválogatott hotelben a Fine Hotels + Resorts® és a The Hotel Collection révén; és sok minden mást.

Az American Express Travel 2023-as globális utazási irányzatokat bemutató jelentése megtekinthető itt - https://www.americanexpress.com/en-us/travel/discover/get-inspired/global-travel-trends . (folyt.)



2023. március 24., péntek 14:10

Az American Express közzétette 2023 legfontosabb utazási irányzatait (2. rész)
    New York, 2023. március 24., péntek (Business Wire/OTS) -

    AMIT AZ AMERICAN EXPRESSRŐL TUDNI ÉRDEMES

Az American Express fizetési szolgáltatásokat nyújtó, globálisan integrált vállalat, amely lehetővé teszi ügyfelei számára, hogy olyan termékekhez férjenek hozzá, illetve olyan ismereteket és tapasztalatokat szerezzenek, amelyek gazdagítják életüket és hozzájárulnak az üzleti sikerekhez. További információkért kérjük, látogasson el az americanexpress.com weboldalra, és lépjen velünk kapcsolatba a következő közösségi oldalakon: facebook.com/americanexpress, instagram.com/americanexpress, linkedin.com/company/american-express, twitter.com/americanexpress és youtube.com/americanexpress.

A termékekre, szolgáltatásokra és vállalati fenntarthatóságra vonatkozó információk a következő linkeken érhetők el: magánkártyák, üzleti kártyák és szolgáltatások, utazási szolgáltatások, ajándékkártyák, előre fizetett kártyák, kereskedői szolgáltatások, Accertify, Kabbage, Resy, vállalati kártya, üzleti út, sokszínűség és befogadás, vállalati fenntarthatóság és környezeti, társadalmi és vállalatirányítási jelentések.

Módszertan:

(1)Az American Express 2023-as globális utazási irányzatokat bemutató jelentése egy online felmérés adatain alapul, amelyet a Morning Consult végzett 2023. február 3. és 11. között. A minta 1000 ausztrál, kanadai, indiai, japán, mexikói, brit és 2000 amerikai utazóból állt, akiknek a háztartási jövedelme legalább 70 ezer dollárnak felelt meg, és akik jellemzően évente legalább egyszer utaznak repülővel. Az egyes piacok felmérése során kapott eredmények hibahatára plusz-mínusz 3 százalékpont.

(2) Az Y és Z generációhoz azok a válaszadók tartoznak, akik 1981 és 2012 között születtek.

Utazás-értékesítő

Az American Express Travel Related Services Company, Inc. kizárólag az utazási szolgáltatók értékesítési ügynökeként jár el, és nem felelős az ilyen szolgáltatók tevékenységéért vagy mulasztásaiért. Egyes szolgáltatók jutalékot és egyéb ösztönzőket fizetnek nekünk az értékesítési vagy egyéb célok eléréséért, és ösztönzőket nyújthatnak utazási tanácsadóinknak. További információért kérjük, látogasson el a www.americanexpress.com/travelterms weboldalra.

Kalifornia CST#1022318; Washington UBI#600-469-694

Forrás: American Express Company

Helyszín: New York

Forrásverzió a businesswire.com címen: https://www.businesswire.com/news/home/20230323005097/hu/

Kapcsolat
AMERICAN EXPRESS
Emily Vicker
Emily.Vicker@aexp.com


Forrás: American Express


E közlemény hivatalos, mérvadó változata az eredeti forrásnyelven közzétett szöveg. A fordítás csak az olvasó kényelmét szolgálja, és összevetendő a forrásnyelven írt szöveggel, amely az egyetlen jogi érvénnyel bíró változat.
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.