OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. március 29. péntek
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)


2023. június 1., csütörtök 11:18

Világsztár hegedűs, Petőfi táncban és egy kiállítás Budapestről - Sokszínű hétvégét ígér a Margitszigeti Színház
    Budapest, 2023. június 1., csütörtök (OTS) - Érdemes kilátogatni a Margitszigetre a pénteken és a hétvégén, hisz a főváros legszebb szabadtéri színháza változatos programot kínál. Pénteken a közönség részt vehet egy varázslatos nyitókoncerten Daniel Lozakovich világsztár hegedűművész vendégszereplésével a Nemzeti Filharmonikusok koncertjén, vasárnap pedig egy fergeteges táncjátékkal várnak mindenkit Petőfi életének legszebb pillanatairól. Ha már ott vagyunk a Víztorony-kilátó környezetében elhelyezkedő szabadtéri színpadnál, nem szabad kihagyni a Budai Rajziskola fiatal tehetségeinek frissen nyíló kiállítását sem, mely színházjeggyel ingyenesen látogatható.

    Hagyományos és mindig lenyűgöző

A Margitszigeti Színház ismét egy világsztárral, Daniel Lozakovich hegedűművésszel nyitja meg a júniust. A hagyományosan megrendezett klasszikus zenei nyitókoncert hazánk legrangosabb szimfonikus együttesével, a Nemzeti Filharmonikus Zenekarral évről-évre elvarázsolja a közönséget. Budapest 150. születésnapja alkalmából a koncert Caramel Budapestnek írt, 1873 című dalával veszi majd kezdetét, melyben a Magyar Állami Operaház 150 fős Gyermekkara is közreműködik. Ezt követően a világ legnagyobb színpadain fellépő, méltán világhírű zenész, Daniel Lozakovich hegedűjátéka teszi majd igazán különlegessé az estét, ahol olyan művek hangzanak majd el, mint Dohnányi Ernő Ünnepi nyitánya, Camille Saint Saëns: III., h-moll hegedűversenye és Csajkovszkij V. szimfóniája.

Koncert: https://margitszigetiszinhaz.hu/margitszigeti-programok/nyitokoncert-nemzeti-filharmonikus-zenekar-kozremukodik-daniel-lozakovich-hegedumuvesz/

Lendületes kiállítás a Víztorony-kilátóban

Buda+ Pest címmel látható június 2-tól a Budai Rajziskola fiatal művészeinek tárlata, melyet Budapest ihletett. A művészek alkotásaival is ünnepli a színház mindazt az elszántságot, kreativitást, a jövőbe vetett hitet, amivel 150 évvel ezelőtt felvirágoztatták a fővárost. Az 1873-as esemény az új városnak soha nem látott kulturális, és gazdasági virágzást hozott. A 85 éve működő Margitszigeti Szabadtéri Színpad kiállításaival is bizonyítani kívánja, hogy ez a hely a hazai és nemzetközi művészek találkozóhelye, a tradíció és az innováció műhelye. Egy hely, amiben minden generáció az örömét leli, a fiatal alkotók pedig teret és lehetőséget kapnak a bemutatkozásra.

Petőfi legszebb pillanatai a Margitsziget nagyszínpadán

A Magyar Nemzeti Táncegyüttes, mint az ország legnagyobb létszámú hivatásos táncegyüttese látványos és izgalmas produkciót ígér az ország legnagyobb szabadtéri színpadán a Petőfi-centenárium évében.

Program: https://margitszigetiszinhaz.hu/margitszigeti-programok/magyar-nemzeti-tancegyuttes-szabadsag-szerelem/

"Nem született még magyar költő, aki több ihletet merített volna a népköltészetből, mint Petőfi Sándor és nem volt rajta kívül másik poéta, akinek munkássága nagyobb hatással lett volna a magyar folklórra. Petőfi és a népi kultúra, a népdal, a népzene, s vele együtt a néptánc szinte összeforrt, olyan egységet képez, hogy szinte magától értetődő volt az "összekapcsolásuk." Ennek a találkozásnak a legszebb és legérdekesebb pillanatait fogjuk felvillantani a költő életét bemutató tánc-szín-játékunkban." - mondta el a táncegyüttes vezetője, Zsuráfszky Zoltán.

A nagyszabású előadásban a Magyar Nemzeti Táncegyüttes és zenekara gyerektáncosokkal kiegészülve a néptánc és népzene nyelvén szólni majd a 200 évvel ezelőtt született géniuszról. Az első felvonás Petőfi életének vidám epizódjait jeleníti meg; a darab elején mindjárt egy kiskőrösi újévi bálba csöppenünk, amikor megszületik a kis Petrovics Sándor, majd a diákévek csínytevései, pajkos szerelmek, bordalok… de néhány mesebeli hős is megelevenedik a Helység kalapácsából, vagy a János vitézből. Később megismerhetjük a Pilvax kávéház eseményeit, ahonnan az 1848-as szabadságharc indult. Nem maradnak ki a belső vívódások, az igaz szerelem, küzdelmek, csaták és végül a forradalom szomorú bukása.

www.margitszigetiszinhaz.hu
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.