OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. március 29. péntek
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)




2010. augusztus 4., szerda 14:35

Sakk világbajnokság az ABBA-fiúktól! Szabadtéri világpremier a Margitszigeten!
    Budapest, 2010. augusztus 4., szerda (OTS) - A Szabad Tér Színház és a PS Produkció augusztus 6-án és 7-én bemutatja a SAKK című musical-koncertet a Budapesti Nyári Fesztivál keretén belül. Benny Andersson-Tim Rice-Björn Ulvaeus SAKK: a szerelem, szenvedély, játék és küzdelem darabja, két sakkvilágbajnoki döntő története, melyet két szupernagyhatalom harca irányít.

    
    A hírhez tartozó kép(ek) ingyenesen letölthető(ek) a következő
internetcímen: http://ots.mti.hu/kep/OTS_20100804_001.jpg

    Augusztus 6-án (péntek) és 7-én (szombat) az eredeti előadás dramatizált koncertváltozatát láthatjuk a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon a Vámpírok bálja című musical sztárjaival. A SAKK újraszerkesztett, friss verziója még nem volt látható szabadtéri színpadon! A Sakk cselekménye a '70-es években játszódik egy amerikai-szovjet sakkvilágbajnoki mérkőzésen, ahol a két nagyhatalom versengése mellett kibontakozik egy szerelmi háromszög is. Magánéleti és politikai csatározásokkal átszőtt, sodró lendületű történetet, amelyet olyan fülbemászó dallamok kísérnek, mint a  One night in Bangkok , a  The story of Chess , a  Nobody's side , és az Anthem .

    A musical-koncert sikerét több híres szakember neve is garantálja!
    A musical zeneszerzői, Benny Andersson és Björn Ulvaeus az ABBA svéd pop együttes tagjaiként váltak ismertté a 70-es években. A zenekar feloszlása után kerültek kapcsolatba Tim Rice szövegíróval, és alkottak meg közösen a mára klasszikussá vált Chess musicalt.

    Kentaur, a Vámpírok bálja musical díszlet- és jelmeztervezője számos magyar és nemzetközi (Szlovákia, Csehország, Ausztria, Dánia, Svédország, Norvégia, Nagy Britannia, Egyesült Államok, Ausztrália, Fülöpszigetek) produkcióban dolgozott már, most pedig a Sakk látványtervezőjeként vesz részt az előadásban.

    Karen Bruce (koreográfus), aki a 2012-es londoni Olimpiai játékok nyitó ceremóniájának felkért rendezőkoreográfusa és Cornelius Baltus, neves rendező is garancia az átütő sikerre.

    A budapesti szabadtéri világpremieren a főbb szerepekben Sári Évát, Kecskés Tímeát, Szemenyei Jánost valamint Egyházi Gézát láthatjuk. Simon Edit producer meghívására Tim Rice is jelen lesz az augusztusi díszbemutatón.

    Az előadás CSAK KÉT ALKALOMMAL, augusztus 6-án (péntek) és 7-én (szombat) 20.30-i kezdéssel lesz megtekinthető a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon!
    

-------------------------------------------------------------------

      Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
      Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI Zrt.
      Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.
Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.