OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. április 24. szerda
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)






2010. augusztus 9., hétfő 12:01

Minőségi Magyar termékek felsorakoztatása a Zsindelyes Fesztiválon
    Budapest, 2010. augusztus 9., hétfő (OTS) - A mai dinamikusan fejlődő világban minden változik, az igények is. Viszont a fogyasztók egyre inkább ragaszkodnak a hagyományokhoz, a nemzeti, jó minőségű Magyar élelmiszerekhez. Ezt az igényt felismerve jött létre 12 évvel ezelőtt a HÍR. Ez a Hagyományok Ízek Régiók programot takarja, aminek lényege, hogy nyolcvan szakértő, mintegy 300 magyar, illetve speciálisan regionális, hagyományos élelmiszert válogatott ki, amelyeket egy közös kiadványban jelentetett meg.

    
    A hírhez tartozó kép(ek) ingyenesen letölthető(ek) a következő
internetcímen: http://ots.mti.hu/kep/OTS_20100809_001.jpg http://ots.mti.hu/kep/OTS_20100809_002.jpg

    A cél, hogy a magyar gasztronómiai kultúra színesebbé, színvonalasabbá váljon, illetve hogy a külföldi és hazai fogyasztók is közelebbről megismerkedjenek a magyar hagyományokkal. A Zsindelyes Pálinkafőzde is a program mellé állt, ezt mutatja az is, hogy a szeptember 4-én megrendezésre kerülő IV. Zsindelyes Pálinka és Népi Gasztronómiai Fesztiválon is helyet kapnak ezek a kiváló termékek. Külön kiállítói sor kerül kialakításra a számukra, ahol a helyi specialitású pirított napraforgó, illetve rétesek és szódavíz mellett megismerkedhetnek az érdeklődők egyéb hagyományos élelmiszerekkel is, mint a klasszikusnak mondható kürtőskalács, kenyérlángos, debreceni vásári füzéres perec, dübbencs, kecskesajt, gyümölcs aszalványok, méz, és ezekből készült ételek.
    Ugyanezen a helyszínen kap lehetőséget a bemutatkozásra a KMÉ, vagyis a Kiváló Magyar Élelmiszerek csoportja. A célja a programnak hasonló, mint az előzőekben említett HÍR: az arra érdemes magyar élelmiszerek népszerűsítése a fogyasztók körében. Viszont ebben az esetben az elismerés egy védjeggyel jár, ami rákerül a címkékre, így a vásárlók tájékoztatása szinte biztos. 1998 óta létezik ez a minősítő rendszer, aminek következménye leginkább a tudatos vásárlás elősegítése, illetve az általános termékjavulás Magyarországon. Ma megközelítőleg 400 terméket tiszteltek meg a szakértők ezzel a védjeggyel, köztük számos Zsindelyes Pálinkát is. Ezekről, és még más környékbeli, illetve országosan is elismert élelmiszerekről is tájékozódhatnak az érdeklődők, ha a IV. Zsindelyes Fesztiválra érkeznek szeptember 4-én.


Bővebb információ:
Juhász Miklós
06-30-515-44-90
www.zsindelyes.hu
    

------------------------------------------------------------------

      Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
      Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI Zrt.
      Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.
Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.