Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)
|
|
|
2010. augusztus 9., hétfő 12:01 |
Minőségi Magyar termékek felsorakoztatása a Zsindelyes Fesztiválon |
|
Budapest, 2010. augusztus 9., hétfő (OTS) - A mai dinamikusan
fejlődő világban minden változik, az igények is. Viszont a
fogyasztók egyre inkább ragaszkodnak a hagyományokhoz, a nemzeti, jó
minőségű Magyar élelmiszerekhez. Ezt az igényt felismerve jött létre
12 évvel ezelőtt a HÍR. Ez a Hagyományok Ízek Régiók programot
takarja, aminek lényege, hogy nyolcvan szakértő, mintegy 300 magyar,
illetve speciálisan regionális, hagyományos élelmiszert válogatott
ki, amelyeket egy közös kiadványban jelentetett meg. |
A hírhez tartozó kép(ek) ingyenesen letölthető(ek) a következő internetcímen:
http://ots.mti.hu/kep/OTS_20100809_001.jpg
http://ots.mti.hu/kep/OTS_20100809_002.jpg
A cél, hogy a magyar gasztronómiai kultúra színesebbé,
színvonalasabbá váljon, illetve hogy a külföldi és hazai fogyasztók
is közelebbről megismerkedjenek a magyar hagyományokkal. A
Zsindelyes Pálinkafőzde is a program mellé állt, ezt mutatja az is,
hogy a szeptember 4-én megrendezésre kerülő IV. Zsindelyes Pálinka
és Népi Gasztronómiai Fesztiválon is helyet kapnak ezek a kiváló
termékek. Külön kiállítói sor kerül kialakításra a számukra, ahol a
helyi specialitású pirított napraforgó, illetve rétesek és szódavíz
mellett megismerkedhetnek az érdeklődők egyéb hagyományos
élelmiszerekkel is, mint a klasszikusnak mondható kürtőskalács,
kenyérlángos, debreceni vásári füzéres perec, dübbencs, kecskesajt,
gyümölcs aszalványok, méz, és ezekből készült ételek.
Ugyanezen a helyszínen kap lehetőséget a bemutatkozásra a KMÉ,
vagyis a Kiváló Magyar Élelmiszerek csoportja. A célja a programnak
hasonló, mint az előzőekben említett HÍR: az arra érdemes magyar
élelmiszerek népszerűsítése a fogyasztók körében. Viszont ebben az
esetben az elismerés egy védjeggyel jár, ami rákerül a címkékre, így
a vásárlók tájékoztatása szinte biztos. 1998 óta létezik ez a
minősítő rendszer, aminek következménye leginkább a tudatos vásárlás
elősegítése, illetve az általános termékjavulás Magyarországon. Ma
megközelítőleg 400 terméket tiszteltek meg a szakértők ezzel a
védjeggyel, köztük számos Zsindelyes Pálinkát is. Ezekről, és még
más környékbeli, illetve országosan is elismert élelmiszerekről is
tájékozódhatnak az érdeklődők, ha a IV. Zsindelyes Fesztiválra
érkeznek szeptember 4-én.
Bővebb információ: Juhász Miklós 06-30-515-44-90 www.zsindelyes.hu
------------------------------------------------------------------
Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók
a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül
felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett
anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget,
rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti
szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által
szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős. © Copyright MTI Zrt.
Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a
(06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus
levelező címen kaphat.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|