OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. április 23. kedd
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)






2011. február 24., csütörtök 15:15

Dobfenomén gitárral - Brian Blade: Mama Rosa
    Budapest, 2011. február 24., csütörtök (OTS) - Minden esetben kuriózum, ha egy művész a hangszer helyett, amelynek közismerten zseniális virtuóza, valami mással áll a közönség elé. 2011. március 6-án korunk egyik legnevesebb és legmeghatározóbb jazzdobosa, Brian Blade érkezik a Művészetek Palotájába négy zenésztársával - ezúttal mint gitáros-énekes.

    
    A hírhez tartozó kép(ek) ingyenesen letölthető(ek) a következő
internetcímen:
http://ots.mti.hu/Pages/Picture.aspx?fi=OTS_20110224_002.jpg
http://ots.mti.hu/Pages/Picture.aspx?fi=OTS_20110224_003.jpg

Brian Blade fiatal kora ellenére vitathatatlanul az egyik legnagyobb muzsikus a mai nemzetközi jazzéletben. Már önmagában az sokat elárul tehetségéről, hogy Wayne Shorter kvartettjének állandó tagja és több Grammy-díjas albumon is közreműködött, de azok névsora, akikkel együtt dolgozhatott, csak további bizonyíték erre. Zenészként partnere volt többek között Bill Frisell, Joshua Redman, Kenny Garrett vagy Joni Mitchell, de sokoldalúságát mutatja, hogy Seal és Bob Dylan zenekaraiban is közreműködött. Mindezek mellett saját, Fellowship nevű zenekarát vezeti.
Blade nem ismeretlen a Müpa közönsége számára, hiszen egy évvel ezelőtt Wayne Shorter zenekarának tagjaként láthatták őt a Bartók Béla Nemzeti Hangversenyterem vendégei. S hogy nem kizárólag a ritmusok, hanem a hangok mester is, bizonyítja mostani produkciója, amelyet Rosa nagymamájáról nevezett el, és amelyben egy teljes családi album elevenedik meg a hallgató számára. A Mama Rosa című lemezen az énekhang és az akusztikus gitárok határozzák meg a hangzást. A bensőséges, intim hangvétel nem is csoda, hiszen az album személyes indíttatásból született, dalaiban egységes kompozíciókká olvad a folk, a jazz és a soul, egyenes formába öntve közvetítik a családról, szerelmekről, érzelmekről és elfogadásról szóló tiszta üzeneteket.
A Brian Blade és barátai muzsikáját jellemző igényesség, valamint a tény, hogy a világhírű jazzdobos ezúttal gitáros-énekesként lép a színpadra, különleges élményt ígér a jazz szerelmeseinek - és mindazoknak, akik a műfajt bonyolultnak és nehezen befogadhatónak gondolják.



Közreműködik: Brian Blade - ének, gitár, Chris Thomas - bőgő, Kelly Jones - ének, gitár, Goffrey Moore - gitár, Steve Nistor - dob
    

-------------------------------------------------------------------

      Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
      Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI Zrt.
      Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.
Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.