OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. április 25. csütörtök
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)








2011. szeptember 26., hétfő 16:28

Lakásbiztosítás havonta egy pizza áráért - A magyarok kilenctizede szerint fontos az ingatlanok biztonsága
    Budapest, 2011. szeptember 26., hétfő (OTS) - Az elmúlt évek természeti katasztrófái is hozzájárultak, hogy a hazai lakosság nagy része rendkívül fontosnak tartja a lakásbiztosítást, és ma már a magyar ingatlanok biztosítottsága nem marad el jelentősen a nyugat-európai átlagtól. Akik nem kötnek biztosítást, azok ezt leginkább a biztosítások költségével indokolják, pedig egy átlagos 100 négyzetméteres ház havi biztosítási díja körülbelül egy pizza árával egyenlő.

    

    A hírhez tartozó kép(ek) ingyenesen letölthető(ek) a következő
internetcímen:
http://ots.mti.hu/Pages/Picture.aspx?fi=OTS_20110926_001.jpg
http://ots.mti.hu/Pages/Picture.aspx?fi=OTS_20110926_002.jpg
http://ots.mti.hu/Pages/Picture.aspx?fi=OTS_20110926_003.jpg

A GFK piackutató cég felmérést végzett az Allianz megbízásából az emberek lakásbiztosítással kapcsolatos véleményéről, tájékozottságáról. A kutatás adatai alapján a megkérdezettek jelentős része, összesen 89 százaléka tartja fontosnak, hogy biztosítást kössenek otthonukra. A lakásbiztosításra azért van szükség, mert növeli biztonságérzetüket. A megkérdezettek 60 százaléka vallotta azt, hogy biztosításkötési hajlandóságát befolyásolták az elmúlt évek időjárási viszonyai.

Ma Magyarországon, a lakásbiztosítási piacon évek óta jellemző 70-75 százalék körüli lefedettség csak kis mértékben marad el a nagyobb nyugat-európai országokra jellemző 75-85 százalék közötti értékektől, közép-kelet európai viszonylatban pedig mindenképpen jónak mondható. Ez azt jelenti, hogy a magyar ingatlantulajdonosok odafigyelnek értékeikre. A biztosítással nem rendelkezőket vizsgálva, a GFK kutatásból kiderült, hogy akiknek nincs biztosítva az otthonuk, átlagosan kisebb lakásban élnek, mint akiknek van biztosításuk. Vannak, akik úgy gondolják, hogy velük nem történhet ilyesmi, a felmérés szerint azonban a válaszadók 70 százalékának lakásában történt már káresemény.

Emellett közülük a legtöbben - bár fontosnak tartják - azért nem kötnek otthonukra biztosítást, mert úgy érzik, nem engedhetik meg maguknak.  Bár a kutatási eredmények szerint az emberek legfőképp az ár miatt nem kötnek biztosítást otthonukra, az Allianz otthonbiztosítási csomagjaival a fokozatosan növekvő kockázathoz mérten viszonylag alacsony díjon megóvhatják értékeiket, hiszen ahogy az elmúlt években számos esetben is megtörtént, pár perc alatt életek munkái veszhetnek oda. Példaként, egy 100 négyzetméteres, családi ház biztosítása az általános ingóságok bevonásával körülbelül havi 2400 forintba kerül, amelyet szembeállítva a többszázezer, esetleg millió forintos károkkal talán még a jelenlegi állapotok mellett is érdemes kigazdálkodnia a tulajdonosnak  - magyarázta Horváth Andrea, az Allianz vezérigazgató-helyettese.

A kutatási eredmények azt mutatják, hogy a biztosítás megkötésénél a legfontosabb döntési szempont a szolgáltatás árérték aránya és a fizetendő díj mértéke, a lakás és a biztosítás típusától függetlenül. A felmérés igazolta azt is, hogy a lakásbiztosítások terén is tovább nő az internetes kötések szerepe. Az itt megjelenő ügyfelek számára biztosításkötés esetén is fontos a gyorsaság, de a kényelmet és praktikusságot is sokra becsülik. Szeretik, hogy a különböző kínálatok könnyen összehasonlíthatók és átláthatók, és azt is, hogy további kedvezmények is rendelkezésre állnak.  Az Allianz meghatározott kockázatokra szóló lakásbiztosítási csomagjai mindezeknek az igényeknek megfelelnek, és többféle változat közül választhatnak ügyfeleink  - teszi hozzá Horváth Andrea.

A válaszadók szerint az ideális lakásbiztosítás fedezetet nyújt tűz és elemi károkra, beázásra, üvegtörésre, csőtörésre és betöréses lopásra.  Lakásbiztosítási csomagjaink mindegyike megfelel ezeknek a leggyakrabban említett, tényleges fogyasztói igényeknek, hiszen a vagyonbiztosítás rész tartalmazza ezeket a kockázatokat  - magyarázta Horváth Andrea.

A megkérdezettek véleménye szerint biztosításkötéskor fontos szempont a biztosítóval kapcsolatos jó tapasztalat, valamint a megbízhatóság mellett a kedvező ár is. Éppen ezért jó hír, hogy az Allianz Hungária Zrt. 25 éves születésnapja alkalmából újabb kedvezménnyel lepi meg a 2011. december 31-ig lakásbiztosítást kötő ügyfeleit. Azok az ügyfelek, akik tanácsadó partnereinknél vagy ügyfélszolgálati irodáinkban személyesen új Allianz otthonbiztosítást, és hozzá Extraszolgáltatás kiegészítőt kötnek vagy a Bővített lakásbiztosítási csomagot választják, Extraszolgáltatás-biztosításuk - a biztosító által meghirdetett tarifa szerinti - első éves díjából jelentős kedvezményben részesülnek.

További információ:

Lenkei Anikó
marketing- és kommunikációs igazgató
Allianz Hungária Zrt.
1087 Budapest,
Könyves Kálmán krt. 48-52.
Tel: +36 1 301-6540
Fax: +36 1 301 6542
E-mail: aniko.lenkei@allianz.hu

Csáki Györgyi
PR vezető
Allianz Hungária Zrt.
1087 Budapest,
Könyves Kálmán krt. 48-52.
Tel: +36 1 301 6526
Fax: +36 1 269 2079
E-mail: gyorgyi.csaki@allianz.hu
    

-------------------------------------------------------------------

      Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
      Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
      Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.
Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.