OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. március 28. csütörtök
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)


2013. október 1., kedd 07:58

A DTCC partnerségi megállapodást köt nemzetközi bankokkal egy átfogó ügyféladatbázis-szolgáltatás létrehozása céljából (1. rész)
    London és New York, 2013. október 1., kedd (Business Wire/OTS) - A Depository Trust & Clearing Corporation (DTCC) ma bejelentette, hogy előszerződést (memorandum of understanding [MOU]) írt alá nagy nemzetközi bankok egy csoportjával - melynek tagjai többek közt a Barclays, a Credit Suisse, a Goldman Sachs és a JPMorgan Chase - egy átfogó szolgáltatás közös kidolgozásáról. A szolgáltatás olyan ügyféladatok gyűjtésére és kezelésére irányul, amelyekre szabályozó hatósági előírások teljesítéséhez és egyéb, a normál üzletmenet során felmerülő adatszolgáltatási igények kielégítéséhez van szükség.
-------------------------------------------------------------------

    Az előszerződést aláíró felek célja egy csúcstechnológiát képviselő ügyféladat- és dokumentációs platform létrehozása, támaszkodva egy már korábban számos nemzetközi eladó-oldali (vagyonkezelők, kockázatitőke-alapok, befektetési alapok, stb.) és vevő-oldali (befektetési bankok, befektetési tanácsadók, stb.) cég bevonásával végzett tervezési munkafolyamat eredményeire. Az adatplatform a különféle szabályozó hatósági adatszolgáltatási igényeket gyorsabb időközi adatszolgáltatással tudja majd kielégíteni. Bizonyos idő elteltével a platform bankok és brókercégek, valamint vagyonkezelő cégek és fedezeti alapok számára is szolgáltat majd referencia ügyféladatokat, többek közt például tulajdonosi struktúrára, állandó kiegyenlítési utasításokra (SSI-kre), szabályozó hatósági előírásoknak való megfelelésre (Dodd-Frank törvény, EMIR rendelet [A tőzsdén kívüli származtatott ügyletekről, a központi szerződő felekről és a kereskedési adattárakról szóló 648/2012/EU parlamenti és tanácsi rendelet], stb.) vonatkozó adatokat, valamint újügyfél-beléptetési/ügyfélellenőrzési (KYC - Know Your Customer ['Ismerd meg ügyfeled' - leendő ügyfelek azonosságának és tevékenységének megismerése és ellenőrzése céljából végzett átvilágítás], adózási/nemzetközi azonosítási (FATCA - Foreign Account Tax Compliance Act [az amerikai adózók nemzetközi azonosítását célzó törvény]) és egyéb előírásoknak való megfeleléshez szükséges adatokat.

    "Célunk az ágazat azon igényének kielégítése, hogy rendelkezésre álljon egy átfogó, központi platform, amely képes arra, hogy biztosítsa gyakorlatilag az összes referencia ügyféladat hatékony kezelését" - magyarázta Michael C. Bodson, a DTCC elnök-vezérigazgatója. "Nagy örömünkre szolgál, hogy megköthettünk egy előszerződést az ágazat vezető nemzetközi szereplőinek egy csoportjával. A csoporttal való együttműködésünknek, valamint Igazgatótanácsunk támogatásának köszönhetően jelentős haladást értünk el e platform létrehozása és piaci bevezetése terén."

    A standardizált eljárások és adatformátumok piaci szereplőkkel és a szabályozó hatóságokkal való együttes kidolgozásával az előszerződést aláíró szerződő felek további célja az új ügyfelek beléptetésekor beszerzendő adatokra vonatkozó szabályozások minőségének jelentős mértékű javítása, és e szabályozások követésének ellenőrzését szolgáló felügyeleti eljárások leegyszerűsítése és hatékonyabbá tétele.

    A szolgáltatás kialakítása során a DTCC egyrészt a kiterjedt és skálázható adatplatformok létrehozása és operatív eljárások kidolgozása terén szerzett mélyreható tapasztalataira, másrészt meglévő és folyamatosan bővülő iparági referenciaadat-táraira támaszkodik. Ez utóbbiak közt megtalálható az Avox, a DTCC vezető adatvalidációs szolgáltatása, amely ellenőrzött, a nagyközönség számára is rendelkezésre álló referenciaadatokat biztosít, valamint az SSI-adatbázis, az Omgeo ALERT, amely a piacon jelenleg aktív eladó- és vevőoldali szereplők többségének állandó kiegyenlítési utasításait foglalja magában.

    "Nagy várakozással tekintünk e közös kezdeményezés megvalósítása elé. Az ügyfelek igényeinek kielégítését elsőrendű fontosságúnak tekintjük a Credit Suisse-nél, és az együttműködés révén létrejövő kibővített ügyfélreferenciaadat-tár minket is segíteni fog abban, hogy megfeleljünk ügyfeleink ezirányú igényeinek" - fejtette ki Colin Hall, a Credit Suisse Befektetési banki egységének Adatkezelési vezetője. "Szilárdan hiszünk abban, hogy a DTCC-vel és az ágazat számos szereplőjével való együttműködésünk kiváló lehetőség a piaci folyamatok javítására, mind az ellenőrzés, mind a szabályozás, mint az ügyfélszolgálat terén."

    Megjegyzés a szerkesztő számára: Szeptember 17-én az Omgeo kiadott egy sajtóközleményt, amelyben bejelentette, hogy együttműködési megállapodást kötött a DTCC-vel és az ágazat egyéb cégeivel egy nemzetközi, ágazati kezelés alatt álló adattárháznak az ALERT adatbázis alapján való kiépítésére. Az adattárház a pénzügyi szolgáltató ágazat összes termékére a világ bármely részén érvényben lévő SSI-k (állandó kiegyenlítési utasítások) hiteles másodpéldányának tárolására és ezen adatok biztosítására szolgál - amely tevékenység a fenti nemzetközi ügyféladat-platform további fontos szolgáltatása. (folyt.)
    
      Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
      Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI Zrt.
      Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.



2013. október 1., kedd 08:05

A DTCC partnerségi megállapodást köt nemzetközi bankokkal egy átfogó ügyféladatbázis-szolgáltatás létrehozása céljából (2. rész)
    London és New York, 2013. október 1., kedd (Business Wire/OTS) -
-------------------------------------------------------------------

    Amit a DTCC-ről tudni kell

A DTCC szerte a világon számos létesítményt és adatközpontot üzemeltet, és leányvállalatai segítségével több ezer intézmény pénzügyi tranzakciói ügyletkötést követő feldolgozásának automatizálását, központosítását és standardizálását biztosítja a világ minden táján. 40 évre visszanyúló tapasztalataira támaszkodva a DTCC működteti a vezető ügyletkötés utáni infrastruktúrát a nemzetközi pénzügyi szolgáltató ágazat szereplői számára, melynek segítségével egyszerűsíthetők a részvényekkel, vállalati és önkormányzati kötvényekkel, államkötvényekkel és jelzálogfedezetű értékpapírokkal, származékos értékpapírokkal, pénzpiaci értékpapírokkal, szindikátusi hitelekkel, nyílt befektetési alapok eszközeivel, alternatív befektetési eszközökkel és biztosítási ügyletekkel kapcsolatos kölcsönös elszámolások, fizetések, eszközkezelési szolgáltatások, valamint a nemzetközi adatkezelés és adatszolgáltatás. 2012-ben a DTCC leányvállalatai mintegy 1,6 billiárd USA dollár értékű értékpapírügyletet dolgoztak fel. A DTCC letétkezelői egysége 131 ország és régió értékpapír-kibocsátásaival kapcsolatosan nyújt letétkezelési és eszközkezelési szolgáltatásokat megközelítőleg 37,2 billió USA dollár értékben. A DTCC nemzetközi kereskedési adattárai több mint 500 billió USA dollár bruttó névértékű ügylet adatait rögzítik világszerte.
További információkért kérjük, látogasson el a dtcc.com internetes oldalra, vagy kövessen minket a Twitteren: http://twitter.com/The_DTCC.

Kapcsolat
Depository Trust & Clearing Corporation
Judy Inosanto, 212-855-5424
jinosanto@dtcc.com
vagy
Melissa Rowling, 020 7324 5490
melissa.rowling@greentarget.co.uk

Forrás: Depository Trust & Clearing Corporation
    
      Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
      Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI Zrt.
      Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.