OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. március 29. péntek
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)


2013. október 3., csütörtök 10:08

A British American Tobacco licencmegállapodást kötött a 22nd Century Group technológiájának használatáról (1. rész)
    Clarence, New York, 2013. október 3., csütörtök (Business Wire/OTS) - A 22nd Century Group, Inc. (OTCQB:XXII) ma bejelentette, hogy leányvállalata, a 22nd Century Limited, LLC és a British American Tobacco plc (LSE:BATS; NYSE MKT: BTI) egyik leányvállalata, a British American Tobacco (Investments) Limited nemzetközi kutatási lincencmegállapodást (a továbbiakban "Megállapodás") írtak alá. A Megállapodás értelmében a BAT felhasználhatja a 22nd Century szabadalmaztatott technológiáját, amellyel módosítható a nikotin alkaloidok szintje a dohánynövényben.

    A Megállapodás jogot biztosít a British American Tobacco (Investments) Limited és a British American Tobacco plc minden leányvállalata (a továbbiakban együttesen "BAT") számára a 22nd Century szabadalmaztatott technológiacsoportjai közül három csoport használatára, amelyek összesen 28 szabadalmat és különböző országokban és régiókban benyújtott szabadalmi kérvényt foglalnak magukban. A Megállapodás ugyanakkor lehetőséget ad a BAT számára arra, hogy nemzetközi szintű kereskedelmi licencszerződést kössön a 22nd Century-vel. A BAT-nak licencbe adott technológiák és a szabadalmak nemzetközi tulajdonjoga és a 22nd Century termékeiben és márkáiban való nemzetközi szintű felhasználási joga mindazonáltal továbbra is a 22nd Century Group és leányvállalatai birtokában marad.

A Megállapodás értelmében a kutatási együttműködés időtartama legfeljebb négy év, mely idő alatt a 22nd Century és a BAT közös kutatásokat végez a Megállapodás tárgyát képező technológia továbbfejlesztése céljából. A Megállapodás opciót biztosít a BAT számára, hogy a kutatási időszak folyamán bármikor nemzetközi szintű kereskedelmi licencmegállapodást kössön (royalty [jogdíj] fizetése mellett) (a továbbiakban "Licenc"). Amennyiben a BAT gyakorolja opciós jogát, a Megállapodás megszűnik, és helyébe a Licenc lép, amely legalább a 2028-as évig lesz érvényben, amennyiben bármelyik szerződő fél korábban nem mondja fel.

A Megállapodás aláírásakor a BAT előzetes díjként 7 millió USA dollárt fizetett a 22nd Century-nek. A Megállapodásban a BAT vállalta, hogy maximum további 7 millió USA dollárt fizet a 22nd Century-nek adott fejlesztési eredményeknek a kutatási való elérése esetén.

"Ez a partnerségi megállapodás a British American Tobacco-vel, amely mintegy 180 országban értékesíti termékeit, ez idáig a legjelentősebb eredmény a 22nd Century növekedése szempontjából, és fontos lépés a 22nd Century következő generációs dohánytermékeinek fejlesztése terén. A BAT mindig is elsőként szerepelt az általunk megnyerni kívánt partnerek közt" - jelentette ki Joseph Pandolfino, a 22nd Century alapítója és vezérigazgatója.

Gary Nicholson, a BAT Global Leaf Research (Globális dohánylevél-kutatás) egységének vezetője elmondta, hogy "a BAT nagy várakozással tekint a technológia továbbfejlesztését célzó együttműködés elé a 22nd Century-vel. Ez a munka részét képezi a BAT dohánytermékekkel kapcsolatos folyamatban lévő kutatási és fejlesztési tevékenységeinek."(folyt.)



2013. október 3., csütörtök 10:08

A British American Tobacco licencmegállapodást kötött a 22nd Century Group technológiájának használatáról (2. rész)
    Clarence, New York, 2013. október 3., csütörtök (Business Wire/OTS) -

    Amit a 22nd Century Group, Inc.-ről tudni kell...

A 22nd Century növényi biotechnológiával foglalkozó vállalat, amelynek saját fejlesztésű és tulajdonú technológiája lehetővé teszi a dohánynövényben a nikotin és egyéb nikotinalkaloidok (pl. a nornikotin, az anatabin és az anabazin) mennyiségének csökkentését vagy növelését génmódosítás vagy növénynemesítés révén. A 22nd Century 78 országban 112 kiadott szabadalom tulajdonosa, illetve kizárólagos licencjoggal rendelkezik ezekre, és folyamatban van további 38 szabadalmi kérvényének elbírálása. A Goodrich Tobacco Company, LLC és a Hercules Pharmaceuticals, LLC 22nd Century 100%-os tulajdonában lévő leányvállalatai. A Goodrich Tobacco kereskedelmi dohánytermékeket értékesít, és profiljába tartozik a dohányzás káros hatásait mérséklő termékek fejlesztése is. A Hercules Pharmaceuticals elsősorban a X-22-vel, egy fejlesztés alatt álló, vényköteles, dohányzásról leszoktató segédeszköz fejlesztésén munkálkodik.

További információkért, kérjük, látogassanak el a következő internetes oldalra: www.xxiicentury.com

Óvatosságra intő figyelmeztetés az előremutató állításokat illetően: A jelen sajtóközlemény előremutató állításokat tartalmaz, köztük olyan állításokat, amelyek természetüknél fogva nem múltbeli tényekre utalnak a 22nd Century Group, Inc.-nek, igazgatóinak vagy tisztviselőinek a jelen sajtóközleményben foglaltakat illető szándékaival, véleményével vagy jelenlegi várakozásaival kapcsolatban. Az olyan szavak, mint a "lehet", "lenne", "lesz", "várakozásaink szerint", "becsléseink szerint", "előrevetítjük", "úgy hisszük", "szándékozunk" és hasonló kifejezések, illetve ezek különféle változatai ezért arra szolgálnak, hogy azonosítsák az előremutató állításokat. A cég nem tudja garantálni a jövőbeli eredményeket, tevékenységi vagy teljesítménybeli színvonalat. A jelen sajtóközlemény olvasóit arra intjük, hogy ne tekintsenek túlzott bizalommal ezekre az előremutató állításokra, amelyek kizárólag arra az időpontra vonatkozóan tekinthetők érvényesnek, amikor az állításokat megfogalmaztuk. Ezeket az előremutató állításokat egyéb, az általunk a jövőben esetleg közlésre kerülő írásos és szóbeli előremutató állításokkal együttesen kell figyelembe venni. A jogszabályban, ideértve az Amerikai Egyesült Államok értékpapírtörvényeit is, előírt frissítések kivételével nem szándékozunk frissíteni vagy módosítani egyetlen előremutató állítást sem azért, hogy azok a tényleges eredményeket, későbbi eseményeket, körülményeket vagy előre nem látott feltételek felmerülését tükrözzék. Javasoljuk az olvasóknak, hogy figyelmesen tekintsék át és fontolják meg az általunk a 10-K jelű nyomtatványon 2012. december 31-én végződő évre vonatkozóan kiadott, és 2013. március 18-án az Amerikai Egyesült Államok Értékpapír- és Tőzsdefelügyeletéhez(U.S. Securities and Exchange Commission [SEC]) benyújtott információkat, ideértve a "Kockázati tényezők" cím alatt szereplő tájékoztatást, valamint egyéb olyan, a SEC-hez benyújtott jelentéseinket, amelyek célja az érdekelt felek tájékoztatása az üzleti tevékenységünket, pénzügyi helyzetünket, tevékenységünk eredményét és cash flow-nkat esetleg befolyásoló kockázatokról és tényezőkről. Amennyiben e kockázatok vagy bizonytalansági tényezők közül egy vagy több bekövetkezik, és kifejti hatását, illetve amennyiben az előremutató állítások alapján képező feltételezések helytelennek bizonyulnak, tényleges eredményeink jelentős mértékben eltérhetnek a várt vagy prognosztizált eredményektől.

Kapcsolat
Redington, Inc.
Tom Redington, 203-222-7399
Forrás: 22nd Century Group, Inc.


E közlemény hivatalos, mérvadó változata az eredeti forrásnyelven közzétett szöveg. A fordítás csak az olvasó kényelmét szolgálja, és összevetendő a forrásnyelven írt szöveggel, amely az egyetlen jogi érvénnyel bíró változat.
    

-------------------------------------------------------------------

      Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
      Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI Zrt.
      Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.