OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. március 29. péntek
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)




2013. november 28., csütörtök 14:14

Fénybe öltözik Budapest - Az Advent Budapesten Városháza parki megnyitójával egy időben kapcsolják be a főváros karácsonyi díszkivilágítását december 1-jén
    Budapest, 2013. november 28., csütörtök (OTS) - 2013. december 1-jén kerül sor az Advent Budapesten elnevezésű új kulturális Téli Fesztivál megnyitójára a Városháza parkban, amikor Tarlós István főpolgármester útjára indítja a rendezvényt, és meggyújtja az adventi koszorún az első gyertyát. Ezzel egy időben, egyszerre kapcsolják be Budapest díszkivilágítását, melyet a Budapesti Dísz- és Közvilágítási Kft. biztosít a városszerte.

    
    A hírhez tartozó kép(ek) ingyenesen letölthető(ek) a következő
internetcímen:
http://ots.mti.hu/Pages/Picture.aspx?fi=OTS_20131128_002.jpg

A 2013. november 29. és december 24. között megrendezésre kerülő Advent Budapesten kulturális Téli Fesztivál újdonságot jelent az ünnepi vásárok kínálatában. A Budapest Főváros Önkormányzatának megbízásából a Szabad Tér Színház által szervezett rendezvénysorozat ugyanis kiemelt figyelmet fordít a kulturális értékek közvetítésére.

Gazdag családi programok, fűtött színházi sátor, tíz méter átmérőjű adventi koszorú, Zágráb városának ajándék fenyőfája valamint kézműves és gasztronómiai karácsonyi vásár várja a látogatókat Budapest szívében, mely a BDK közreműködésével a főváros leglátványosabb fényligetévé változik. Két feldíszített fenyőfa, az óriás koszorú és a liget fáinak díszkivilágítása különleges hangulatúvá varázsolja az ünnepvárás időszakát.

A december 1-jei megnyitón Tarlós István főpolgármester köszönti Zágráb főpolgármesterét, Milan Bandićot, aki jelképesen átadja a testvérvárosi kapcsolat jeléül a horvát főváros által a budapestieknek ajándékozott 14 méter magas, feldíszített fenyőfát. Ünnepi áldást mond Dr. Bolberitz Pál Széchenyi-díjas római katolikus pap, Budapest díszpolgára, a Szent István Akadémia elnöke. Közreműködik Kovalik Ágnes, a Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskola és Gimnázium kórusa és zenekara valamint a Turopolje néptáncegyüttes Zágrábból.

Az Advent Budapesten fesztivál az advent minden napján kulturális programmal várja a látogatókat a téren felállított fűthető Sátor Színházban. Bemutatkoznak Budapest 23 kerületének óvodás és iskolás csoportjai, valamint legjobb hagyományőrző és amatőr művészeti együttesei. A kiemelt adventi hétvégéken gyerekszínház, borkóstoló, gasztro-beszélgetés, gyerektáncház, betlehemes játék, gyertyagyújtás, jazz- és világzenei koncertek szerepelnek a programban, és fellépnek a fővárosi fenntartású színházak, a Madách, Centrál, Radnóti, Operett, Kolibri, Újszínház művészei is. A Sátor Színházban minden este karácsonyi ajándékokat sorsolnak ki, de lesz jótékonysági sütivásár és karácsonyfa-örökbefogadás is a rászoruló családok megsegítésére.

A november 29-i nyitónapon a Pénzügyőr Big Band ad koncertet, december 6-án a Mikulás várja a gyerekeket, december 14-én és 15-én határon túli középiskolások köszöntik az ünnepet, december 22-én meggyújtják a Magyarok Gyertyáját.

A fellépők között olyan ismert nevek szerepelnek, mint a Ziránó Bábszínház, Fabók Mancsi, a Buda Folk Band, a Vodku, Pátkai Rozina, a Söndörgő, Tóth Vera, Csemer Boglárka, Szirtes Edina Mókus, Balogh Kálmán, Korpás Éva és a Misztrál.

Bővebb információ és részletes program: www.adventbudapest.hu és www.szabadter.hu.
    

-------------------------------------------------------------------

      Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
      Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
      Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.