OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. március 29. péntek
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)




2013. december 20., péntek 12:50

A forralt borok királynője érkezik a Városháza parkba - Óriásbográcsos forralt borozásra várják a budapestieket a Deák téri vásárban
    Budapest, 2013. december 20., péntek (OTS) - A villányi Polgár Pincészet kitűnő, roséból és fehér borból, 7 fűszer hozzáadásával ízesített forralt borát az ország egyik legnagyobb, 1400 literes bográcsában készítik el az Advent Budapesten téli fesztiválon a Deák tér melletti Városháza parkban. A vendégek egy pohár forralt bor megvásárlásával a hátrányos helyzetű gyerekek táborozását is támogatják.

    
    A hírhez tartozó kép(ek) ingyenesen letölthető(ek) a következő
internetcímen:
http://ots.mti.hu/Pages/Picture.aspx?fi=OTS_20131220_001.jpg

Már felállították a Városháza park karácsonyi vásárában azt az óriási bográcsot, melyben a 4000 pohárnyi forralt bort elkészítik. A villányi történelmi borvidék 70 hektár területén gazdálkodó Polgár Pincészet a Forralt Borok Királynőjének nevezi a kétféle borból, speciális fűszerezéssel előállított italt.

A karácsonyi vásárokban is népszerű forralt bor eredete a rómaiakhoz köthető, akik tartósítás céljából ízesítették a "fűszer bort".  A Polgár Pincészet annyiban követi az "eredeti receptet", hogy hét különböző fűszerrel ízesíti a Forralt Borok Királynőjét, köztük kevésbé elterjedt különlegességekkel is. Ilyen például a sáfrány, melynek ára a legdrágább fűszerek egyikeként az aranyéval vetekszi.

Advent utolsó hétvégéjén a Deák téri óriás bográcsban nagy mennyiségben készítik el a Forralt Borok Királynőjét: 450 liter fehér borhoz 450 liter rosét adnak, melytől most is gyümölcsös ízvilággal gazdagodik az ital. 1200-1500 grammnyi csillagánizs, fahéj, szegfűszeg, szegfűbors kerül bele, melyhez 1 kg gyömbért, 120 db vaníliarudat és 120 gr sáfrányt adnak. A fűszerek nemcsak kiválóan ízesítik az italt, hanem a melegítés hatására fokozottan fejtik ki gyógyhatásukat is.

December 21-én és 22-én a budapestiek is meggyőződhetnek róla, illetve tesztelhetik, hogy a villányi forralt bor jogosan viseli-e a nevét. Szombaton 13 órakor tartják a hivatalos ízpróbát, ezt követően kezdik el kimérni az italt. Minden megvásárolt pohár bor árából 100 Ft-tal támogatják a hátrányos helyzetű gyerekek táboroztatását. A kezdeményezéshez a karácsonyi vásár más árusai is csatlakoztak, így a forralt gyümölcs- és vörös borok megvásárlásával is hozzájárulnak a jótékonysági akcióhoz.

A szervezők a közösségi forralt borozáshoz forró hangulatot, jobbnál jobb gasztronómiai és kézműves termékeket valamint ingyenes, forralt borral is látogatható kulturális programokat is kínálnak. A fűtött Sátor Színházban ezen a hétvégén is lesz gyerekszínház, könyvbemutató Gombos Edinával, gasztro-beszélgetés Réz Andrással, gyerektáncház, betlehemes, Polgár-borkóstoló Polgár Zoltánnal, a Kolibri, a Madách, a Thália művészeinek és Földessy Margit stúdiósainak ünnepi köszöntői, jazz-koncert Csemer Boglárkával, nép- és világzenei koncert a Balogh Kálmán, Korpás Éva duóval és a Misztrállal.

Vasárnap 16 órakor Csomós Miklós főpolgármester-helyettes gyújtja meg az adventi koszorún a Magyarok Gyertyáját, melyhez a helyszínen várják is a gyertyaadományokat.

Bővebb információ: www.advenbudapest.hu
    

-------------------------------------------------------------------

      Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
      Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
      Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.