OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. április 25. csütörtök
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)




2014. január 30., csütörtök 14:22

A PATHWAY-27 projekt a bioaktív anyagok emberi egészségre és jólétre gyakorolt hatásait kutatja az emberi genomtól az élelmiszeripari pályáig
    Budapest, 2014. január 30., csütörtök (OTS) - Az európai országok évente milliókat költenek olyan betegségek kezelésére, mint a metabolikus szindróma, a szívbetegségek és a diabétesz. Megfelelő étrend alkalmazásával ezen betegségek rizikófaktorai kedvezően befolyásolhatók, ami új lehetőségeket kínál olyan ízletes élelmiszerek előállítására, melyeknek az egészségre gyakorolt kedvező hatása tudományosan bizonyított.

    
    A hírhez tartozó kép(ek) ingyenesen letölthető(ek) a következő
internetcímen:
http://ots.mti.hu/Pages/Picture.aspx?fi=OTS_20140130_002.jpg

Az EU által a 7. keretprogramban támogatott PATHWAY-27 projekt (www.pathway27.eu) célja a kiválasztott bioaktív hatóanyagok (DHA, BG, AC) használatával magas hozzáadott értékű élelmiszerkészítmények (tej, sütőipari és tojás termékek) kifejlesztése és étrendi ajánlások kidolgozása a fogyasztók számára, továbbá a felhasznált hatóanyagok lehetséges előnyeinek és hatásmechanizmusának jobb megértése.
Az élelmiszerek kedvező egészségügyi hatására vonatkozó állítások bizonyítására különböző útmutatók és Jó Gyakorlati leírások készülnek az ipar számára, a kis- és középvállalkozások versenyképességének és innovációs lehetőségeinek javítása érdekében. Ezenkívül a projekt ajánlásokat készít a vonatkozó jogszabályok kidolgozásához, amelyeket az ipar eredményesebben tud alkalmazni.
A projektben résztvevő magyar élelmiszer-technológiai intézet, a Campden BRI Magyarország Nonprofit Kft., az élelmiszerlánc szereplőinek igényeit ismerő és képviselő partnerként, a létrehozott tudás átadásával, az eredmények széleskörű ismertetésével és az iparral, illetve a törvényhozókkal való rendszeres kapcsolattartással foglalkozó munkacsoportot irányítja, továbbá részt vesz az útmutatók és ajánlások kidolgozásában, valamint a termékfejlesztés során az élelmiszerminták érzékszervi és fogyasztói értékelésében. Az Adexgo Kft. a tejipari- és tojástermékek fejlesztéséért, míg az Adware Research Kft. a projekt adatmenedzsmenttel és biostatisztikai kiértékeléssel kapcsolatos feladatainak tervezéséért és végrehajtásáért felel. Emellett biztosítja saját fejlesztésű, validált, a hazai és nemzetközi hatósági szabályozásoknak megfelelő, nagy megbízhatóságú adatrögzítésre, tárolásra és nyomon követésre alkalmas adatmenedzsment rendszerét (Mythos) a projektben keletkező adatok összegyűjtésére és tárolására.
A projektben való részvétel és az elnyert támogatás hozzájárul Magyarország innovációs lehetőségeinek fejlesztéséhez.


További információ:
Dr. Sebők András
+36 1 433 14 70
a.sebok@campdenkht.com
http://campden.hu/
www.pathway27.eu
    

-------------------------------------------------------------------

      Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
      Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
      Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.