OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. április 18. csütörtök
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)


2014. február 7., péntek 13:18

A Gólem Színház közleménye
    Budapest, 2014. február 7., péntek (OTS) - Különös nyugtalansággal és mély megbotránkozással szemléljük mindazt, ami az utóbbi időben Magyarországon folyik:

    a szélsőséges nézetek térnyerése és azok legitimálása, a Horthy-korszak pozitív színben való feltüntetése, a Nemzeti Alaptanterv átírása és nyilas írók kanonizálása, vagy éppen a Szabadság térre tervezett német megszállási emlékmű léte egyre nagyobb aggodalommal tölt el bennünket. Felfoghatatlannak tarjuk, hogy lehet az, hogy egy állami intézmény, a Veritas Történetkutató Intézet vezető pozíciójában még mindig egy olyan személy áll - Szakály Sándor személyében -, aki tömeggyilkosságokat egyszerűen csak idegenrendészeti intézkedésként definiált.

    A holokauszt hetvenedik évfordulóját a magyar kormány a történelmi felelősséggel való szembenézés és a méltó megemlékezés helyett a történelem meghamisítására és az áldozatok emlékének bemocskolására használja fel.

    A Miniszterelnökség a "Magyar Holokauszt Emlékév - 2014" pályázati kiírásán elnyert összeget arra szerettük volna felhasználni, hogy méltó módon emlékezhessünk, de úgy gondoljuk, hogy jelen helyzetben a tervezett projekt megvalósítása ebből a pénzből nem lenne helyes.

    Éppen ezért a Gólem Színház úgy döntött, hogy a magyar kormány Civil Alapjának támogatását nem fogadja el, a megítélt 2 millió forintot visszaadja. Azonban fontosnak tartjuk hangsúlyozni, hogy semmilyen módon nem ítélkezünk egyetlen civil és egyéb szervezet fölött sem, amelyek bármilyen okból az említett támogatást megtartják, és előzetes terveik szerint felhasználják, mert mi is úgy tartjuk, hogy: "aki visszaadja nem hülye, aki megtartja nem gazember."

    A tervezett előadást, amely a Szakácskönyv a túlélésért című könyv különleges színházi adaptációja lett volna, más forrásból fogjuk megvalósítani, közleményünkkel egyidőben adománygyűjtést szervezünk.

Gólem Színház

Az adománygyűjtés helye:
http://golemszinhaz.hu/hirek/191-civil-alap-nem-civil-tamogatas-igen?fb_action_ids=10152141294425660&fb_action_types=og.recommends&fb_source=aggregation&fb_aggregation_id=288381481237582
    
-------------------------------------------------------------------

      Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
      Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
      Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.