OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. március 29. péntek
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)




2014. március 6., csütörtök 15:12

Átadták a harmadik Energiahatékonysági Kiválósági Pályázat díjait - 3 év alatt 800 vállalat csatlakozott a programhoz
    Budapest, 2014. március 6., csütörtök (OTS) - A 2011-es jelképes alapkőletétel óta a Virtuális Erőmű Program az országban egyedülálló szakmai és társadalmi összefogással rendelkező energiahatékonysági programmá nőtte ki magát. Több mint 800 vállalat lépett be a Programba, számos közülük már jelentős energiamegtakarítással büszkélkedhet. Az Energiatakarékossági Világnap alkalmából immáron harmadszor díjazták a legkiemelkedőbb energiatudatos és energiahatékony szervezeteket.

    
    A hírhez tartozó kép(ek) ingyenesen letölthető(ek) a következő
internetcímen:
http://ots.mti.hu/Pages/Picture.aspx?fi=OTS_20140306_001.jpg

A Virtuális Erőmű Program (VEP), és az általa üzemeltetett Energiahatékonysági Kiválósági Pályázat célja, hogy Magyarország Európai Uniós vállalásaival összhangban 2020-ra egy 200 MW fosszilis erőmű kapacitásának megfelelő virtuális erőművet "építsen fel" igazolt megtakarításokból, ezzel kiváltva egy új erőmű megépítését.

A Pályázat sikerét tükrözi, hogy az elmúlt fél évben több mint 800 cég vett részt a Programban, amelynek segítségével egy országos szintű energiahatékonysági helyzetkép alakult ki. Év végére a résztvevő vállalatok száma várhatóan meg fogja haladni a háromezret.

Példaértékű, hogy Szabolcs-Szatmár-Bereg Megye elsőként ismerte fel az energiahatékonyság rendszerszintű kezelésének fontosságát. Seszták Oszkár, a megyei közgyűlés elnöke jelezte, a "Zöld megye" prioritás keretében a 2014-2020-as pályázati ciklusba beépítik a VEP motivációs rendszerét, mint a vállalati versenyképesség fejlesztésének egyik hatékony eszközét. Külön elismerést jelent, hogy az energiamenedzsment képzések területén kiemelkedő Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara is beemelte szakirányú továbbképzéseibe a VEP módszertanát.

A Pályázathoz bárki csatlakozhat. A 2014-2020-as európai uniós forrásokban most először jelenik meg a vállalati energiahatékonyság mint kiemelt prioritás. A VEP-ben résztvevő vállalatok ezen pályázati forrásokra is hatékonyabban készülhetnek fel.

----------------------------------

További információ:
Tel: +36-30-24-10-440
E-mail: iroda@virtualiseromu.hu
Honlap: http://virtualiseromu.hu/


Fürjes Balázs Zoltán
ügyvezető
Virtuális Erőmű Program Nonprofit Kft.
    

-------------------------------------------------------------------

      Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
      Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
      Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.