OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. március 29. péntek
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)


2014. április 16., szerda 09:52

A The Heroes Project és a Prudential támogatják a rokkant veterán, Charlie Linville kísérletét a Mount Everest megmászására (1. rész)
    Newark, New Jersey állam, 2014. április 16., szerda (Business Wire/OTS) - A The Heroes Project (Hősök Projekt) és a Prudential Financial, Inc. (NYSE:PRU) közösen támogatja az Amerikai Egyesült Államok Haditengerészetének (nyugállományú) főtörzsőrmesterét, a rokkant veterán Charlie Linville-t a világ legmagasabb hegycsúcsa, a Mount Everest meghódítására tett kísérletében. A csúcshódítási kísérlet a jövő héten veszi kezdetét.

    Az utazás - "Az Everest hadművelet: 2014" - a Hősök Projekt égisze alatt megvalósuló legújabb expedíció. A Hősök Projekt egy nonprofit szervezet, amely a katonaság kötelékébe tartozó súlyosan megsebesült vagy fogyatékosságot elszenvedett veteránokat támogat a világ hét legmagasabb hegycsúcsa egyikének meghódítását célzó, az életüket megváltoztató hegymászásban. "Hegycsúcs szponzori" minőségében a Prudential 100.000 USA dollárt adományozott Linville képzésének finanszírozására és felszerelésének megvásárlására.

2011. január 20-án, egy házilag gyártott, ún. "rögtönzött" robbanószerkezet (angolul "improvised explosive device" [IED]) felderítését célzó katonai művelet során Afganisztánban Linville-t megsebesítette egy felrobbanó IED. Fejsérülést szenvedett, és súlyosan megsérült a jobb lábfeje és a keze is. 2013-ban azonban a lábfeje megmentésére tett több kísérlet után a jobb lábát végül térd alatt amputálni kellett.

A Hősök Projektet Tim Medvetz hívta életre, aki egy 2001-ben elszenvedett motorbalesetet követően, amely majdnem az életébe került, a hegymászás segítségével gyógyult meg. Azóta Medvetz több sebesült veteránt vitt fel a világ hét legmagasabb hegycsúcsa közül hatra.

"A világ legmagasabb hegyeinek megmászása során hőseink újra felfedezik az erejüket, azt, hogy mire képesek, és hogy minderre joggal lehetnek büszkék. Amikor felkerestük a Prudential-t azzal az ötlettel, hogy legyen a partnerünk ennek a kezdeményezésnek a megvalósításában, azonnal megértették az elképzelésünket, és szinte rögtön megtalálták a módját annak, hogyan támogathatják anyagilag Linville főtörzsőrmester hegymászási projektjét, és ugyanakkor érzelmileg is mellettünk állnak küldetésünk megvalósításában" - mesélte Medvetz.

"Charlie Linville főtörzsőrmester és Tim Medvetz minden szempontból különleges férfiak, és a Prudential büszke arra, hogy támogathatja őket. A Mount Everest megmászásához kivételes akaraterő és bátorság szükséges. Az, hogy ez a két rendkívül férfi megkísérli meghódítani a hegyet, azt üzeni mindenki számára, legyen az veterán, rokkant vagy bárki, aki valaha is nehézségekkel kényszerült szembenézni élete során, hogy a kihívások legyőzhetők, és az akadályok előtt nem szabad meghátrálni" - magyarázta a légierőnél korábban kapitányként szolgáló Cathy Christian, aki ma a Prudential Pénzügyi menedzsment részlegének elnökhelyettese, és a VETNET, a Prudential veteránok és a veteránokat támogatók számára üzleti erőforrásokat biztosító csoportjának elnöke.

A Prudential szorosan nyomon követi Linville útját a csúcsra és vissza, és szinte minden lépéséről beszámol a Prudential "Bring Your Challenges" ("Hozd el a kihívásaidat") Facebook oldalán. A Prudential célja az, hogy legalább a Mount Everest magasságával egyező számú vagy azt meghaladó érdeklődő kattintson a Linville-sztorira Facebook oldalukon, azaz legalább 29.029-en látogassák meg Facebook oldalukat, hogy figyelemmel kísérhessék a csúcshódítási kísérletet.(folyt.)



2014. április 16., szerda 09:53

A The Heroes Project és a Prudential támogatják a rokkant veterán, Charlie Linville kísérletét a Mount Everest megmászására (2. rész)
    Newark, New Jersey állam, 2014. április 16., szerda (Business Wire/OTS) -

    Amit az Amerikai Egyesült Államok Haditengerészetének főtörzsőrmesteréről, Charlie Linville-ről tudni kell

Thomas Charles Linville Boise városában, Idaho államban született 1985. augusztus 22-én. 2006-ban feleségül vette középiskolai szerelmét, Mandit, akitől két lánya született. Linville, akinek mindig is az volt a vágya, hogy katona lehessen, 2006. január 22-én lépett be a haditengerészet kötelékébe. 2007 szeptemberétől 2008 áprilisáig Irakban teljesített szolgálatot, majd 2010 októberében Afganisztánba helyezték át. A tábor körüli terület ellenőrzésekor Linville-t a levegőbe röpítette egy robbanás, és a földet éréskor több helyen eltört a lába, valamint a jobb keze nagyujja. Az ujját azonnal amputálni kellett, és végül több műtét után 2013-ban a térde alatt a lábát is. Sérülései ellenére 2014 tavaszán mégis megkísérli megmászni a Mount Everestet.


Amit a The Heroes Projectről tudni kell

A The Heroes Project nonprofit szervezetet Tim Medvetz hozta létre 2009-ben azzal a céllal, hogy súlyosan sebesült veteránok számára hegymászó expedíciókat szervezzen. A világ legmagasabb hegycsúcsainak megmászása során a veteránok újra felfedezhetik a bennük lévő erőt és elszántságot, és visszanyerhetik önbecsülésüket. Medvetz a hegymászás segítségével gyógyult meg egy 2001-ben elszenvedett motorbaleset után, amelyben majdnem életét vesztette. Ez idáig a világ hét legmagasabb hegycsúcsa közül hatra vitt már fel sebesült veteránokat. A The Heroes Projectről további információkat a következő internetes oldalon talál: www.theheroesproject.org.


Amit a Prudential-ről tudni kell

A Prudential Financial, Inc. (NYSE: PRU) piacvezető pénzügyi szolgáltató vállalat, amely 2013. december 31-i adatok szerint több mint 1,1 billió USA dollár értékű eszközt kezel, és több országban és földrészen, például az Amerikai Egyesült Államokban, Ázsiában, Európában és Latin-Amerikában is működnek irodái. A Prudential különféle szakterületeken jártas, tehetséges alkalmazottai számos termék és szolgáltatás biztosításával segítik egyéni és vállalati ügyfeleiket a növekedésben és vagyonuk értékének megőrzésében, ideértve az életbiztosítást, az életjáradékokat, a nyugdíjba vonulással kapcsolatos szolgáltatásokat, a nyílt végű befektetési alapokat és a befektetéskezelést. Az Egyesült Államokban a Prudential ikonikus Szikla logója az erőt, stabilitást, szakértelmet és innovációt képviseli már több mint egy évszázada. További információkért kérjük, látogasson el a következő internetes oldalra: www.news.prudential.com.

Fényképek/Multimédia Galéria a következő internetes címen áll rendelkezésre: http://www.businesswire.com/multimedia/home/20140414006185/en/

Kapcsolat:
The Heroes Project
JJ Hendershot, 323-680-1007
www.theheroesproject.org
vagy
Stan Rosenfield & Associates
Zach Rosenfield, 310-407-3442
zach@sra-pr.com
vagy
Prudential Financial, Inc.
Valerie Tutak, 973-802-2517
valerie.tutak@prudential.com

Forrás: Prudential Financial, Inc.

E közlemény hivatalos, mérvadó változata az eredeti forrásnyelven közzétett szöveg. A fordítás csak az olvasó kényelmét szolgálja, és összevetendő a forrásnyelven írt szöveggel, amely az egyetlen jogi érvénnyel bíró változat.
    

-------------------------------------------------------------------

      Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
      Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI Zrt.
      Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.