OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. április 19. péntek
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)


2014. április 17., csütörtök 09:45

A Michael Kors licencmegállapodást kötött a Luxottica-val (1. rész)
    Hongkong és Milánó, 2014. április 17., csütörtök (Businsess Wire/OTS) - A Michael Kors Holdings Limited (NYSE:KORS) és a Luxottica Group (MTA:LUX) (NYSE:LUX) (Luxottica Csoport) ma bejelentette, hogy új, exkluzív licencmegállapodást kötöttek a Michael Kors Collection és a MICHAEL Michael Kors márkanevű szemüvegek gyártására. A Luxottica által a licencmegállapodás alapján gyártott első kollekció 2015 januárjában kerül forgalomba.

    A prémium- és luxuskategóriás szemüvegeket és sportszemüvegeket gyártó és forgalmazó, nemzetközi piacvezető Luxottica és a Michael Kors Holdings Limited közt létrejött partnerségi megállapodás 10 évre szól, és lehetővé teszi a luxus kiegészítőiről és ready-to-wear (tömeggyártott) ruházati cikkeiről, valamint ikonikus jet set (nagyvilági) életstílust képviselő cikkeiről híres Michael Kors számára, hogy tovább folytassa a márka szemüveg-üzletágának nemzetközi kiterjesztését. A Luxottica 2015 tavaszán kezdi meg a Michael Kors Collection és a MICHAEL Michael Kors termékcsaládhoz tartozó szemüvegek gyártását. A márka luxuskategóriás szemüvegkollekcióit szerte a világon a Michael Kors üzletekben, áruházakban, válogatott ún. travel retail (azaz repülőtereken, állomásokon, hajókon, stb. található, többnyire vámmentes) üzletekben, optikai cikkeket árusító független üzletekben, valamint a Luxottica üzleteiben árusítják.

"Az utóbbi időben jelentős sikereket értünk el a szemüveg üzletágban, és úgy hisszük, új partnerségi megállapodásunk révén a szemüveg- és napszemüvegpiacokon tovább erősödik a rólunk, mint luxuskategóriás cikkeket gyártó/forgalmazó cégről kialakult imázs" -fejtette ki John D. Idol, a Michael Kors vezérigazgatója. "A Luxottica a tökéletes dizájn és a minőség iránti elkötelezettségének köszönhetően a szemüveggyártó ágazat egyik piacvezető cége, és ez az elkötelezettség teszi őket számunkra ideális partnerré luxusmárkáink gyártására és forgalmazására. Szemüveg üzletágunk fontos az eleme az üzleti forgalmunk nemzetközi szintű bővítését célzó átfogó növekedési stratégiánknak."

"Nagy izgalommal és büszkeséggel tekintünk a Michael Kors-szal való együttműködésünk elé, amely a világon a legerősebbnek tekinthető amerikai luxusmárkák közül jó néhány márka tulajdonosa" - jelentette ki Andrea Guerra, a Luxottica Group vezérigazgatója. "A nagyvilági közönség széles köre által kedvelt luxuscikkei révén a Michael Kors jelentős befolyással bír a divatra. Úgy gondoljuk, a Michael Kors márkái, szilárd növekedése és a különféle szegmensekben tanúsított remek teljesítménye alapján, valamint innovatív dizájnt képviselő divatcikkei révén tökéletesen illik saját termékportfóliónkba."


Amit a Michael Kors-ról tudni kell

Michael Kors luxus kiegészítők és tömeggyártásra kerülő ruházati cikkek világszerte elismert, számos díjjal kitüntetett tervezője. A nevét viselő, 1981-ben alapított vállalat számos különféle cikket gyárt Michael Kors és MICHAEL Michael Kors márkanévvel: kiegészítőket, lábbeliket, karórákat, ékszereket és férfi és női ready-to-wear ruházati cikkeket, valamint egy teljes illatcsaládot. A Michael Kors üzletek, amelyeket maga a cég, illetve licenc alapján partnerei üzemeltetnek, megtalálhatók a világ szinte minden fontos városában, ideértve New Yorkot, Beverly Hills-t, Chicagót, Londont, Milánót, Párizst, Münchent, Isztanbult, Dubajt, Szöült, Tokiót és Hongkongot.


Amit a Luxottica Group S.p.A.-ról tudni kell

A Luxottica Group prémium- és luxuskategóriás szemüvegeket és sportszemüvegeket gyártó és forgalmazó, erős márkákat tartalmazó, kiegyensúlyozott termékportfólióval rendelkező nemzetközi piacvezető cég, amelynek több mint 7000 szemüvegeket és napszemüvegeket árusító üzlete működik Észak-Amerikában, az ázsiai-csendes-óceáni térségben, Kínában, Dél-Afrikában, Latin-Amerikában és Európában. Saját márkái közé tartozik a világ leghíresebb napszemüveg márkája, a Ray-Ban, valamint az Oakley, a Vogue Eyewear, a Persol, az Oliver Peoples, az Alain Mikli és az Arnette, míg licenc alapján forgalmazott márkái közt megtalálható a Giorgio Armani, a Bulgari, a Burberry, a Chanel, a Coach, a Dolce & Gabbana, a Donna Karan, a Polo Ralph Lauren, a Prada, a Starck Eyes, a Tiffany és a Versace. 130 országra kiterjedő nemzetközi nagykereskedelmi hálózatán felül a Csoport a főbb piacokon piacvezető kiskereskedelmi láncokat is működtet, ideértve a LensCrafters-t, a Pearle Vision-t és az ILORI-t Észak-Amerikában, az OPSM-t és a Laubman & Pank-ot az ázsiai-csendes-óceáni térségben, a LensCrafters-t Kínában, a GMO-t Latin-Amerikában és a Sunglass Hut-ot világszerte. A Csoport termékeit hat olaszországi gyártóüzemében tervezik és gyártják, valamint három, a cég 100%-os tulajdonában lévő üzemben a Kínai Népköztársaságban, egy üzemben Brazíliában és egy, a sportszemüvegek gyártására szakosodott üzemben az Amerikai Egyesült Államokban. 2013-ban a Luxottica Csoport nettó árbevétele meghaladta a 7,3 milliárd USA dollárt. További információk a Csoportról a következő internetes címen találhatók: www.luxottica.com. (folyt.)



2014. április 17., csütörtök 09:45

A Michael Kors licencmegállapodást kötött a Luxottica-val (2. rész)
    Hongkong és Milánó, 2014. április 17., csütörtök (Business Wire/OTS) -

    Előremutató állítások

A jelen sajtóközlemény előremutató állításokat tartalmaz a Michael Kors-ról és a Luxottica-ról. A sajtóközlemény olvasóit arra intjük, hogy ne támaszkodjanak túlzott mértékben ezekre az előremutató állításokra, mivel azokat különféle, a Michael Kors és a Luxottica működésével és üzleti tevékenységének környezetével kapcsolatos olyan bizonytalansági tényezők befolyásolhatják, amelyeket meglehetősen nehéz előrevetíteni, és amelyeknek többségére a vállalatoknak nincsen ráhatása. Az előremutató állítások a Michael Kors és a Luxottica lehetséges vagy feltételezett jövőbeli üzemi eredményére vonatkozó információkat tartalmaznak, ideértve a cégek üzleti stratégiájának leírását is. Ezekben az állításokban gyakran szerepelnek olyan szavak vagy kifejezések, mint a "lehet", "lesz", "kellene", "úgy hisszük", "várakozásaink szerint", "előrevetítjük", " szándékaink szerint", "terveink szerint", "becsléseink szerint", illetve ezekhez hasonló szavak vagy kifejezések. A jelen sajtóközleményben szereplő előremutató állítások a Michael Kors és a Luxottica vezetőségének az ágazattal, illetve az ágazatban korábban érvényesülő tendenciákkal, az ágazat aktuális helyzetével és várható fejlődésével kapcsolatos megítélését, valamint egyéb, a vezetőség által a jelenlegi helyzetben érvényesnek ítélt tényezők hatását tükröző feltételezéseken alapulnak. Felhívjuk a sajtóközlemény olvasóinak figyelmét arra, hogy ezek az állítások nem tekintendők garanciának a vállalatok teljesítményét vagy üzemi eredményét illetően, mivel befolyásolhatják őket ez idáig ismeretlen kockázatok, bizonytalansági tényezők és feltételezések. Bár a Michael Kors és a Luxottica egyaránt úgy véli, hogy ezek az előremutató állítások ésszerű feltételezéseken alapulnak, a sajtóközlemény olvasóinak tudatában kell lenniük annak, hogy a vállalatok tényleges pénzügyi vagy üzemi (működési) eredményét számos tényező befolyásolhatja, amelyek hatásának következtében a tényleges eredmények jelentős mértékben eltérhetnek az előremutató állításokban szereplő eredményektől. Kérjük, olvassák el a vállalatokat érintő kockázati tényezőket részletesen felsoroló, a vállalatok által az Amerikai Egyesült Államok Értékpapír- és Tőzsdefelügyeletéhez (Securities and Exchange Commission) évente benyújtott jelentéseket.

Kapcsolat
A MICHAEL KORS-hoz intézett kérdések esetében:
Investor Relations:
Jean Fontana
ICR, Inc.
T: 646.277.1214
Jean.Fontana@icrinc.com
vagy
Megan Crudele
ICR, Inc.
T: 646.277.1240
Megan.Crudele@icrinc.com
vagy
Média:
Alecia Pulman
ICR, Inc.
T: 203.682.8224
Alecia.Pulman@icrinc.com
vagy
Brittany Rae Fraser
ICR, Inc.
T: 646.277.1231
BrittanyRae.Fraser@icrinc.com
vagy
A LUXOTTICA-hoz intézett kérdések esetében:
Cristina Parenti
Group Corporate Communication and Public Relations Director
T: +39 (02) 8633 4683
E-mail: cristina.parenti@luxottica.com
vagy
Alessandra Senici
Group Investor Relations Director
T: +39 (02) 8633 4870
E-mail: InvestorRelations@Luxottica.com

Forrás: Michael Kors Holdings Limited


E közlemény hivatalos, mérvadó változata az eredeti forrásnyelven közzétett szöveg. A fordítás csak az olvasó kényelmét szolgálja, és összevetendő a forrásnyelven írt szöveggel, amely az egyetlen jogi érvénnyel bíró változat.
    

-------------------------------------------------------------------

      Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
      Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI Zrt.
      Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.