OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. március 28. csütörtök
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)


2014. április 23., szerda 19:30

Bemutatták a 2014-es brazíliai FIFA labdarúgó-világbajnokság™ cserepadjainak üvegtetejét - Az AGC a vegyileg edzett üvegek új felhasználási lehetőségeit vonultatja fel (1. rész)
    Tokió és Sao Paulo, 2014. április 23., szerda (Business Wire/OTS) - Az AGC ma bemutatta a 2014-es brazíliai FIFA labdarúgó-világbajnokság™ cserepadjainak hivatalosan jóváhagyott fedőüvegét. A vegyileg edzett üvegből készült, rendkívül átlátszó, tartós és a sérülésekkel szemben ellenálló új üvegtető az ACG által a 2013-as brazíliai FIFA Konföderációs Kupára készített tavalyi modell továbbfejlesztett változata.

    Az üvegtető kiváló bizonyítéka annak, hogy ez a technológia, amelyet eredetileg kisebb elektronikus eszközök, például okostelefonok és táblagépek védelmére fejlesztettek ki, jól használható nagy felületekhez is, vagyis a vegyileg edzett üvegben rejlő lehetőségek számot tarthatnak az építészek és tervezők figyelmére.

A cserepadok, amelyek kizárólag olyan AGC-gyártású anyagokból készültek, mint például a vázhoz használt fluorpolimer-bevonatú, szálerősített műanyag, a világbajnokság mind a 12 helyszínén bemutatkoznak, és a világ legnagyobb, június 12- és július 13-a közt lezajló sporteseményének mindegyik mérkőzésén ezeket használják majd.

A 2014-es brazíliai FIFA Világkupa™ cserepadjaihoz készült üvegtető egyik legfontosabb tulajdonsága az átlátszóság. A pad hátsó részén az üveget tükröződésmentes bevonat borítja, melynek köszönhetően a tükröződés 13-szor kisebb, mint egy hagyományos üveg esetében, így a lehető legjobb vizuális élményt biztosítja a futballrajongók számára.

A padon ülő játékosok és kisegítő személyzet védelmét a világ legerősebb fedőüvegeként ismert, vegyileg edzett, kétrétegű, Dragontrail™ X márkanevű üveg biztosítja. A Dragontrail X igen alacsony középponti feszültségű, és a világon a legnagyobb nyomófeszültséggel rendelkező üveg. Az először a 2014-es CES-en (Consumer Electronics Show [Szórakoztatóelektronikai Kiállítás] bemutatott gyártási technológiának köszönhetően az üveg rendkívül ellenálló a külső erőbehatásokkal szemben. A Dragontrail X az AGC 2011-ben piacra dobott Dragontrail termékcsaládjának legújabb tagja, amely 30%-kal erősebb a hagyományos Dragontrail termékeknél, és mintegy nyolcszor erősebb a hagyományos kalcium-nátrium (mésznátron) üvegnél.

A Konföderációs Kupára készült változathoz hasonlóan az új üvegtető szintén nagy mértékben ellenálló a karcolással, a deformálódással és az elszíneződéssel szemben, így igen hosszú élettartamú még az olyan kültéri környezetben is, amelyet nagy hőmérsékletingadozások és magas páratartalom jellemez.

Büszke vagyok rá, hogy az AGC mérnökeinek és alkalmazottainak szorgos munkájával kifejlesztett, új üveggyártási technológiával készült üvegtető biztosította előnyöket a játékosok és futballrajongók ezrei élvezhetik majd a 2014-es brazíliai FIFA Világkupa™ mérkőzésein” – fejtette ki Kazuhiko Ishimura, az AGC Asahi Glass elnök-vezérigazgatója az üvegtetővel ellátott cserepad bemutatóján Sao Paulóban.  Ez a cserepad-üvegtető egyike az új technológiával készült, vegyileg edzett üvegeink számos felhasználási lehetőségeinek.”

Thierry Weil, a FIFA marketing igazgatója nyilatkozatában üdvözölte az AGC-t a 2014 FIFA Világkupa™ beszállítói közt:  Örömünkre szolgál, hogy egy olyan erős és innovatív vállalat támogatását élvezhetjük, mint az AGC, amely folyamatos erőfeszítéseket tesz termékei továbbfejlesztésére és a termékminőség javítására. Az AGC kiemelkedően magas minőségű termékei jól illeszkednek a 2014-es FIFA Világkupa™ stadionjainak berendezéseihez.”

2012 októberében az AGC-t a 2014-es FIFA Világkupa™ kiemelt licenctulajdonosává minősítették, mint az első olyan business-to-business vállalatot, amely jogot nyert arra, hogy a 2013-as FIFA Konföderációs Kupa és a 2014-es brazíliai Világkupa™ számára szállított  2014-es brazíliai FIFA Világkupa™ hivatalosan jóváhagyott cserepad-üvegtetőjének gyártójaként” forgalmazhassa termékét.

Amit az AGC Csoportról tudni kell

Az AGC Csoport, amelynek anyavállalata a tokiói székhelyű Asahi Glass Co., Ltd., síküvegeket, autóipari üvegeket és kijelzőüvegeket, vegyi- és egyéb csúcstechnológiát képviselő anyagokat és alkatrészeket gyártó és forgalmazó nemzetközi piacvezető vállalat. A műszaki innováció terén több mint egy évszázadra visszanyúló tapasztalatokkal rendelkező AGC Csoport nemzetközileg kiemelkedő szakértelemmel bír az üveg-, a vegyianyag- és a kerámiagyártási technológiák terén. A csoport világszerte megközelítőleg 50.000 dolgozót foglalkoztat, és a mintegy 30 országban végzett üzleti tevékenységéből származó éves értékesítési árbevétele körülbelül 13 milliárd USA dollár. További információkért kérjük, látogasson el a következő internetes címre: www.agc-group.com.

Amit a Dragontrail™-ről tudni kell

A Dragontrail az AGC által előállított, számos okostelefon és táblagép kijelzőjéhez felhasznált különleges, karcolásálló és sérülésmentes üveg. További információkért kérjük, látogasson el a következő internetes címre: http://Dragontrail.agc.com/en/
(folyt.)



2014. április 23., szerda 19:30

Bemutatták a 2014-es brazíliai FIFA labdarúgó-világbajnokság™ cserepadjainak üvegtetejét - Az AGC a vegyileg edzett üvegek új felhasználási lehetőségeit vonultatja fel (2. rész)
    Tokió és Sao Paulo, 2014. április 23., szerda (Business Wire/OTS) -

    A 2014-es brazíliai FIFA Világkupa™ hivatalosan jóváhagyott cserepad-üvegtetője (Official Licensed Glass Roof of the 2014 FIFA World Cup™ Player Benches)

A cserepad adatai (cserepad)
Méretek:                     
============================ ===================
Hosszúság:                   11,5 méter
---------------------------- -------------------
Magasság:                    1,9 méter
---------------------------- -------------------
Mélység:                     1,0 méter
---------------------------- -------------------
Súly:                        kb. 760 kilogramm
---------------------------- -------------------
Üvegvastagság (hátsó panel)  kb. 3,5 milliméter
---------------------------- -------------------
Ülőhelyek száma              23
---------------------------- -------------------
Gyártás helye                Japán
---------------------------- -------------------

A cserepad adatai
Alkotóelem             Anyag             Fő jellemzők
====================== ================= ======================================
Tető/hátsó panel       Dragontrail™ X    - A világ legerősebb síküvege
---------------------- ----------------- --------------------------------------
Üvegbevonat            Tükröződésmentes  - A visszatükröződési arány a
                       bevonat           hagyományos üveghez képest 1/13
---------------------- ----------------- --------------------------------------
Keret                  Szálerősített     - Erősebb, mint az acél, miáltal
                       műanyag           kreatív kialakítást tesz lehetővé
---------------------- ----------------- --------------------------------------
Keret bevonata /festék LUMIFLON™         - Ellenáll a szélsőséges időjárási
                       fluorpolimer      körülményeknek, nagy volumenű
                       bevonat           építkezések esetében csökkenti
                                         felújítási/karbantartási költségeket
---------------------- ----------------- --------------------------------------
Ülés                   Carboglass™       - A különleges bevonási technológia
                       polikarbonát      biztosítja, hogy az ülés megőrizze
                       lemez             gyártáskori átlátszóságát
---------------------- ----------------- --------------------------------------
Üléspárna              A poliuretán      - Nagyfokú kényelem az optimális
                       habhoz használt   testsúlyeloszlást biztosító ülésnek
                       polipropilén-glikolköszönhetően
---------------------- ----------------- --------------------------------------


Fényképek/Multimédia Galéria a következő internetes címen áll rendelkezésre: http://www.businesswire.com/cgi-bin/mmg.cgi?eid=50846368&lang=hu

Contacts
Médiakapcsolatok:
Junichi Kobayashi
General Manager, Corporate Communications & Investor Relations
vagy
Asahi Glass Co., Ltd.
Aoi Takahashi, +81-3-3218-5603
info-pr@agc.com


Source: Asahi Glass Co., Ltd.


E közlemény hivatalos, mérvadó változata az eredeti forrásnyelven közzétett szöveg. A fordítás csak az olvasó kényelmét szolgálja, és összevetendő a forrásnyelven írt szöveggel, amely az egyetlen jogi érvénnyel bíró változat.
    

-------------------------------------------------------------------

      Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
      Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI Zrt.
      Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.