OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. április 25. csütörtök
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)


2014. május 14., szerda 13:11

Szívet szívért! mozgalom a szívbetegségek megelőzéséért
    Budapest, 2014. május 14., szerda (OTS) - A szív- és érrendszeri betegségek hazánkban a felnőtt lakosság körében a halálozások több mint feléért felelősek, főként a fiatalkori megbetegedések száma jelentős, ami az európai átlag háromszorosa. A gond itthon nemcsak az, hogy nem élünk egészségesen, de az is, hogy nem is sejtjük milyen súlyos következményei vannak, ha nem figyelünk magunkra.

    A Magyarország átfogó Egészségvédelmi Szűrőprogramja által közölt adatok szerint az elmúlt négy évben a megkérdezettek 23%-nál fordult már elő a családban szívinfarktus. A megkérdezettek között 50-57%-ban fordult elő magas vérnyomás. A női páciensek 68%-a, a férfi páciensek 55%-a jár évente szűrővizsgálatokra, és ez a szám stagnált az elmúlt négy évben.(1)
A Szívet szívért mozgalom arra szeretné felhívni a figyelmet, hogy a megelőzéssel, szűrővizsgálatokkal, egészséges táplálkozással és sportolással rendkívül sokat tehetünk szívünk egészségéért.

A mozgalom egy országos körút keretében öt vidéki nagyvárost keres fel, ahol Magyarország átfogó Egészségvédelmi Szűrőprogramja segítségével ingyenes szűrővizsgálat mellett összegyűjtik a megjelentek szívhangját, hogy megalkothassák Magyarország szívhangját. A figyelemfelkeltő akció célja, hogy minél többen halljanak a problémáról, és tegyenek többet szívük egészségéért.
A cél nem csak figyelemfelkeltés, hanem egyben támogatás is egy jó ügy számára, hiszen minél több szívhang gyűlik össze, annál több pénz kerül adományozásra a Magyar Nemzeti Szívalapítvány javára, a MegaRed segítségével.

A Szívet Szívért ROADSHOW állomásai:
Május 12. Debrecen
Május 13. Miskolc
Május 14. Székesfehérvár
Május 15. Győr
Május 16. Pécs

További részletek a http://szivetszivert.hu/ weboldalon.

További információ:
Jávor Zsófia
zsofijavor@gmail.com
+36 30 62 75 205

(1) A tesztet 74268 emberen végezték, ebből 41669 nő és 32599 férfi. Az adatokat a Magyarország átfogó egészségvédelmi szűrőprogramja által készített összesítet adatokat használtuk fel.
    

-------------------------------------------------------------------

      Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
      Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
      Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.