OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. április 20. szombat
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)


2014. augusztus 25., hétfő 14:07

A Murata részvényenként készpénzben fizetett 12,50 USA dolláros áron felvásárolja a Peregrine Semiconductor-t (1. rész)
    Kiotó, Japán és San Diego, USA, 2014. augusztus 25., hétfő (Business Wire/OTS) - Az akvizíció tovább erősíti a Murata RF rendszermegoldások nemzetközi piacán betöltött vezető pozícióját - A Murata Electronics North America, Inc., a Murata Manufacturing Co., Ltd. (TSE/OSE: 6981) 100%-os tulajdonában lévő leányvállalata és a Peregrine Semiconductor Corporation (Peregrine) (NASDAQ: PSMI) ma bejelentették, hogy végleges megállapodást kötöttek, melynek értelmében a Murata felvásárolja a még nem a Murata tulajdonát képező összes forgalomban lévő Peregrine részvényt részvényenként készpénzben fizetett 12,50 USA dolláros áron. Az ügylet teljes értéke 471 millió USA dollár (465 millió USA dollár, amelyben nem szerepel a már a Murata birtokában lévő részvénypakett).

    A Peregrine nevéhez fűződik az RF SOI (radio frequency silicon on insulator) [rádiófrekvenciás szilícium a szigetelőn] feltalálása, és a vállalat úttörő szerepet játszott a modern rádiófrekvenciás (RF) megoldások elterjesztésében. A Peregrine a mobil és analóg alkalmazásokhoz felhasznált rádiófrekvenciás előfeldolgozó (RF front-end [RFFE]) megoldások szállítói közt vezető szerepet tölt be. Az ügylet zárásától kezdve a Peregrine részt vesz a Murata alaptevékenysége bővítését célzó stratégiájának megvalósításában. A Peregrine a Murata 100%-os tulajdonát képező leányvállalataként folytatja működését a világ legnagyobb kihívásait jelentő RF problémák megoldását célzó jelenlegi üzleti modelljének megfelelően.

"Ez az akvizíció lehetővé teszi a Murata nemzetközi piacvezető mobil RF egységek és a Peregrine prémiumkategóriás RF front-end termékek piacán kínálkozó lehetőségeinek fokozott kiaknázását. A Peregrine rendkívül tehetséges RF mérnökcsapattal rendelkezik" - magyarázta Norio Nakajima, a Murata ügyvezető elnökhelyettese, a Communication üzleti egység igazgatója. "A Peregrine mérnökei találták fel az RF SOI-t, és 20 éven át vezető szerepet játszottak annak továbbfejlesztésében, miközben számos esetben dolgoztak ki elsőként olyan technológiákat, amelyek ma már alapvetőnek számítanak az iparágban. Cégünk jó néhány éve szoros együttműködést hozott létre a Peregrine-nel. Innovatív megoldásaik, köztük a Global 1 teljes szilícium alapú integrált RF front-end rendszer, kulcsfontosságú stratégiai fejlesztésnek számítanak a mobil ágazatban. Ez az ügylet elmélyíti a köztünk meglévő partneri kapcsolatot, és lehetővé teszi számunkra, hogy kihasználjuk az e területen kínálkozó bővülő lehetőségeket."

"A Murata a világ egyik vezető RF modul és -szűrő szállítója, és a Peregrine-nek már eddig is számos előnye származott a cégeink közt fennálló több éves partnerkapcsolatból. A Murata piacvezető termékeinek és a Peregrine csúcstechnológiát képviselő SOI megoldásainak együttese rendkívül előnyös versenypozíciót biztosít számunkra választott piacainkon" - fejtette ki Jim Cable, PhD, a Peregrine Semiconductor elnök-vezérigazgatója. "A Murata csapatának tagjaként képesek leszünk tovább bővíteni meglévő partnerkapcsolatainkat, és felgyorsítani az iparág átállását az integrált, kizárólag CMOS (complementary metal-oxide semiconductor [komplementer fém-oxid félvezetőt alkalmazó digitális integráltáramkör-építési technológia]) alapú RF front-end rendszerek használatára. Cégünk továbbra is arra törekszik, hogy ügyfeleinek összes jelenlegi piacán élenjáró technológiai megoldásokat kínáljon. Rendkívül nagyra becsüljük a Murata üzleti képességeit, nagy várakozással tekintünk közös munkánk elé, és biztosak vagyunk abban, hogy együtt nagyszerű eredményeket fogunk elérni."

A felvásárlás révén a Murata számára fejlett RF Front-end termékek és a világ legjobb SOI folyamattechnológiája áll majd rendelkezésre, melyek mindegyike kulcsfontosságú a mobiltechnológiák egyre szélesebb körű integrálásához. Az okostelefonok és egyéb vezeték nélküli eszközök rádiófrekvenciás igényei egyre összetettebbekké válnak, ez a szintű komplexitás pedig már csak szilícium alapú technológiai megoldásokkal kezelhető. A Peregrine számos vezetéknélkülieszköz-piacon értékesíti termékeit, ideértve az okostelefon-, vizsgáló- és mérőeszköz- és gépjármű-piacot, valamint a közbiztonsági rádiós és vezeték nélküli infrastrukturális elemek piacát. A Peregrine-nel együtt ugyanakkor a Murata birtokába kerül egy értékes szellemitulajdonjog- (Intellectual Property Rights [IPR]) portfólió is, amely magában foglalja a teljes RF SOI front-end technológia-palettát.

A tranzakció, amelyet mindkét cég Igazgatósága jóváhagyott, várhatóan 2014 végén vagy 2015 elején kerül lezárásra a Peregrine részvényeseinek jóváhagyásától, a szabályozó hatósági jóváhagyások kiadásától és egyéb szokásos zárási feltételek teljesülésétől függően.(folyt.)



2014. augusztus 25., hétfő 14:08

A Murata részvényenként készpénzben fizetett 12,50 USA dolláros áron felvásárolja a Peregrine Semiconductor-t (2. rész)
    Kiotó, Japán és San Diego, USA, 2014. augusztus 25., hétfő (Business Wire/OTS) -

    Peregrine Semiconductor - Megoldás a világ legnehezebb RF kihívásaira

A Peregrine Semiconductor Corporation (NASDAQ: PSMI), az RF SOI (szilícium a szigetelőn) technológia kifejlesztője, a csúcstechnológiát képviselő, nagyteljesítményű, integrált RF megoldásokat szállító világelső ún. "fabless" (a tervezést és fejlesztést maga végző, de termelési létesítmény nélküli, a gyártást kiszervező) cég. 1988-ban történt alapításától kezdve a Peregrine és alapító tagjai folyamatosan dolgoztak az UltraCMOS® technológia - az SOI szabadalmaztatott, továbbfejlesztett formája - kialakításán annak érdekében, hogy biztosíthassák az RF piac legnagyobb kihívásaira, például a linearitásra megoldást nyújtó teljesítményt. A kategóriájukban a legjobb teljesítményt nyújtó és monolitikus integrációt megvalósító termékeivel a Peregrine megbízható szállítója számos, különböző piacokon (gépjárműgyártás, szélessávú eszközök, mobil eszközök, okostelefonok, hadi- és űripar, vizsgáló- és mérőeszközök, vezeték nélküli infrastrukturális elemek, gépipar, IoT (Internet of Things [a Tárgyak Internete]) tevékenykedő piacvezető cégnek. A Peregrine több mint 180 benyújtott és elbírálás alatt álló szabadalmaztatási kérelemmel rendelkezik, és ez idáig mintegy 2 milliárd UltraCMOS egységet szállított le ügyfeleinek. További információkért kérjük, látogasson el a következő internetes címre: http://www.psemi.com.


Amit a Murata-ról tudni kell

A Murata Manufacturing Co., Ltd. az egyik világelső cég a kerámia alapú, passzív elektronikus alkatrészek és megoldások, kommunikációs és áramellátó modulok gyártása és értékesítése terén. A 846 milliárd jen (?8,4 milliárd USA dollár) éves árbevétellel rendelkező Murata elkötelezett a modern elektronikus eszközök és csúcstechnológiát képviselő, többcélú, nagy denzitású modulok kifejlesztése mellett. A vállalat szerte a világon rendelkezik gyártóegységekkel és alkalmazottakkal. További információkért, kérjük, látogasson el a következő internetes címre: http://www.murata.com/.

Tanácsadók
A Peregrine pénzügyi tanácsadója a Deutsche Bank és az Evercore volt, a jogi tanácsadó szerepét pedig a Gunderson Dettmer Stough Villeneuve Franklin & Hachigian, LLP töltötte be. A Murata pénzügyi tanácsadójaként a Mitsubishi UFJ Morgan Stanley járt el, jogi tanácsadója a Simpson Thacher & Bartlett LLP volt.


Az előremutató állításokkal kapcsolatos figyelmeztetés

A jelen sajtóközlemény tartalmazhat olyan állításokat, amelyek az Amerikai Egyesült Államok 1933. évi Értékpapírtörvénye (Securities Act) hatályos módosításának 27A paragrafusa, valamint az 1934. évi Értékpapírtőzsde törvény (Securities Exchange Act) hatályos módosításának 21E paragrafusa értelmében előremutató állításoknak minősülnek. Ezek az előremutató állítások általában olyan szavakat tartalmaznak, mint a "fogunk", "várakozásaink szerint", "úgy hisszük", illetve hasonló értelmű szavakat. A tényleges eredmények azonban lényegesen eltérhetnek az előremutató állításokban előrevetített vagy prognosztizált eredményektől. A tényleges és a prognosztizált eredmények közti eltérést számos tényező előidézheti, ideértve, többek közt, a következők kockázatokat és bizonytalansági tényezőket: olyan feltételek nem teljesülése, amelyek a javasolt ügylet lezárásának előfeltételét képezik, ideértve, többek közt, a részvényesek vagy a szabályozó hatóságok részéről az ügylet jóváhagyásának megtagadása; a javasolt ügylettel kapcsolatos előre nem látott nehézségek vagy költségek felmerülése; a javasolt ügylet közzététele nyomán esetleges jogi keresetek benyújtása a Peregrine és mások ellen; az érvényben lévő tervek vagy tevékenységek végrehajtásának meghiúsulása a javasolt ügylet közzététele illetve az ügylet lezárásának elhúzódása miatt; nehézségek az alkalmazottak megtartása terén a javasolt ügylet közzététele illetve az ügylet lezárásának elhúzódása miatt; az ügyfelek, forgalmazók, beszállítók és versenytársak reakciója a javasolt ügylet közzétételére; valamint egyéb, a Peregrine által az Amerikai Egyesült Államok Értékpapír- és Tőzsdefelügyeletéhez (Securities and Exchange Commission [SEC]) a 10-K sz. nyomtatványon a 2013. december 28-án lezárt évre vonatkozóan benyújtott Éves jelentésben, valamint a Peregrine által a SEC-hez a 10-Q és a 8-K. sz. nyomtatványon benyújtott további jelentésekben ismertetett egyéb tényezőket. Mivel természetükből fakadóan az előremutató állítások különféle kockázatok és bizonytalanságok tárgyát képezik, amelyek közül egyesek nem prognosztizálhatók vagy számszerűsíthetők, a sajtóközlemény olvasóit arra intjük, hogy ne tekintsenek úgy ezekre az előremutató állításokra, mint amelyek nagy valószínűséggel előrevetítik jövőbeli események megvalósulását, vagy mint amelyek a Murata-nak vagy a Peregrine-nek a közlemény kiadását követő időszakban érvényes nézeteit képviselik. A Murata és a Peregrine nem vállal kötelezettséget arra, hogy frissítse a jelen sajtóközleményben szereplő információkat, kivéve azokat, amelyek esetében azt a törvény előírja. A sajtóközlemény olvasóit ezért arra kérjük, hogy ne támaszkodjanak túlzott mértekben az előremutató állításokra, mivel azok kizárólag a közlemény kiadásának időpontjában fennálló állapotot tükrözik.(folyt.)



2014. augusztus 25., hétfő 14:09

A Murata részvényenként készpénzben fizetett 12,50 USA dolláros áron felvásárolja a Peregrine Semiconductor-t (3. rész)
    Kiotó, Japán és San Diego, USA, 2014. augusztus 25., hétfő (Business Wire/OTS) -

    További információk és információforrások

A jelen sajtóközlemény a Peregrine Murata általi javasolt felvásárlására vonatkozó, a részvényesek számára a meghatalmazotti nyilatkozat bekérésének feltételeként biztosítandó tájékoztatásnak tekinthető. A Peregrine-nek szándékában áll a javasolt ügylettel kapcsolatosan benyújtani a SEC-hez az előírt anyagokat, ideértve egy meghatalmazotti nyilatkozatot a 14A sz. nyomtatványon. A PEREGRINE RÉSZVÉNYESEIT ARRA KÉRJÜK, HOGY FELTÉTLENÜL OLVASSÁK EL A SEC-HEZ BENYÚJTOTT ÖSSZES VONATKOZÓ DOKUMENTUMOT, IDEÉRTVE A MEGHATALMAZOTTI NYILATKOZATOT, MIVEL AZOKBAN FONTOS INFORMÁCIÓK TALÁLHATÓK A JAVASOLT ÜGYLETRŐL. A befektetők és a részvényesek számára a dokumentumok a SEC honlapján (www.sec.gov.) térítésmentesen elérhetők, és térítésmentesen letölthetik a Peregrine honlapján (http://www.psemi.com) az "Investors" (Befektetők) fül alatt található, a Peregrine által a SEC-hez benyújtott dokumentumokat. A meghatalmazotti nyilatkozat és a Cooper által a SEC-hez benyújtott egyéb iratok (a benyújtást követően) ugyanakkor a Peregrine-hez a következő címre írt kéréssel is térítésmentesen beszerezhetők: [Office of the Secretary], 9380 Carroll Park Drive, San Diego, CA 92121, illetve a következő telefonszámon kérhetők: (858) 731-9400.


A meghatalmazásokkal kapcsolatosan érintett személyek

A Peregrine, annak igazgatói és ügyvezetői a Peregrine törzsrészvényeinek birtokosaitól a javasolt ügylet jóváhagyása tárgyában összehívandó rendkívüli közgyűléssel kapcsolatosan bekérendő meghatalmazotti nyilatkozatokkal kapcsolatban érintettek lehetnek. A Peregrine igazgatóira és ügyvezetőire vonatkozó információk, ideértve a nevüket, az alkalmaztatásukra és a javasolt ügylettel kapcsolatos érdekeltségükre vonatkozó információkat is, rendelkezésre állnak a Peregrine által a 2013. december 28-án záruló pénzügyi évre vonatkozóan a SEC-hez a 10-K jelű nyomtatványon 2014. február 19-én benyújtott Éves jelentésben, valamint a Peregrine 2014. évi rendes éves közgyűlésére vonatkozó, a SEC-hez 2014. március 20-án benyújtott végleges meghatalmazotti nyilatkozatban. Amennyiben a Peregrine részvényesek által birtokolt részvények száma a 2014. évi rendes éves közgyűléssel kapcsolatosan kiadott meghatalmazotti nyilatkozatban szereplő számhoz képest időközben módosult, a változásra vonatkozó információk szerepelnek vagy szerepelni fognak a SEC-hez a 4. sz. "Statements of Change in Ownership" (Tulajdonváltozási nyilatkozat) elnevezésű nyomtatványon. A befektetők az érintetteknek a javasolt ügylettek kapcsolatos érdekeltségére vonatkozó további információkat a javasolt ügylettel kapcsolatban kiadott meghatalmazotti nyilatkozatban találhatnak (amikor majd az kiadásra kerül).(folyt.)



2014. augusztus 25., hétfő 14:10

A Murata részvényenként készpénzben fizetett 12,50 USA dolláros áron felvásárolja a Peregrine Semiconductor-t (4. rész)
    Kiotó, Japán és San Diego, USA, 2014. augusztus 25., hétfő (Business Wire/OTS) -

    
További információk és információforrások

A javasolt ügylettel kapcsolatosan a Peregrine be fogja nyújtani a meghatalmazotti nyilatkozatot és az ügyletre vonatkozó dokumentumokat Amerikai Egyesült Államok Értékpapír- és Tőzsdefelügyeletéhez (Securities and Exchange Commission [SEC]) SEC-hez. A PEREGRINE RÉSZVÉNYESEIT ARRA KÉRJÜK, HOGY FELTÉTLENÜL OLVASSÁK EL A MEGHATALMAZOTTI NYILATKOZATOT ÉS A SEC-HEZ BENYÚJTOTT ÖSSZES VONATKOZÓ DOKUMENTUMOT, AMIKOR AZOK MAJD RENDELKEZÉSRE ÁLLNAK, MIVEL FONTOS INFORMÁCIÓK TALÁLHATÓK BENNÜK A JAVASOLT ÜGYLETRŐL. A befektetők és a részvényesek a meghatalmazotti nyilatkozatot és az egyéb dokumentumokat térítésmentesen beszerezhetik, amikor azok rendelkezésre állnak majd, a Peregrine-hez a következő címre írt kéréssel: Investor Relations, Peregrine, 9380 Carroll Park Drive, San Diego, CA 92121, illetve a következő telefonszámon kérhetik: (858) 731-9400. Ezen felül SEC-hez a Peregrine által benyújtott dokumentumok térítésmentesen elérhetők a SEC honlapján is (www.sec.gov.)
A SEC szabályai szerint a Peregrine, annak igazgatói és ügyvezetői, vezetőségének bizonyos tagjai, valamint egyes alkalmazottai érintetteknek tekinthetők a Peregrine részvényeseitől a javasolt ügylettel kapcsolatosan bekérendő meghatalmazotti nyilatkozattal kapcsolatosan, és az ügylettel kapcsolatos érdekeltségük eltérhet attól, mint amellyel a Peregrine részvényesei bírnak. Az érintett igazgatók és ügyvezetők érdekeltségére vonatkozó információk a Peregrine meghatalmazotti nyilatkozatában és a korábban a SEC-hez a 10-K sz. nyomtatványon benyújtott Éves jelentésekben találhatók, és a Peregrine meghatalmazotti nyilatkozatával kapcsolatosan érintett összes személyre vonatkozó információk szerepelni fognak a javasolt ügylettel kapcsolatosan kiadandó meghatalmazotti nyilatkozatban, amikor az elérhető lesz. E dokumentumok mindegyike térítésmentesen hozzáférhető lesz a SEC honlapján (http://www.sec.gov), valamint a Peregrine-től is beszerezhető térítésmentesen az alábbi címre írt kéréssel: Investor Relations, Peregrine, 9380 Carroll Park Road, San Diego, CA 92121 (Telefon: 858-731-9499).

Fényképek/Multimédia galéria a következő internetes címen áll rendelkezésre: http://www.businesswire.com/multimedia/home/20140822005215/en/

Kapcsolat:
Murata Manufacturing Co., Ltd.
Yoshihiro Nomura, Public Relations Manager
075-955-6786
vagy
Sajtó:
Junko Matsumura, +81 75 955 6786
vagy
Harumi Sekiguchi, +81 75 955 6786
vagy
Peregrine Semiconductor, Inc.
Befektetők:
Jonathan Goldberg, +1 858 232 7864
vagy
Sajtó:
Jackie Townsend, +1 619 247 3569


Forrás: Peregrine Semiconductor Corporation

E közlemény hivatalos, mérvadó változata az eredeti forrásnyelven közzétett szöveg. A fordítás csak az olvasó kényelmét szolgálja, és összevetendő a forrásnyelven írt szöveggel, amely az egyetlen jogi érvénnyel bíró változat.
    

-------------------------------------------------------------------

      Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
      Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI Zrt.
      Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.