2015. február 3., kedd 12:40

Elhunyt Berényi Ottó
    Budapest, 2015. február 3., kedd (OTS) - Január 23-án, életének nyolcvankilencedik évében elhunyt Berényi Ottó (1926-2015), színész.

    
    A hírhez tartozó kép(ek) ingyenesen letölthető(ek) a következő
internetcímen:
http://ots.mti.hu/Pages/Picture.aspx?fi=OTS_20150203_003.jpg

Játszott a Pécsi Nemzeti Színházban, az Állami Déryné Színházban, de a nézők főképp a Vidám Színpad tagjaként emlékezhetnek rá, a társulat 1963-ban szerződtette, itt játszott nyugdíjba vonulásáig. Bár főképp színpadi színész, vígjátékok, paródiák, kabarék, esztrádműsorok szereplője volt (Él még a kabaré?!; Két férfi az ágy alatt; Van, aki forrón szereti), játszott filmekben is (pl. A veréb is madár című vígjátékban (1953)) és szinkronszínészként is kipróbálta magát. Egyik legismertebb szerepe Sajó volt (Hacsek és Sajó).

Fájó szívvel búcsúzik Tőle a Vidám Színpad társulata.
    

-------------------------------------------------------------------

      Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
      Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
      Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.Forrás: OTS Üzleti Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.