2016. november 17., csütörtök 17:35

A Városliget Zrt. reagálása az MTI Országos Sajtószolgálatában 2016. november 17., csütörtök 16:41-kor megjelent, a Párbeszéd által kiadott közleményére
    Budapest, 2016. november 17., csütörtök (OTS) - A Közlekedési Múzeum új épülete a mostaninál kisebb alapterületen épül fel, így ennek és a mostani felszíni parkoló megszüntetésének köszönhetően több ezer négyzetméternyi zöldfelületet kapnak vissza a parkhasználók. A hatályos Városligeti Építési Szabályzattal összhangban zajló tervezés során a térszínt alatti kiállítótereket növelték meg, így a parkrehabilitáció során érintett fák számában sincs változás. A korábbi tájékoztatás szerint a városligeti építkezések során egyetlen egészséges fát sem vágnak ki.

        Közlekedési Múzeum az egyik legnépszerűbb múzeum ma Magyarországon, amely a Liget Budapest Projektnek köszönhetően kívül-belül újjászületik. Az eredeti tervek alapján megépülő új múzeum felszíni épületrésze kisebb lesz, mint az egykori, jelenleg bontás alatt álló épület. Ezzel, és a felszíni parkoló megszüntetésével több ezer négyzetméternyi zöldfelületet kapnak vissza a parkhasználók. A térszint alatt a korábbi kiállítótérhez képest kétszer akkora terület áll majd a műtárgyak és a látogatók rendelkezésére, a tárlat XXI. századi megoldásokkal szolgálja majd a közönség igényeit. Ahogy az nyilvános, hivatalos anyagokból tudható, ez a térszint alatti rész bővült a tervezési folyamat jelenlegi szakaszában, illetve megkezdődött az épület építési engedélyezési eljárása is.

     Mindazonáltal köszönjük a Párbeszédnek, hogy ismét ráirányítja a figyelmet projektünkre, a Városliget régóta esedékes, történelmi jelentőségű megújítására, ugyanakkor nehezen értelmezhetőek a párt Liget fáival kapcsolatban elhangzott kijelentései.

     Mások mellett a legutóbbi Liget Park Fórumon is részletes tájékoztatás hangzott el a várható parkrehabilitációs munkálatokról, különös tekintettel az építési területeken található fák sorsára. Ide, természetesen a környező önkormányzatok is meghívást kaptak, azonban Szabó Rebeka, Zugló alpolgármestere a Párbeszéd politikusa nem jött el az eseményre.

     Ezúton szeretnénk felhívni a figyelmet arra is, hogy a zöldterületi fejlesztéssel kapcsolatos minden  információ megtalálható a Liget Park Fórumok honlapján: a http://www.varosligetpark.hu/ -n. A Városligetben nemrégiben végzett első, sikeres átültetésről pedig itt látható egy híradás: https://www.facebook.com/miligetunk/posts/1784569971795493

Városliget Zrt.
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.



Forrás: OTS Üzleti Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.