2016. december 7., szerda 16:12

Határon túli hétvége az Advent Budapesten téli fesztiválon
    Budapest, 2016. december 7., szerda (OTS) - December 10-én, szombaton határon túlról érkező diákok veszik birtokba a Városháza park fűtött Üvegházát, hogy adventi műsoraikkal köszöntsék a budapestieket, és egyben elhozzák a fővárosba szülőföldjük karácsonyi szokásait. Ezt megelőzően, pénteken délután a csíksomlyói Csibész Alapítvány által támogatott szegény sorsú gyerekek is bemutatkoznak.

    2016. december 9-én, pénteken 16 órakor kezdődik a határon túli hétvége a Városháza parkban, a Csíksomlyói Árvácska Együttes Ez öröm napja című zenés pásztorjátékával. Az erdélyi Csíksomlyón működő Csibész Alapítvány támogatottjai olyan szegény sorsú, árva vagy félárva gyerekek, akik gyermekotthonokban, bentlakásokban élnek. Második alkalommal vendégeskednek az Advent Budapesten téli fesztiválon.

A határon túli gimnazisták immár negyedik éve, hagyományosan advent harmadik vasárnapján érkeznek a Városháza parkba a fővárosi önkormányzat meghívására, hogy ünnepi műsoraikkal gazdagítsák a karácsonyvárás időszakát. December 10-én, szombaton 15 órától a felvidéki, délvidéki, partiumi és muravidéki fiatalok szülőföldjük karácsonyi hagyományaiból mutatnak be ízelítőt. Fellépnek a Nagykaposi Gimnázium diákjai, Szabadkáról a Svetozar Marković Gimnázium tanulói, Aradról a Csiky Gergely Főgimnázium növendékei és a szlovéniai Lendva Kétnyelvű Középiskolájának fiataljai.

December 11-én, vasárnap 17 órakor a határon túli diákok kórusa közreműködik az óriási adventi koszorú harmadik gyertyájának meggyújtásánál is, amelyet ezúttal Szalay-Bobrovniczky Alexandra főpolgármester-helyettes és Páll László református lelkipásztor celebrál.

További információk: http://adventbudapest.hu
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.



Forrás: OTS Üzleti Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.