2017. december 29., péntek 19:06

Szilveszter a közmédia kínálatában
    Budapest, 2017. december 29., péntek (OTS) - Változatos műsorokkal búcsúztatja az óévet, és köszönti az újévet a közmédia.

    December 31-én a Duna Televízió 22.30-tól a Szolnoki Szigligeti Színházból jelentkezik Szilveszter 2017 Gálaest címmel. A Szolnoki Szigligeti Színház társulata és meghívott vendégeik búcsúztatják majd az Óévet olyan klasszikus operetteket és musicaleket felidézve, mint a Bécsi vér, a Csárdáskirálynő, a Mary Poppins vagy a My Fair Lady. Sok ismerős dallam csendül majd fel, és nemcsak ifj. Johann Strausstól, vagy Frederick Loewe- től, hanem az opera világából, Giacomo Puccinitől is.

A gálaműsor vendégfellépői lesznek többek között Rost Andrea operaénekes és lánya, Harazdy Eszter, Szarka Tamás költő, zeneszerző és énekes, Balázs Fecó énekes, Mikó István színművész, és a Magyar Nemzeti Táncegyüttes táncosai és énekesei, hogy a közönséggel és a nézőkkel együtt búcsúztassák el a 2017-es Óévet, és köszöntsék 2018-at.

Éjfélkor a himnusszal, utána Áder János köztársasági elnök beszédével köszöntik az újévet a közmédia csatornái

A Duna Televízión 00.05-től a régi idők kedves pillanataik veszik át a főszerepet, két órán keresztül szól majd a Duna Retro. A Duna World szilveszteri kínálatában ott találjuk 21.45-től az Indul a bakterház c. ikonikus magyar filmet, az M2 Petőfi TV műsorán pedig az Életrevalók című francia filmet láthatják nézőink. Utána a HURTS ad koncertet az ifjúsági adón, majd 0.10-től a Hot Jazz Band zenél az Akusztik színpadán. Érdemes fennmaradni hajnalig, 1.15-től az EBBA 2017-es Díjátadót láthatják nézőink.

Vad Kunság - A Puszta rejtett életével készül az M5 17.25-től. A gyönyörű felvételekkel dolgozó ismeretterjesztő film után 19.45-től Bujtor 75 - A Karamboltól a Kakukkfészekig címmel művészeti portréműsort tűz műsorára a csatorna. 21.55-től Londonból közvetít az M5, a helyszín a Globe színház, színpadon  Shakespeare: Tévedések vígjátéka c. drámája, eredeti nyelven magyar felirattal.

Az M3 burleszkkel és humorral készül minden mennyiségben. 16.15-től a Vastyúk is talál szeget teszi próbára a rekeszizmokat. Az önfeledt szórakozás a későbbiekben is folytatódik, 18.20-tól kezdődik a Gertrúd a nevelőnő, avagy: A boldogság jutalma! c.,  magyar burleszk az M3 műsorán. 18.40-től a Família Kft. BUÉK Szép-Operett c. műsort, majd 20.55-től útjára indul a Csak Szilveszter műsorfolyam, amely egészen az éjféli gyerekhimnuszig kínálja a legemlékezetesebb nosztalgikus pillanatokat.

Minden kedves nézőjének boldog új évet kíván a közmédia!

     MTVA Sajtóosztály

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.



Forrás: OTS Üzleti Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.