2018. március 14., szerda 14:37

Műfajkarnevál idén is a Városmajorban! - Három hónapon át zenével, színházzal és programokkal várja régi és új vendégeit Buda kedvenc nyári színháza
    Budapest, 2018. március 14., szerda (OTS) - Egész nyáron különleges és látványos koncertekkel, ősbemutatókkal, zenés-és prózai előadásokkal és matinékkal, Színházi Szemlével, valóságos műfajkarnevállal várja közönségét a Városmajori Szabadtéri Színpad. Ahogyan már megszokhattuk, itt minden korosztály és réteg megtalálja majd a kedvére valót a sanzontól, az indie rockon és musicalen át a jazzig, crossover koncertekig és a klasszikus zenéig. A Budapesti Nyári Fesztivál hivatalos oldalán már megkezdték a programsorozat eseményeinek feltöltését és a jegyek értékesítést.

    
     A hírhez tartozó kép(ek) ingyenesen letölthető(ek) a következő
internetcímen:
http://ots.mti.hu/Pages/Picture.aspx?fi=OTS_20180314_001.jpg
http://ots.mti.hu/Pages/Picture.aspx?fi=OTS_20180314_002.jpg
http://ots.mti.hu/Pages/Picture.aspx?fi=OTS_20180314_003.jpg
http://ots.mti.hu/Pages/Picture.aspx?fi=OTS_20180314_004.jpg

Június elejétől az első szeptemberi hétvégéig közel 60 programmal várja visszatérő és új vendégeit Buda hangulatos nyári színháza, a Városmajori Szabadtéri Színpad. Június 10-én 10.30-tól immár harmadik alkalommal Vakációváró Fesztivállal, a Vaskakas Bábszínház előadásával, majd pedig egész napos mulatozással, programokkal és Halász Judit koncerttel indítják útjára a színes programsorozatot, köztük a vasárnap délelőtti matinéelőadások sorát. Vasárnap esténként komoly- és könnyűzenei, jazz-, indie- tradicionális és crossover koncertekkel várják a látogatókat. A 2018-as nyári műsorban megtalálhatunk olyan visszatérő vendégeket mint Palya Bea, Micheller Myrtill - aki magyar népzenék által ihletett lemezbemutató koncertjét hozza el - a Budapest Bár, Rákász Gergely, Vásáry Tamás, Szőke Nikoletta és Gájer Bálint - akik a Bernstein 100 évforduló kapcsán valódi "jazz side story"-val készülnek - Szűcs Gabi, Váczi Eszter, Falusi Mariann vagy Horgas Eszter. A kedvelt visszatérő fellépők mellett olyan új együttesek, fiatal formációk és estek is bemutatkoznak a színpadon, mint Petruska, aki a Ferenczi György és az 1sö Pesti Rackák zenekarral összefogva készül egy fergeteges estére, vagy Tompos Kátya Holdjárat című koncertje Hrutka Róbert kíséretében, de olyan legendás előadók is tiszteletüket teszik a majorban, mint Dés László vagy Kern András saját zenés estjükkel.

A zenei csemegék mellett - ahogy a korábbi években - ezen a nyáron is meghatározó lesz a színházi előadások műfaji sokfélesége, a nyári fesztiválra eddig is jellemző gazdag és színes műsorkínálat. Június 6. - július 7. között kerül megrendezésre a Városmajori Színházi Szemle, melynek versenyprogramjába ismét hat vidéki színház hat kiváló előadását válogatják be. A végleges versenyprogramról április elején rántják le a leplet a szervezők. A Szemlén kívül is számos kiváló színpadi előadás közül csemegézhetnek az érdeklődők. A Group'n'Swing zenekar a tavaly bemutatott Holdfény mulató című koncert musical nagy sikere után idén az elmúlt száz év szerelmes slágereiből állít színpadra egy különleges hangulatú előadást. A nyár további programjában megelevenedik az egyik legnagyobb filmklasszikus, a Casablanca a Miskolci Balett tolmácsolásában, a szolnoki Szigligeti Színház a Janika című előadásával, a kecskeméti Katona József Színház pedig Michael Faryn fergeteges komédiájával, a színházi kulisszatitkokat reflektorfénybe helyező Függöny fel! című előadással vendégszerepel. Visszatér Budaörsről a kedvelt ifjúsági előadás, A két Lotti, valamint elhozzák a Komámasszony, hol a stukker? című magyar komédiát. Az Orlai Produkció három előadása, a Love love love, a Bocs, félrement és a legfrissebb, márciusi bemutató, a Dühöngő ifjúság is bemutatkozik a Majorban.

A Budapesti Nyári Fesztivál hivatalos oldalán már megtalálható a hatalmas kínálat egy része, de érdemes időről időre visszalátogatni, ugyanis hétről-hétre újabb produkciókról, bemutatókról, gyerekelőadásokról és koncertekről hullik le a lepel!

További információk: www.szabadter.hu
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.



Forrás: OTS Üzleti Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.